Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (224)

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od finální řady Hry o trůny každý zdaleka nedostal to, co očekával (podle posledních statistik je těchto již lidí přes milion, a ohání se na internetu jakousi legrační peticí). Jenže to je holt věčný úděl všech komerčně úspěšných příběhů napříč všemi spektry lidské zábavy a trávení volného času, ať už jde o seriály, filmy, knihy, hry anebo třeba hudbu. Je pak na jednotlivci, jak se s prezentovanými tvůrčími vizemi sám za sebe popere, a nakolik se mu tyto takzvaně trefily do momentální nálady (čti osobních preferencí a psychického rozpoložení). Co už ovšem šestidílnému závěru bezpochyby nejrozmáchlejšího televizního seriálu všech dob (!!) nikdo a nikdy neodpáře, a musí chtě nechtě přiznat, je monumentální příběhová nosnost a její emocionální dopad na generace a generace fanoušků, kteří v epizodickém Západozemí dobrovolně prožili své ať už neveselé, anebo o to šťastnější divácké životy. Protože příběh je ta nejsilnější věc na světě. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

George Martin je jen jeden. A ten ač píše pomalu, je geniálnější, než všichni scénáristé tuto sérií píšící. Oproti chladné logice, pomalému vyprávění, tu máme akčňák plný náhodných záchran na poslední chvíli a morálky, která vítězí nad realitou. Postavy mění pečlivé budování své charakteristiky za epizodu a ti, co by měli být již dávno pod drnem, zde nejsou již nijak posouváni dál. To je v přesném protikladu prvních šesti sérií. A to je důvod pádu poslední série z pěti hvězd na "pouhé" čtyři. Ano, je to stále skvělé, zaslouží si to pozornost, epičnost bitev zde je na televizi nevídaná. Počítačové efekty hyperrealistické, herci výborní. Přesto scénář nedokáže tu osudovost a jedinečnost prodat. Tam, kde mají jasně zvítězit bílí chodci, je kvůli náhodě děj násilně sveden na jinou kolej, která od třetího dílu znamená úpadek celé série. Tam, kde byla řada otázek, je najednou ticho bez odpovědí. Tam, kde měli mnozí umřít, život zabíjí pětihvězdičkovou kvalitu. Taková je hold cena poslední série. Cena, která je svým způsobem symbolická, protože na kvalitě seriálu zobrazuje to, co seriál sám ukazoval. Bizarnosti reality. Odplatu dobra zlem a prohru morálky před těmi, kteří její limity dokáží pro své cíle porušit. Je to stále ten seriál, jaký jsem si kdysi zamiloval. Jen již maličko více černobílý. A proto se nedivím těm, co na něj nadávají. Sám jsem při sledování se do jejich tábora přidal. Přesto ale zvedám palec nahoru. Díky Bohům, že jde o závěr. 80% ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá 8.řada zmrzačila kdysi výborný seriál. Nedůstojný konec. Odfláknuté. Jsem výrazně nespokojená se scénářem, s prací s hrdiny, příběhem... Tady bylo špatně snad všechno, bylo tam plno logických nesmyslů a ještě mně přišlo všechno umělé, na efekt, předvídatelné, emočně chladné... Nevěřila jsem jediné větě, co tam kdo řekl... Plno linek a otázek nedořešených (například mysteriózní prvky), charaktery skokově změněné (nejvýraznější asi u Tyriona, kde z dekadentního, zábavného člověka udělali nevýrazného blbečka)... + Plno zbytečných postav, která pro příběh nemají žádný význam ani efekt (například Yara Greyjoy, dokonce i pozměněný, mlčky postávající Varys atd.). Nevadilo mi jak seriál skončil, ale jakými cestami a povrchními skoky se ke konci dospělo. Jako by tento seriál chtěli mít tvůrci jen co nejdřív z krku bez ohledu na výsledek. O nedostatcích seriálu už mnozí napsali a lépe než já, takže je asi zbytečné se rozepisovat. Jediným kladem je, že série přitáhla zase jiný tip diváků a zavděčila se jiné skupině osob, takže dokázala alespoň někomu udělat radost. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8.série sice patřila k slabším sériím, ale rozhodně si nezaslouží 65%. Po technické stránce nadále nejjlepší telelevizní Show vůbec a 3 společně s 5 bitvou patřilo k tomu nejlepšímu, co kdy televize předvedla. Poslední dll na můj vkus až moc zdlouhavý, ale ve výsledku jsem spokojen s tím jak to dopadlo. 80% ()

Wayne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do poslední chvíle jsem doufal, že ještě něco vymyslí... ale ne. Takže... Jon byl Targaryen bezdůvodně. For real, jeden z největších twistů z Martinových knih je v seriálu naprosto k ničemu, protože kdyby byl Stark, tohle všechno by se odehrálo stejně. I tak by tam jen chodil a kecal o své queen. Seriously, jaká byla pointa to do toho seriálu dávat, když to neovlivnilo nic (kromě zničení dalších mozkových buněk Varyse). Série sledujeme, jak Bran putuje někam za zeď, pak dvě série vykládá, že nebude lord of Winterfell, protože je vrána, ale král bude... nic víc? Takže vrána chtěla být králem, ale o Chodce se vlastně nezajímala, jo? Okay. Že se teda namáhala to Branovi ukazovat tím pádem. Prince, who was promised... taky nic? Okay. Night King je jen rebel bez příčiny? V knize ani Night King není, to zlo je prostě jen entita, v seriálu jej ztělesnili, aby měl snad nějaký charakter, důvod, aspoň něco nám prokecl, ne? Ne. Stačí udělat pár kroků k prvnímu hradu a umřít - vypadá to, že vlastně fakt tak velká hrozba nebyl. Character development neexistuje nebo je šíleně uspěchaný, že nedává smysl. Postavy zapomněly na svoje vlastní příběhy a oběti (Jaime zabil krále a zachránil miliony, aby pak řekl, že mu na nich nezáleží?? WHAT?). Seriál měl logické chyby od páté série, ale dalo se to (podle mě) odpouštět. Teda minulé sérii už moc ne, ale tady má každá postava až brutální amnésii. Gendry dokonce nezná svoje vlastní jméno (nejmenoval se nikdy Rivers proboha, bastard je z místa, odkud pochází, tak když už, tak Waters. To si ti dva tupci neumí ani nastudovat prameny?). Poslední scéna je samozřejmě taky fajn - v největší zimě, u které měly podle pověstí všem umrzat teď koule i nejvíc na jihu, se stejně vrátíme za zeď... nehledě na to, že spousta z free folku chtěla žít na druhé straně zdi a ne se vracet. Celý příběh o sjednocení, o životě proti smrti samotné, o tom, že nezáleží, kdo sedí na trůně, abychom zjistili... že na tom vlastně záleží. A pak samozřejmě plno stupidní taktiky, plot armoru, naprosto nesmyslných rozhodnutí postav, která jim nesedí do jejich charakteru, transportování z místa na místo v rozmezí dní či hodin, co dřív byli dlouhé týdny a takhle by se dalo pokračovat. Dumb and Dumber obětovali příběh, logiku i postavy za cenu překvapit diváka. Nedivím se, že byli herci tak zklamaní v rozhovorech. Pokud se vám to stále líbí, tak vám to přeju, plno krásných efektů a kostýmů a hereckých výkonů, a to je super sledovat, protože si na tom plno lidí dalo práci. Ale z hlediska příběhu je tohle jedna z nejodfláknutějších sérií, co jsem kdy viděl. Ještěže to hodnocení na IMDB a podobných mluví za vše. Tak a teď se jdu připravit na zkoušku z poetiky a až se mě zeptá na anticlimax, řeknu mu o třetí epizodě... dopiš ty knihy, Martine, nebo mi z tohoto jebne. ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Peter Dinklage, představitel Tyriona Lannistera, se před čtením scénářů jednotlivých epizod vždy nejprve podíval na konec, aby zjistil, zda jeho postava přežije. U poslední série to nedokázal a tento rituál porušil. (BROKEN_)
  • Tvůrci seriálu oznámili, že k propagaci osmé řady spustili kampaň „Quest for the Throne“ („Hledání trůnu“). Na šest míst umístili kopie Železného trůnu ze seriálu a fanoušci je měli najít. (Duoscop)

Reklama

Reklama