Reklama

Reklama

Kdybyste měli tu možnost, změnili byste svůj život? Třicátník Mike O'Donnell v jediném magickém okamžiku takovou šanci dostane... Když bylo Mikeovi O'Donnellovi sedmnáct, byl školní hvězdou se skvělými vyhlídkami na sportovní stipendium některé prestižní univerzity. O dvacet let později je z něj životní ztroskotanec, se kterým se manželka Scarlet rozvádí, děti Alex a Maggie se s ním nebaví a v práci místo něj povyšují mladší kolegyně. Zklamaný svým životem věří, že vše zavinilo jeho rozhodnutí v sedmnácti letech, kdy dal před basketbalem přednost své těhotné přítelkyni Scarlett a místo vysoké školy se s ní oženil. Když se ho při návštěvě školy starý školník zeptá, zda by chtěl znovu prožít školní léta, věří Mike, že kdyby se tehdy rozhodl jinak, změnilo by to celý jeho život. Když pak jede večer v bouřce domů, spatří školníka, jak se chystá skočit z mostu, a pokusí se ho zadržet. Sám však přitom spadne do řeky a poté, co špinavý a mokrý dorazí ke svému nejlepšímu příteli Nedovi, je v šoku, když při pohledu do zrcadla zjistí, že vypadá znovu na sedmnáct. Rozhodne se vrátit na střední školu, získat stipendium a zařídit si život, po jakém vždycky toužil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (577)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jednou v kině jsem na tohle viděl trailer a i přes můj odpor k Zacovi jsem si tenkrát řekl, že by to mohla být dobrá oddychovka, kterou si musím sehnat. Měl jsem pravdu, mohla to být dobrá oddychovka… Tohle je ale těžká nuda, která je ještě ke všemu okořeněna stupidními mentorskými kecy, při kterých jsem vyhlížel, kdy že se objeví Eric Camden (to je pastor ze Sedmého nebe, pro nezasvěcené) a začne zpívat chvalte Boha. Při dvou scénách se na mé tváři vyloudil náznak úsměvu: Boj se světelnými meči a fackování Zaca Efrona. Ale co mě překvapilo ještě víc, a dost nepříjemně, bylo, že ani Matthew Perry tento film nijak nezachraňuje, spíše vypadá, že mu bylo jasné, do čeho jde. Inu, i on musí platit nájem. Fakt jsem od tohohle nečekal nic, resp. nečekal jsem nic víc, než průměrnou komedii, ale když se ani tohle nesplnilo, tak jsem byl fakt naštvaný. Dvě hvězdy z lítosti k Mattheowi, za pár krásných žen a ty dvě scény, které jsem uvedl. Více ani ťuk. A Zac mi potvrdil, že nedokáže utáhnout ani komedii. Fakt ne. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

65% Byl jsem zvedavej, kdo je to ten Zac, ze kteryho vsechny pubertacky silej. Muzikal ze stredni jsem fakt videt netouzil, tak jsem sahnul po komedii se starym dobrym Chandlerem z Pratel. Negativni zjisteni bylo, ze Matthew Perry sice hraje hlavni roli, ale ta je vetsinu filmu prevtelena do Zaca, takze se vyskytuje jen chvili na zacatku a na konci. Pozitivni zjisteni bylo, ze Zac Efron neni nagelovanej slizoun, jak jsem cekal, ale celkem sympatak, kterej si umi udelat srandu sam ze sebe a nejde mu uprit ani trocha toho komedialniho a hereckyho talentu. Takze sumasumarum slusna komedie na tisickrat ohrane tema s miliokrat ohranym moralnim ponaucenim, ktera v nedeli dopoledne, kdyz prsi, urcite zabavi. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Priznám na rovinu, býval som jedným z tých, ktorí si mysleli, že Zac Efron je nap*ču herec, najmä teda kvôli asociácii so sériou High School Musical, taktiež som býval jedným z tých, ktorí si mysleli, že Robert Pattinson je úplne nap*ču herec, najmä teda kvôli asociácii s Twilight ságou. A vďaka filmovým bohom, že si to už nemyslím. Pattinsona vykúpil jednak Tenet, ale aj Dobré časy bratov Safdieových. Efron bol super už aj v Reportérovi, ale hlavne minulý rok ako Ted Bundy. No ako som tak dopozeral tento filmík a dívam sa na ten rok vzniku – 2009 – tak s "vykúpením" začal už aj o dekádu skôr, lebo tu bol (ešte keď vezmem v ohľad, že to je len rok po poslednom filme HSM série) fakt fantastický a dopozeranie ma len namotivovalo hlbšie prekutrať jeho filmografiu. Znova 17 neskutočne bavilo, hoci je pravda, že prvých 30 minút som uvažoval nad odpadom, scéna zo súdnej siene pevne zafixovala premrštené štyri hviezdy. A tie flashbacky v závere, no hotový som... "I was kicked off the cheerleading squad for being too flexible." --- (x / x / x) (1.2.2021) (6.6.2022) (1.5.2023) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Takhle nějak si představuji ideální rodinnou komedii prodchnutou teenagerovským prostředím. Tenhle film je opravdu bezchybný a dokonalý, nemám mu co vytknout a musím říct, že jsem si to maximálně užil od začátku až do konce, dokonce jsem ani nesledoval čas, na hodiny jsem kouknul až když uběhla zhruba první hodina filmu, tak úžasně rychle mi ten film utíkal a byl jsem zklamán, když přišel konec filmu, protože tenhle příběh bych vydržel sledovat hodiny. Bylo to perfektní, bylo to skvělé, bylo to úžasné a já se nebojím říci, že tohle je jedna z nejlepších rodinných komedií, kterou jsem měl možnost vidět. Kupodivu mi zde nevadil ani Zac Efron, naopak jsem zjistil, jaký je to sympaťák a troufám si říct, že je to právě on, díky komu je tahle komedie tak dokonalá a zajímavá. Mé nadšení v tomto případě nezná hranic, a to nejsem ani teenager, ani fanoušek Zaca Efrona, ale když se mi nějaký film líbí, tak to dokážu ocenit, a tohle je rozhodně ten případ. Kromě Zaca Efrona nesmím ale zapomenout vyzdvihnout také Thomase Lennona, který je v roli volnomyšlenkářského tatíka naprosto dokonalý a jeho pokusy sbalit ředitelku školy jsou neskutečně vtipné. Já jsem si tenhle film užil a nezdráhám se říct, že tenhle film je naprosto dokonalý a jako takový si rozhodně zaslouží pět hvězd, které mu tímto uděluji. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Určitě jedna z těch povedenějších (tj. relativně inteligentních a nevulgárních) "omládl jsem!" komedií. Škoda, že se Zac Efron u většiny diváků hned ze začátku zaškatulkoval jako ten šampón z "High School Musical", protože krom toho, že je to sympaťák, není ani po herecké stránce vůbec marný... Jo a to geekaření rulez.;-) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Ke konci natáčení musel Zac Efron (Mike) do nemocnice na operaci slepého střeva. (Karlos80)
  • Závěrečné titulky obsahují fotografie hlavních herců a členů štábu z doby, kdy jim bylo 17 let. (imagoo)
  • Scéna, v níž se Maggie (Michelle Trachtenberg) snaží svést svého "omlazeného" otce Mika (Zac Efron) je odkaz na podobný motiv ve filmu Návrat do budoucnosti (1985), kde ale šlo o mladší matku a syna, který k ní přicestoval časem. Že jde o přiznaný úmysl je zřejmé hlavně díky téměř shodné scéně, v níž se hlavní hrdina probudí z bezvědomí a říká své dceři/matce, že měl hrozný sen. (Sidarius)

Reklama

Reklama