Reklama

Reklama

Televizní noviny

(pořad)
Publicistický
Česko, 1994, 30 min

Režie:

Václav Svoboda

Účinkují:

Lucie Borhyová, Mirka Čejková, Pavla Charvátová, Renáta Czadernová, Jan Antonín Duchoslav, Pavel Zuna, Pavel Dumbrovský, Markéta Fialová, Eva Jurinová (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Televizní noviny na TV Nova jsou dlouhodobě nejsledovanější zpravodajskou relací. Každý den je shlédne více než dva miliony lidí. Moderuje je vždy dvojice moderátorů (vždy muž a žena). Ucelené zpravodajství doplňuje web tn.cz, který se za krátkou dobu stal jedním z nejnavštěvovanějších zpravodajských serverů u nás. Diky tomu může divák získat ten nejúpnější přehled o domácím i světovém dění. (TV Nova)

(více)

Recenze (687)

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Bohužel za posledních pár let šla kvalita televizních novin razantně dolů (a ani předtim to nebyla žádná sláva), takže dneska už se tam člověk prakticky nic inteligentního, důležitýho, nebo aspoň trochu zajímavýho nedozví. Když už na to náhodou koukám tak se asi nejvíc těšim až se jim zase něco (nebo někdo) posere. ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

"Narodil se Kristus Pan, veselme se". Achjo. Priklad jak se da 1) z nesouvislych [sic!] "faktu" vyrobit skandal 2) vytrhavanim ze souvislosti podporit uvaha 3) vhodnymi vlozenymi slovy zabarvit vysledek 4) pomoci odborniku, podobnych tem z reklamy na praci prasky, neco prokazat. ... Tyto veci jsou sice fajn, co se tejce filmu, ale pri sdelovani skutecnosti ? [ Z toho vyplyva (ORLY?), ze pokud delate film, tak by sledovani Televiznich Novin melo byt vasim dennim chlebem! ] ....Shrnuti Divat se a otrkat. Nepritele taky neporazite, pokud zavrete oci [ sic! ]. Doporucena cetba | Pitevni nastroje http://teckacz.cz/index.php?clanek621[ psycholog Koukolik; o klamech a "propagande" ] , http://www.revprirody.cz/data/0806/vymyvani.htm [ vypada dobre; necetl jsem to prilis ] . Druha strana mince Jsou soukroma televize, delaji to tedy "navic". Potrebuji divaky, protoze ti sleduji reklamy [ a prevazne z reklam, tusim, ziji ]. TN se podobaji trhu. Snad to je "zanrove" horror, kde divak zakousi zmatek za zmatkem a strach [ http://cs.wikipedia.org/wiki/Umění_války | http://www.chinapage.com/sunzi-e.html (anglicky) ] ? Vtipne to az zas tak casto neni. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Televizní hovnoviny... to zírám, co všechno tady jde hodnotit :-/. Dříve bych ještě hvězdičku ubrala, ale nějak se stalo, že zprávy ČT1 postupně sklouzly na stejnou podúroveň, solidárně tedy podaruju všechna zpravodajství totožnou nadílkou dvou podprůměrných hvězdiček za blbé vtípky, přebrepty, uchechtávání, skákání si do řeči a tendenční reportáže - leckdy celkem o hovnu, soudruhu Bláho... 30% EDIT: Serou mě denní minizprávy a veledlouhá zpravodajství ve večerních hodinách, kdy by člověk (tedy já) radši čuměl na filmy a seriály. Dvě hvězdičky ponechám pouze s ohledem na fakt, že oproti přizdisráčsky politicky korektní a multikulturní ČT na Nově občas zazní etnicita pachatelů trestných činů. Také srandovní animace jsou tomu přizpůsobeny a po obrazovce toporně pobíhají tlupy mizerně animovaných morgošů, páchajících násilí či zlodějnu. Za to palec nahoru, jen ať každý slyší a vidí, co jsou ti "diskriminovaní chudáčci" zač! ()

nirvanafan odpad!

všechny recenze uživatele

Po velmi dlouhé době jsem místo čtení zpráv na internetu naladila Novu a...Ono to ani před lety nebyla žádná sláva, ale co tam dělají teď? Více živých vstupů vede jenom k většímu množství přežbleptů a žvanění o ničem. Dle mého názoru je využití živých vstupů nejlepší u právě probíhajících podstatných událostí a ne, že se podíváme živě na místo nehody, kde už před dvěma hodinama všechno uklidili, no co kdyby tam náhodou zbyla nějaká skvrna od krve, že? Nedávno jsem novácké zpravodajství ani nezvládla dokoukat poté, co jsem zjistila, že už asi deset minut sleduju reportáž z pohřbu, v níž se každá vesnická babka vyjadřuje o tom, jak je smutné, že zemřely dvě malé holčičky, co měly život před sebou. Ano, je to smutné, ale člověk by se rád dozvěděl třeba i o tom, jak to vypadá s kašpary hrnoucími se na hrad a jiné podstatné informace. Kdybych byla muž, přihodím možná jednu hvězdu za výstřih Lucky Borhyové, ale takhle vážně pardon. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Kdo dává přednost večerním zprávám na nově před těmi na jedničce, tak je tak trochu hňup. Nehody a vraždy jako zprávy číslo jedna, otravní moderátoři, trapné finální relace. Samozřejmě svojí hodnotu zprávy mají, ale jsou podávány podle mě dost nedobře. Když to prostě porovnám s "Událostmi" na ČT1, tak "Televizní noviny" jsou hrozné. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Krom každodenního vysílání je vysílán i Silvestrovský speciál pod názvem Silvestrovské Televizní noviny. (fabecc1222)
  • Dne 4. února 2024 se k oslavám k 30. výročí TV Nova Televizní noviny odvysílaly v přesné kopii studia, kde poprvé začalo vysílání TV Nova, tedy 4. února 1994. (DominatorCZ)
  • V pořadu se do roku 2013 vystřídalo 19 moderátorů, a to Zbyněk Merunka, Stanislava Wanatowiczová, Eva Jurinová, Martin Severa, Martina Kociánová, Jitka Obzinová, Nicol Lenertová, Lucie Borhyová, Karel Voříšek, Jana Adámková, Pavel Zuna, Mirka Čejková, Pavla Charvátová, Pavel Dumbrovský, Rey Koranteng, Michaela Ochotská, Petr Suchoň, Renáta Czadernová a Markéta Fialová. (chleba24)

Reklama

Reklama