Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (512)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Taková ta správná jednohubková komedie, která má sice trochu předvídatelný scénář, ale skvělé obsazení to utáhne i v těch nejklišovitějších momentech. Rachel McAdams je roztomilá, Diane Keaton není po delší době otravná a hláškující Harrison Ford si to užívá. Celé to navíc doplňují skvěle napsané dialogy. Jenom se to mohlo celé o trochu zkrátit a trošku ubrat na tempu, které je někdy až příliš pomalé. I tak ale příjemný film. Navíc, kde jinde narazíte na Diane Keaton, jak rapuje s 50 Centem? 70% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

V úvode som bola z energickej Becky dosť zošokovaná, čo za herectvo predvádza, no treba si len zvyknúť. Rovnako aj na mrzouta Forda, ktorý je zo začiatku otrasný, nie kvôli postave, ktorú hrá, ale ako hrá. Diane Keaton bola rozkošná (a to najmä pri tanečku na Candyshop v pivkom v ruke) škoda, že jej postava nedostala viac priestoru prejaviť sa, avšak pár scén jej stačilo aspoň na potešenie. Vďaka vtipu, ktorý neuráža, celkovému tempu a postavám je to komédia s ambíciou hlavne pobaviť, čo sa poradilo. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Výborný film ze zajímavého prostředí. Tak skvělý casting jsem u komedie už dlouho neviděla, herci si své role podali opravdu s vervou. Nenacházím jediný důvod, proč by si Morning Glory nezasloužilo 5*. Všechno od vtipů, romantiky i dramatických chvilek zafungovalo na jedničku. A pokud vás vždycky zajímalo, jak to chodí v zákulisí televizního vysílání, tak si připočtěte hvězdičku navíc. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Z obávaného přívlastku "romantická komedie" zbyla spíš (naštěstí) hlavně ta komedie, nečeká nás žádný otravný milostný trojúhelník ani žádné ztrapňování se a kdoví co ještě. Harrison Ford neskutečně válí a Diane Keaton mu zdatně sekunduje a film ani na vteřinu neztratí nic ze svého tempa. Dobrých komedií se v poslední době bohužel moc nerodí, ale naštěstí tahle je světlou výjimkou a něco tak pohodového už jsem hodně dlouho neviděla. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že film s takovýmto tématem jsem ještě neviděla, ale v první polovině toho rozhodně nevyužili, nic se nedělo a vlastně se omílalo furt to stejné dokola. Ale jelikož pro zachránění show se rozběhl trošku jiný slet událostí, tak to začalo mít něco do sebe. Průměrný film, který by bez Rachel McAdams neměl už ani ten humor, hrála totiž skvěle workoholičku a celkově na mě působila přirozeně, zahrála prostě přesně tu svou roli, nic míň, nic navíc. Harrison Ford je sice kapacita a hrál tady dobře, ale podle mě bez Rachel by film zůstal bez povšimnutí a žádné hezké vstávání by se nekonalo. (souhlas s komentářem Pethusky). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Don Roy King, který hraje ředitele DayBreak, je skutečným ředitelem Saturday Night Live (NBC) a Robert Caminiti, který hraje asistenta ředitele DayBreak, je skutečný asistent ředitele Saturday Night Live. (ČSFD)
  • Mnoho zpráv ve filmu jsou skutečné příběhy vysílané během povodní ve státu Iowa v roce 2008. Cedar Rapids je město zmíněné v jednom pořadu v pozadí, kde bylo 400 městských bloků pod vodou. (ČSFD)
  • Hlavním úkolem při přípravách bylo nalézt zázemí pro televizní studio. Architekt Mark Friedberg postavil scénu ve skutečném, i když nyní nefungujícím televizním studiu Metropolis ve čtvrti Harlem. (ČSFD)

Reklama

Reklama