Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 722)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, od snímku jsem předem nic nečekal, ale moje filmová dušička tajně doufala v něco ve stylu Braindead či Bad Taste. Zombieland si sice šel svou cestou, ale k mému velkému překvapení jsem se u jeho sledování bavil. Je sice škoda, že po hodně dobře rozjetém začátku přišel trochu vyšťavený prostředek, ale od náštěvy domu Billa Murraye (jeho přítomnost film znovu nastartovala) to zase chytlo správné tempo, a to vydrželo až do velkolepého finále v zábavním parku. Ne že by Zombieland odzačátku filmu napadl moji bránici a nenechal ji v klidu až do konce, ale některé hlášky byly opravdu vtipné, k tomu možná nečekaná přítomnost romantiky, dále pak efektní scény, triky, masky, dobrá hudba, kamera a solidní tempo. Ikdyž je film asi tak na 1, max. 2 použití a ničeho převratného se divák nedočká, můži ho vřele doporučit, já se bavil. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Existují zábavné a jednoduché filmy, které vás ve svých slabých momentech přinutí myslet na svou přímočarost, nevychytanost detailů, stupiditu, či logické kiksy ale naštěstí jsou tu i primitivně zábavné a veselé jizdy jako Zombieland, u nichž se prostě nestačíte začít nudit. Přesto mě po výborném úvodu a celkově skvělém námětu mrzí, jak nevyužitý Zombieland ve svém celku zůstal. Chtělo to více přitlačit na pilu, ukázat nějakou pořádnou zběsilost, či černější humor a namísto teenagerských libůstek nechat Woodyho Harrelsona se více vyřádit... Každopádně i tak osvěžující a hravé. 7/10 ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zombielandu jsem se v době jeho uvedení do kin vyhnul s tím, že jsem nepředpokládal žádný zázrak a po jeho zhlédnutí se mi ten pocit do puntíku potvrdil. Tento film je dobré konfrontovat s britským Soumrakem mrtvých. Je koneckonců jak žánrově, tak tématicky o tomtéž. Z té konfrontace je zřejmé, proč americká kinematografie tak úspěšně válcuje své konkurenty. Má totiž dokonale zvládnutý marketing a i průměrné zboží dokáže prodat jako exkluzivní záležitost. I když Soumrak mrtvých je mnohem vyspělejší a chytřejší podívaná, mají oba filmy totožné hodnocení a Zombieland s přehledem vede v počtu diváků. Suma sumárum jde o průměrnou záležitost a jeden z četných případů, kde to funkční obsahuje trailer a podstatná část filmu je vyplněná pouhou vatou. Fajn je prvních deset minut, které nasadí slušné tempo a nastiňují pravidla, kterými se hlavní hrdina řídí v touze přežít řádění zombíků. Pak film upadne do rutiny, kterou několikrát přeruší dobrý gag, jako je likvidace krvelačného zombíka piánem nebo rolička Billa Murraye s jeho nedůstojným koncem. Na filmu je taky znát zřetelná snaha prodat film teenagerskému publiku jako cílové skupině, takže snímek vedle hororové parodie používá i prvky teenagerské komedie. Fleischerův film má obrovsky nevyužitý potenciál, protože téma umožňovalo nespočet gagů a komických situací. Celkový dojem: 50 %. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Záleží na tom, čo od filmu čakáte. Tvorcovia totiž podobne ako Wright-Pegg-Frost zmiešali zombie masaker s iným žánrom - tí prví s britskou vzťahovkou, títo zase s inteligentnejšou teen romantikou v štýle Adventureland či Nick and Norah. Úvod rozpumpuje zábavné jatky... a potom film prudko zvoľní tempo. Pre niekoho sklamanie, podľa mňa sa film práve v nezombíckych scénach mimoriadne zdvihol, stavil na sympatické postavy, záblesky z ich minulosti a prehlbujúce sa vzťahy. A Bill M. samozrejme tiež zábavu nepokazil, práve naopak. Práve táto "uvoľnená časť" filmu ("Takto som neplakal od Titanicu!") je dôvodom, prečo chcem vidieť sequel a dozvedieť sa o hrdinoch viac. Pokiaľ k tomu bude aj väčšia porcia mozgov a bude k tomu opäť hrať stará Metallica, tým lepšie. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se docela často a celé to bylo celkem zábavné - tady zombáckou krví, tamhle vtipem, tam zase vnitřnostmi. Ale nejsem si úplně jistý, jestli bych dal peníze za lístek do (multi)kina a jsem opravdu, opravdu, opravdu rád, že jsem se netáhnul do Práglu na CSFD premiéru, protože v opačném případě bych peněz za cestu dost litoval;) Zombieland je zábavka na jedno zkouknutí - na dvě, pokud máte nějakou zvláštní slabost pro "jak prdel drsné" cowboye s vysokým zombie-killer skillem - ale nutno zdůraznit, že to není žádný dead walk survival okořeněný humorem. Naopak - je to rodinná komedie (pravda, pro rodiny s poněkud odrostlejšími dětmi;)) využívající zombácký nájezd na náš svět jako nosnou rekvizitu, na kterou nabaluje problémy nesmělého a světu odcizeného chlapce s rodinným životem a vztahy s jakýmikoliv lidmi, kteří si maso před konzumací aspoň trochu propečou. Také je dobré říct, že čím víc jste viděli filmů, v nichž hrál hlavní roli make-up poněkud poškozené mrtvoly - Thriller se nepočítá - tím se koeficient pobavení zvyšuje;) Celé to drží pohromadě celkem dobře, snad až na drsné procitnutí ohledně Bucka a na to, že lidstvo skoro neexistuje, sestry by vraždily pro sprchu, ale Wichita si stejně drží svoji rockerskou fazónu s výrazným líčením:) Čtvrtou hvězdu dávám za důkladnou práci tvůrců na výtvarné podobě filmu a za k smrti vtipného Billa Murrayho, k jehož slovům o Garfieldovi není třeba nic dodávat. Takže ano, jsem ochoten dát 80%, ale bez v minulé větě uvedeného by podobná osmdesátiminutová jednohubka neměla na víc než šedesátku. BTW pokud někdo podobně jako já nepochopil číslo 3 na Tallahasseeho autě, nalezne poučení v záložce Zajímavosti. Tedy děkuji těm, kdož je doplňují a používají přitom mozek. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (70)

  • Stejné hledání Twinkies na konci civilizace se objevilo v seriálu Griffinovi (od r. 1999), konkrétně ve třetím dílu druhé série Tě prásk (1999). (Rimer545)
  • V severoamerických kinech film utržil 75,6 milionu amerických dolarů, celosvětově 102,3 mil. (NIRO)
  • Původní název filmu byl "Another Day in Zombieland," ale byl změněn kvůli obavám, že by u diváků mohl vyvolat dojem, že jde o pokračování. (Chatterer)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno