Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cecilia zostáva verná Arnovi a pomaly sa napĺňa čas, ktorý si má odpykať za hradbami kláštora. Arn slúži ako templár vo Svätej zemi, kde sa vyznamenal v bitke proti Saladinovi a od templárskeho veľmajstra si pred rokmi vyslúžil glejt, ktorý mu mal zaručiť návrat do vlasti spolu so všetkými poctami, keď rád opustí. Keď však glejt ukáže so žiadosťou o návrat domov, nový veľmajster ho roztrhá. Arn musí znovu zostať bojovať s križiakmi proti Saladinovi, ale Saracéni templárov rozprášia. Cecília stále verí, že sa vráti a naplní sľub, ktorý si dali... (badygorila)

(více)

Recenze (84)

genetique 

všechny recenze uživatele

Konečne využila škandinávska produkcia svoj potenciál aj na historický veľkofilm a tým vznikol dvojfilm os statočnom rytierovi z čias križiackych výprav. Historické zázemie, zdá sa, na to majú a spojením síl hereckých a režisérskych tak vzniká silný konkurent aj známejším produktom tohto žánru. Druhá časť nezostáva tej prvej nič dlžná, krásne scenérie, pestrejší príbeh, možno trošku predvídateľnejší, ale ako celok to pôsobí naozaj vyspelo a dôveryhodne. Trošku ma mrzí za samotných tvorcov neúspech, čo sa tržieb týka, ale zato som rád, že ich to neodradilo a natočili veľmi kvalitný druhý diel, ktorý uzatvára celok a robí z neho znamenitého zástupcu v radoch mojich obľúbených filmov. 80%. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Akčnější pokračování Arnova příběhu, které má sice víc filmových chybiček a nepřesností, ale je zato svižnější, napínavější a bohužel i smutnější. Celkově více akce, větší bitvy (i když pořád v rámci daného rozpočtu). Každopáně na závěr si neodpustím dodat todle: Do prdele s celým Hollywoodským pojetím středověku, trapnym patosem a moudrama - todle bylo totiž přesně to, co to naštěstí nemělo a bylo to zatraceně dobrý. Ještě bych málem zapoměla - super kostými a hudba. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jako předchozí díl si svou kvalitu drží a možná ještě o něco lepší. Musím uznat, že tento Dánský Arn zůstane v mé paměti dlouho. Přál bych si klidně i třetí díl, ale je mi jasné, že se ho dočkat nemohu. Dobrodružný historický film téměř jak má být s templářským rytířem Arnem a hlavně výborným hercem (Joakim Nätterqvist). Originální příběh, dobře zvládnuté války, děj nezačne nudit a hlavně kvalitní hudba, která vráží snímek přímo do prostředí a doby ve které se odehrával... 8/10 = 85% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak druhej díl nakonec neni o moc lepší než ten první, což je teda kurva škoda, protože potenciál to mělo přímo gigantickej a taky v první polovině byl docela využívanej, kdy výprava je naprosto skvělá, kamera ještě lepší a hudba je jak z nějakýho americkýho historickýho velkofilmu a jako celek sem byl skoro nadšenej, chyběly tomu jen nějaký bitvy a souboje, jenže zhruba v polovině se v podstatě příběh z prvního dílu uzavře a další hodinu se trapně vaří z vody, všechno to, co bylo v první polovině nedosahuje tady ani 50% a celý to už jen tak pomalu dochcípává ke konci, sice je fakt, že v druhý půlce je celkem solidní bitva, ale daleko radši bych jí vyměnil za tu o Jeruzalém mezi Templářema a Saracénama, která je v půlce filmu nesmyslně přeskočená. Celkově to neni špatněj historickej film, navíc to vypadá, že to má v sobě nějaký švédský dějiny, ale podle mě to mohlo být daleko lepší nebo minimálně nabušenější, jelikož i těch pár střípků ze soubojů a bitev co tu jsou, jsou udělaný takřka perfektně ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Teda musím se přiznat, že poslední dobou nějak přicházím na chuť evropským historickým filmům. Možná je to proto, že na rozdíl od těch amerických dokážou lépe vystihnout podstatu dění a možná i proto, že za málo peněz musí dělat hodně muziky. Každopádně Arn obsahuje objevnou výpravu do dob křižáckých válek, civilní a povedenou romanci a také něco málo z intrikaření a válčení v současném Švédsku. Celkově to byla opravdu zábava - 85 %. ()

Galerie (581)

Zajímavosti (2)

  • Herci, kteří ztvárnili krále Knuta (Gustaf Skarsgård) a jeho syny Erika (Bill Skarsgård) a Jona (Valter Skarsgård), jsou ve skutečnosti bratři. Ve filmu si zahrál i jejich otec Stellan Skarsgård, a to Jarla Birgera Brosu. (Barghest)

Reklama

Reklama