Reklama

Reklama

Upíří deníky - Série 1

(série)
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 21 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Paul Wesley, Ian Somerhalder, Steven R. McQueen, Sara Canning, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Kayla Ewell, Michael Trevino (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Po tragické autonehodě jejich rodičů čelí Elena a Jeremy v péči zdrcené tety Jenny těžkostem při adaptaci na nový život. Elena skrývá svůj zármutek, zatímco Jeremy nachází útěchu v drogách. Když do jejich školy přijde nový záhadný student Stefan Salvatore, Elenina fascinace jím roste, aniž by si uvědomila, že je to 161 let starý upír s temným tajemstvím. Situace se změní v chaos, když do města přijede Stefanův upíří bratr Damon a oba bratři nyní bojují o Elenino srdce. (mikki089)

(více)

Recenze (2)

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení celé první série je celkem těžké. PRO TOHO, KDO NEVIDĚL VŠECHNY DÍLY, DOPORUČUJI NEČÍST! První tři díly jsme seznamováni s postavami, následujících pár dílů dostává Elena dost zabrat, dokud se jí Stephan nesvěřil s upírstvím. Vše je náhle zamotáváno. Damonova tajná touha po Eleně se tu ještě tolik neprojevuje, až do 16. či 17. dílu je plně zaměstnán Katherine. Teprve po zjištění, že o něj nejevila zájem, se začíná trochu více zajímat o Elenu. Ta si se Stephanem vytvořila pevný vztah a spolu s ním bojuje proti jeho přirozenosti, i když pro to často riskuje život. poznáváme obě povahy Stephana a Damona a dozvídáme se toho celkem dost z jejich minulosti. Bohužel tu musíme strpět pár hrozných postav, jako je starosta Lockwood, trochu i Anna, a také Vicky či Lexi, ale především tu kupu upírů navrátivších se z hrobky. I Isabel je dost protivná, a chybí tu Katherine. Co mě ale dost vadí a budu to muset ještě cca. 2 série trpět, je Stelena. Ta mi prostě nevyhovuje. Elenin pohled na Damona ovlivňován Stephanovou láskou a její povahou je nesnesitelný. I když ano, Damon se měl snažit, ale kdo viděl seriál alespoň do šesté série, ví, že to celé mohlo být jinak. Damon však toužil po Katherine a o ni nejevil zájem a předal ji Stephanovi. Dost dlouho se z toho bude hrabat, zvláště po poslední romantické scéně s Elenou/Katherine. Caroline je rovněž z posledního dílu raněná a ti, co viděli alespoň prvních pár dílů 2. série ví, co špičatého a hladového bude následovat. Když mám hodnotit díl po dílu, dám tomu asi 75 - 80 procent, ale celá série má pro mě 70 procent. Když to sečtu, dávám celé sérii 4 hvězdy a doporučuji zhlédnout i další série! ()

Reklama

Galerie (377)

Reklama

Reklama