Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 1

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (412)

verbal 

všechny recenze uživatele

To takhle ukecáte ke společnému čtení Bible na první pohled dravou, děsně lascivní a dokonale vysostruženou velekundu a nemůžete se dočkat, až už konečně nahá klekne na čtyři a odveze vás do ledničky pro lahváče. Načež ji při unyle funivém noření se do evangelií nedostanete z katolických zad ani heverem a při pokusu o jakoukoliv nekřesťanskou praktiku se zaštiťuje krucifixem a ústy sjíždí leda tak Otcenašeho. Přesně něco takového odborná terminologie definuje jako promrdaný potenciál. A naprosto stejné to máte s tímhle Detvišem. První půlka nomen omen a vy si úpěnlivě přejete být mrtvý, když sledujete nezáživné trampoty katalogové rodinky prkenného Wiliše. Ta druhá sice začne neznatelně přirážet, avšak počet mrtvých negrů, portorikánců a bílých socek, jakož i způsob jejich deratizace, by snad neukojil ani nehonivého řeholníka. K tomu všemu neštěstí zvládne Eliáš Hníth tak tak natočit akorát kečupovité amatérské snafporno, tudíž dramatizace a vedení herců na úrovni ochotnického spolku kvadruplegických mimů a kromě Deonofriovic Vincka jsou všichni koženější než galantérie. I ten ultratoporný Karlík Bronson to před čtyřiačtyřiceti lety kosil daleko přesvědčivěji, špinavěji, záživněji a s grácií. No škoda, kdyby se toho nechytla banda mantáků, mohla to být vcelku nekompromisní Smrtonosná smrt. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nicneříkající remake bez jakéhokoliv výraznějšího režijního rukopisu, či snahy jakkoliv ozvláštnit divácký zážitek. Motiv pomsty, se kterým se pracuje klasicky v zajetých kolejích se všemi klišé. Sem tam akce a násilí, které je prvoplánovitě expresivní, tak jako to dělá Roth vždycky a Bruce Willis, který hraje zaprdlého doktora bez života a bohužel mu to docela jde. Chce se řict na jedno koukání, ale asi ani to ne, spíš lepší vynechat. V rámci revenge movies standartně odvedená práce. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Při první Kerseyho akci mi běhal mráz po zádech. Zase ten starý dobrý revenge thriller, kdy divák hlavnímu hrdinovi bezmezně fandí, aby všechny ty zlý hajzly vystřílel do jednoho. Willis to zahrál perfektně a po letech byla radost sledovat jeho herectví tak, jak sme ho měly všichni rádi. Prolog je sice zbytečně delší a samozřejmě nemá děj takovou sílu jako dřív. Na atmosféru se moc nehraje, vyšetřovatelé prakticky nehrají ve filmu žádnou roli a po Kerseym prakticky nejdou, což je veliká škoda. Celé je to trochu zjednodušené, ale to je bohužel Eli Roth, kdyby to režíroval Carnahan, mohli jsme být ještě úplně někde jinde. Ale i tak jsem se královsky bavil a ta finální řežba v baráku nemá absolutně chybu. Určitě nadhodnotím 4. hvězdičkou, ale Willis si to za tu upřímnou radost při zabíjení zlých hochů zaslouží. Jednoduchý béčko, pohoda na večer.69%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidieť Willisa po rokoch v kine, dokonca vo filme, kde celkom dobre hrá - dokonca som mu toho doktora veril viac ako človeka, čo nevie strieľať. Je to samozrejme staromódna pravičiarsko-fašistická mordovačka, ale nemôžem si pomôcť, v tejto korektnej dobe je to podobne osviežujúce ako napr. Punisher. Je však pravda, že najlepší remake Death Wish je Wanov Rozsudok smrti. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Viacero kritikov poslalo "Death Wish" do priepasti zlých filmov. Ja osobne sa tam asi nezaradím. Nemám síce pocit, že by išlo o super silný film a rozhodne sa dali niektoré veci lepšie spracovať, ale mám pocit, že som s výsledkom celkom spokojný. Dilemma, ktorú musí Paul riešiť je podľa mňa dobre spracovaná. Nemá v pláne zobrať veci do vlastných rúk okamžite. Snaží sa veriť tomu, že niekto za smrť jeho ženy a zranenie dcéry zaplatí. Lenže nakoľko legálny postup zlyháva, je na čase zobrať veci do vlastných rúk a postarať sa o to, na čo je zákon a polícia krátka. Páči sa mi, že sa to rozvíja celé postupne, že neideme hneď do akcie, ale film sa snaží dať do toho dramatické momentky, ktoré ho chcú robiť vážnejším. Možno by bolo lepšie, keby to bolo v jednom tóne, no na druhú stranu mi to ako divákovi moc neprekážalo. Lebo som mal pocit, že som ho pochopil. Vraj tu nie je zapamätateľná akčná scénka. Sčasti súhlasím, lebo sú na môj vkus príliš krátke a neposúvajú sa dokopy nikam. Ideme od jednej akcie do druhej, film nemá jasného zloducha a proste len sledujeme, ako Bruce Willis likviduje obyčajných gangstrov. Ale na druhú stranu sú tu zločinci, ktorí zaútočili na jeho rodinu. Technicky vzato ich líder je hlavným padouchom. Je vo filme veľmi krátko, ale dá sa technicky považovať za hlavného zloducha. A musím povedať, že jeho smrť si budem pamätať ešte dlho a je funkčná. Takže ako celok je to trošku mix. Nie je to super zaujímavé, nemá to žiadnu hlbokú pointu, je to len veľmi jednoduchý film o pomste. Ale to je vlastne všetko čo som čakal a dostal. Plus s tým, že prvá polka je viac dramatická a vidíme ako situácia na Paula zaútočila. Mne to na spokojnosť stačí, ale rozhodne nie ako niečo, čo by som ohodnotil ako super. Hodnotenie: B- ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • V čase 44:33 si Paul Kersey (Bruce Willis) obvazuje ruku. V následující scéně, když dává prádlo do pračky, má na ruce už jen náplast, kterou si ale na ruku dává až v čase 49:02. (DBlitz)
  • Zbraně použité ve filmu byly: pistole Glock 17, samopaly CZ Scorpion evo3, AK 47 a útočná puška M4. (K98)
  • Ve scéně, kdy Paul (Bruce Willis) postřelí „Rybu“ (Jack Kesy) a tomu dojdou náboje, mačká „Ryba“ spoušť na prázdno a zmatkuje tak, že závěr, kterej mu zůstal po vystřílení nábojů vzadu, odjistí zpátky dopředu. Když Paul přijde k „Rybovi“, ten drží pistoli a má závěr opět vzadu, což by jen mačkáním spouště na prázdno nedokázal. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama