Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (962)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Áno, nejedná sa to typickú Bourne-ovku, ... ale to nie je vôbec na škodu. Jeremy Renner pôsobí vo svojej úlohe dôveryhodne a presvedčivo. Ostatné herecké obsadenie tiež hodnotím pozitívne a fakt, že tento Bourne je predsa len viac o rozhovoroch mi ani trochu neprekážal. Je to slušný thriller na konci ktorého je na dnešné pomery neuveriteľne dlhá naháňačka, ... ktorá síce začína dynamicky, ale potom nevie kedy skončiť :)). Bez ohľadu na predchádzajúce diely a predsudkov z očakávania toho istého dostane divák kvalitný thriller, ktorý ma čo ponúknuť ako po hereckej, tak i dejovej a akčnej stránke. OK! Jason Bourne was just the tip of the iceberg. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Kdepak, tohle není Bourneův odkaz, nýbrž Cimrmanův, protože inspirace jeho Hamletem bez Hamleta je tu víc než patrná. Jason totiž taky vzal roha, takže jsou tu všichni zmatení, z rozrušení zobou pilule a pátrají, kam že se poděl. Absence hrdiny předchozích tří filmů je tak ideální příležitostí pro chlapáckého Jeremy Rennera, aby na sebe strhl nejenom krásnou Rachel Weisz (smůla, že mu ty modrý prášky došly), ale i veškerou pozornost .. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Bourneův odkaz mi jen ukázal, kolik jsem toho (nejen) z Bourneova ultimáta (po) zapomněl (což je samozřejmě můj problém, ale na druhou stranu mě alespoň „vysvětlovací“ pasáže nestihly začít nudit). Inu, někdy si Bourneovu sérii budu muset „sjet“ pěkně celou. Tak či tak, asi nikoho moc nepřekvapí, že Bourneův odkaz je nejslabším dílem, to se zkrátka dalo čekat. Pozitivní ovšem je, že nezaostává o moc. Člověk se pochopitelně musí smířit s jiným titulním hrdinou, ale právě v případě Crosse, resp. Rennera to (alespoň u mě) nebylo vůbec těžké. Fandit jsem mu začal okamžitě a díky slušně odsýpajícímu ději ruku v ruce s povedenou akcí jsem se bavil po celou dobu. Sice se sem tam našla krapet úsměvnější scéna (sestřelení letadla, nepovolání posil do baráku, závěrečná akrobacie na motorkách), ale zas to nebylo nic tak fatálního. To, co mi na filmu přišlo nejslabší, byla vztahová linie ústředního páru, kdy to při nemálo scénách nepěkně dřelo. Naštěstí ne tak, aby mi to lezlo krkem. Celkově film vidím na slušné 4*. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Tony Gilroy je hrdý scenárista, protože místo, aby jeho řádky sloužily jako motor akčního filmu pohybu schovaný pod kapotou, snaží se působit veledůležitě a všechno šíleně okecat. Zatímco Greengrass vkusně použil politický Treadstone pouze jako stabilní základ pro motivaci, pohyb a briskní rozhodování svého agenta, Gilroy využívá agenta, resp. postavy obecně pro odhalování svého nijak oslňivého a vlastně poměrně rutinního až fádního příběhu. Bournovského nářezu se tedy dočkáme akorát v poslední půl hodině a i tam je vidět, že Gilroy na Greengrasse nestačí. Akce by zasloužila větší přehlednost, méně chaotický střih - ani choreografie soubojů díky tomu nevynikne. Každopádně o selhání se hovořit nedá. 6/10 ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jsa opět posednut touhou diverzifikovat, sázím čtvero pentagramů. Ne že bych si z toho zrovna vypustil měchýř (tak většinou čtyřku poznám, pět hvězd značí, že jsem si i chámovody protáhnul), ale v porovnání s tím, jak moc se mi do filmu nechtělo, neboť strach ze zklamání brzdil mé nenechavé stahovací prsty po řadu měsíců, je výsledek výborný. Proto mírně nadsazuji, no. Akční to je, analytická část mozku neřičí permanentně na poplach, klitorisem, abych si z Rennera ublinknul, vybaven nejsem. Bohužel. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Marcher. (vander19)
  • Během závěrečné honičky se postavám mění boty. Nejpatrnější je změna u Marty (Rachel Weisz), konkrétně ve scéně, kdy je za ruce spouštěna z nadchodu a následně s jinými botami padá z motorky. (Pyron)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama