Reklama

Reklama

VOD (1)

Harry Brown (Sir Michael Caine) je řádný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší přítel Leonardo (David Bradley). Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit sám svou vlastní představu o spravedlnosti.... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (721)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pokud chceš bojovat se zlem musíš se sám zlem stát. Atmosférická žánrovka, kterou si pro sebe krade boží Michael Caine. Scénář není nijak skvělý ani originální, ale Daniel Barber z něj přesto ždíme maximum a jde mu to od ruky. Mnozí HARRYHO BROWNA budou přirovnávat ke Clintově GRAN TORINU a nejsou tak úplně vedle. A i když je Harry předvídatelnější než ono poslední Clintovo filmové dobrodružství, je mnohem syrovější, tvrdší a brutálnější. A tím si mě jednoduše získává. Poslouchej mě. Když mi to neřekneš, prostřelím ti obě češky. Nejdřív jednu a pak druhou, než mi to povíš. Co ty na to? ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ten závěrečný odskok do "většího měřítka" sice mohl být o něco jemnější (a triky méně okaté), nic to ale nemění na tom, že je Harry Brown velice sugestivním a skvěle natočeným thrillerem s neselhávajícím Cainem v hlavní roli. Opravdu bych nechtěl žít ve světě, kde se něco takového může odehrát. Ou... ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Stanné právo v jedné osobě. Spíše než variace na Gran Torino je tahle temná městská legenda variací na Přání smrti s Charlesem Bronsonem. Její syrovost a špinavost je sice místy okatě strojená, nicméně i tak je Harry Brown dospělejší a přesvědčivější, než byl jeho předobraz (který byl prostou akční kriminálkou). K největším kladům patří vedle nádherně hnusné atmosféry prostředí feťácké spodiny i výkon Michaela Cainea a neúprosný tlak tvůrců, kteří diváka hodinu a půl přesvědčují, že tenhle příběh skončí jakýmkoliv průserem, jenom ne happy endem. Malý plus za hudbu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Už si taky začínám všímat relativně nového trendu obsazování starších, typicky charakterních herců do rolí zabijáků v krimi/akčních thrillerech. Proto bych film porovnal nejen s Gran Torinem, ale i s 96 hodinami nebo Neznámým, kde se vyskytuje šedesátník Liam Neeson. Do role Harryho Browna byl totiž obsazen dokonce skoro už osmdesátiletý Michael Caine a já si jen říkám, koho staršího v podobném snímku ještě uvidím :-). Ale zpátky k filmu samotnému. Život starce, který navštěvuje svoji umírající manželku, hraje s kamarádem u piva šachy, vyhýbá se nebezpečným podchodům a všem možným problémům (jako by to dělal kdokoli jiný, ostatně scéna s rozmláceným autem a následně i jeho majitelem je dobrým příkladem), byl vykreslen perfektně a já jásal (jistě i za přispění výborného titulního představitele). Pak přišel výslech podezřelých a začala se projevovat skoro až impotence policie, která se v celé své kráse ukázala směrem ke konci s těžkooděnci a je nutno podotknout, že jsem ji filmu tak úplně nevěřil. Každopádně po půl hodině (při rovněž sporné scéně; opilost vs. automaticky naučená obrana) se v hlavním hrdinovi probudilo to zvíře z minulosti (i když na půl namíchané s typicky britským gentlemantstvím) a divák se dočkal očekávané stylové vyvražďovačky, kde divák stařečkovi Cainovi buď žere jeho vitalitu nebo ne. Já mu ji věřil (ostatně několikrát si šáhl na dno), a to až do (doslova) samotného konce, který jistě mohl být ukončen tvrději, nejsme přece v USA, ale ve Velké Británii (přesto už i asi i ti Angláni vyměkli). Kvůli někdy až moc neschopné policii a závěru nemůžu udělit plný počet, ale jinak se mi film velmi líbil a hodnotím solidními 4*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na moje počudovanie výborne poňatý revenge snímok, zobrazujúci spôsob spáchania pomsty, ktorého priebeh mal rozhodne väčšiu hlavu i pätu, ba dokonca je z môjho pohľadu reálnejšie vyobrazený, ako v podobnom počine Gran Torino. Ale aby som bol "presný", ani jeden zo snímkov si nie je nič dlžný. Skutočne výborne dostatočne temne podaný thriller so solídnou kamerou i hereckým obsadením. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Noela Winterse si zahrál britský rapper a skladatel Ben Drew, známý pod pseudonymem Plan B. Často spolupracuje s duem Chase & Status, se kterým se podílel i na soundtracku k tomuto filmu. (bradl3y)
  • Michaela Cainea k filmu už od počiatku výrazne priťahovala podobnosť medzi sebou samým a hlavným hrdinom. Obaja boli vojnovými veteránmi (Brown ako člen námornej pechoty slúžil v Severnom Írsku, Caine zase bojoval v Kórejskej vojne). Navyše Caine kedysi tiež žil v štvrti, v ktorej vo filme žije Brown. (SarumanKo)
  • Jednu z postáv mala pôvodne stvárniť Katie Jarvis, kvôli tehotenstvu sa však vo filme neobjavila. (vander19)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama