Reklama

Reklama

Upíří deníky - Série 2

(série)
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2011), 15 h 25 min (Minutáž: 41–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Kamera:

Paul M. Sommers

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Paul Wesley, Ian Somerhalder, Steven R. McQueen, Sara Canning, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Marguerite MacIntyre (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Milostný trojúhelník mezi upířími bratry Stefanem a Damonem, kteří jsou oba zamilovaní do Eleny, se zkomplikuje návratem zlomyslné Katherine Pierce do Mystic Falls. Jak město čelí novým hrozbám a nadpřirozeným odhalením, včetně existence vlkodlaků a původních upírů, dochází k testování vztahů, změnám spojenectví a vynoření nových temných sil. (mikki089)

(více)

Recenze (3)

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série byla zajisté o mnoho lepší než první. POZOR: NÁSLEDUJÍCÍ ČÁST VYZRAZUJE ZÁPLETKU DĚJE, ČTENÍ NA VLSTNÍ NEBEZPEČÍ! Stalo se tady toho mnohem více a bylo to záživnější. Elena si začíná uvědomovat, že kromě její lásky ke Stephanovi má moc ráda i Damona. Na scéně se objevují první dva původní, Eliáš a Klaus. Z Caroline se stává upír a z Tylera vlkodlak. Vztahy mezi vedlejšími postavami se stále mění a občas se tu objevují i postavy přebytečné, jako třeba Luke, Mason. či Jules. Alespoň jsme se zbavili těch starých, které mně osobně velmi vadily, např. Anna, Vicky či otec Tylera, starosta Lockwood. Hlavním bodem první poloviny série je samozřejmě příchod Katherine a její vliv na bratry Salvatorovy. Ale jak rychlý byl její příchod v první epizodě, tak rychlý byl její odchod v té poslední. Ale ještě nenastává její konec. Kdo bude rozhodně, a to velmi dlouho nyní trápit naše nervy, bude Klaus. Já sám jsem již viděl jednou všechny díly seriálu, ale Klaus patří mezi toho záporáka, který vydrží dost dlouho. Ten se nám v předposlední epizodě proměnil v hybrida a nyní je na řadě jeho plán získat armádu hybridů. Umírá Jenna, jež byla proměněna v upíra a následně použita v Klausově rituálu. Rovněž se pro Elenino znovuoživení obětuje i John. Alaric se svým kouzelným prstenem párkrát umře, ale to i John před svou pravou smrtí. Damon je pokousán Tylerem, ale i to přežije díky Klausovi a Katherine. Ale to jsou záležitosti posledních tří epizod. Zpočátku tu je hlavně otravná Katherine v podání stejné herečky jako má Elena, Niny Dobrev. Ta tu má dvojroli. (SPOILER: Ale kdo viděl i pátou a nebo šestou sérii, ví, že Nina si zahraje i trojroli). Je tu jako vždy dost oslav, zmatků, zkrátka seriál, jak mábýt. Druhá série nám toho nabídla více než první, ale nejsem si jist, zdali stačí na tu třetí. To teprve po znovuzhlédnutí uvidím. Této sérii dávám 85 - 90 procent, tedy 4 hvězdy. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU SHOULD HAVE MET ME IN 1864. YOU'D HAVE LIKED ME." ------------ Seriálu som nedával veľkú šancu. Prvú sériu som zhliadol viac menej z nostalgie a nečakal som, že sa pustím aj do druhej. Napokon sa z toho vykľula celkom solídna záležitosť. Nemyslím to ale v chvályhodnom význame. Skôr beriem do úvahy, že existujú aj oveľa väčšie nepodarky a aj keď Upírske denníky nie sú vôbec dobré, dajú sa vo veľkej pohode sledovať. Prvá séria má ešte značný teen nádych amerických stredných škôl na začiatku nového milénia, no druhá séria si už ide svojou vyššou cestou, oddelenou od počiatočných tínedžerských prvkov, čo cením. Stále je to signifikantne lepšie, než bájna Twilight sága. ()

Galerie (361)

Zajímavosti (1)

  • Na výročním večírku hraje zábavová kapela píseň „Hush“, kterou napsal americký zpěvák Joe South. Skladbu však nejvíce proslavila anglická rocková kapela Deep Purple, která ji nahrála na své první album „Shades of Deep Purple“ v roce 1968. (rublik05)

Reklama

Reklama