Reklama

Reklama

VOD (1)

Harry Brown (Sir Michael Caine) je řádný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší přítel Leonardo (David Bradley). Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit sám svou vlastní představu o spravedlnosti.... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (721)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Neser dědka, juniore. Nebo jednoho krásného dne odloží triedr, jímž šmíruje neuvěřitelně akční dění u místního kaufáče, narazí na olysalou lebeň nedělní rádiovku, řádně utáhne popruhy od plenkáčů, ze šuplete s protetikou vytasí svou opakovačku z první světový a za pás zasune nebezpečně tupou rybičku. A ukáže ti, že tvůj drsnokruťácký výraz při mordování emzáků na plejstejšnu nemá v reálném žití oprávnění. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu proč, ale čekal jsem mnohem akčnější a klipovitější variantu režie. Což by bylo špatně, protože silně dramatická thrillerová atmosféra k podobnému námětu pasuje mnohem lépe. Již od úvodních minut se snímkem táhne tak depresivní opar, až se mi místami dělalo mírně nevolno. A jsem docela zmatený a vyděšený: byl to pouze extrémní příběh skutečnosti, že ano, nic podobného se ve světě nemůže stát a neděje? Nebo jsem opět naivní? Musím tomu věřit, protože jinak mě do Anglie v životě nikdo nedostane! Film mi hodně připomínal bezvadné Hooligans s Elijahem Woodem, i když fotbaloví maníci nesahají "feťákům z podchodu" ve všech myslitelných záporných vlastnostech ani po pás. Co si Harry Brown mohl odpustit, je závěrečná scéna, jinak je snímek vysoko nad průměrem. Perlička: šokující proměna Michaela Cainea jako herce v mých očích. Jestliže je pro mne David Duchovny agent Mulder a Tobey Maguire rudomodrý Spider-man, pak Michael je Harry Brown... ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Harry Brown mi dlouho svým námětem připomínal Eastwoodovo Gran Torino (jako většině ostatních uživatelů), ovšem v takovém jalovějším odvaru. Michael Caine není typ drsňáka a hraje tedy proti Kowalskému spíš staříka, který by jen hrál šachy, zašel na pivko a také na hrob svoji ženy. Ovšem grázlům, kteří obtěžují život lidem, dotknou se Harryho kamaráda a dokonce i jeho samotného, rozhodne se bývalý starý voják udělit mládeži tvrdou lekci. Snímek je chytlavý, dobře řemeslně zpracovaný a nenudí! Kdybych se však měl rozhodnout mezi Eastwoodovým Gran Torinem a Harrym Brownem, volil bych Mr. Clinta. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Duchna Death Wish aneb Harold Brown za životní jistoty jako jsou klid, úcta mladší generace a bezpečné podchody.. Sir Michael Caine zcela v intencích svého motta “mluv pomalu, neříkej mnoho“, syrovost lokací podkreslující hudba a pár opravdu hutných scén (výslech výkvětu mládeže, nákup zbraní v zahradnictví „U šedého zákalu“). Škoda jen, že se od scén pouličních nepokojů nechal Barber zahnat scénářem do slepé uličky, nicméně jeho další budoucnost na pozici filmového režiséra jistě bude stát za povšimnutí. Je zřejmé, že se náš kabinet doktora Kalouska Caligariho nechal při tvorbě nové důchodové reformy inspirovat právě Harry Brownem. Když se může britský penzista na sklonku osmé dekády života tak vitálně ohánět Glockem a noži, proč bychom to nesvedli i my? Už jen čekám, kdy přijde návrh, že první výplata penze bude in memoriam (samozřejmě za předpokladu, že jste si na ni spořili) a druhá už zkrátka nebude.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Náplň života sa niekedy zjaví na jeho sklonku. A zďaleka nemusí ísť o výsledok cieľavedomého hľadania. Niekedy pomôže zločin, tragédia. Starému sivovlasému dôchodcovi odchádzajú zo života jeho najbližší. Viditeľnú a počuteľnú kriminalitu mladistvých gangov nerieši ani nechrli na nich síru nadávok, nevolá polišom pri každej krádeži. Postoj zmení až po vražde kamoša partiou grázlov. Opráši znalosti z vojenskej služby a zakrúti krkom zopár fešákom. Zároveň tým získa náplň dohárajúcej sviece žitia. Nepriamo aj priazeň polície. Pozn.: Vládnu moc chrániace ozbrojené zbory (armáda, polícia) veľmi radi venujú pozornosť sociálne problémovým kriminálnikom, zväčša len drobným rybkám v mori zločinov. S pomocou médií sú označení ako pôvod zníženej bezpečnosti a strachu v uliciach miest. Preto sa následne nasadia ozbrojené zbory do masovej akcie proti mladým, rasovo odlišným, subkultúram a sociálne slabým. V tomto zmysle má v sebe svižne plynúci film fašizujúce tendencie, ktoré spomína aj užívateľ Marigold. Zároveň však Harry Brown upozorňuje aj na problematiku osobného vyjednania si spravodlivosti a pomsty, mimo štátnych vyšetrovacích a súdnych štruktúr. Tým sa jednoznačnému priradeniu k fašizujúco - kolektivistickej agitke film vzpiera. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Žena v hospodě, která zpívala píseň "Gold", byla zdravotní sestrou štábu. (Frankooo)
  • Jednu z postáv mala pôvodne stvárniť Katie Jarvis, kvôli tehotenstvu sa však vo filme neobjavila. (vander19)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama