Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (282)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Konec to povyšuje nad čistě průměrné hodnocení, jinak ale vcelku stereotypní horor ala Last House on the Left nebo SAW. Hlavním problémem je stopáž - na hodinky jsem koukal více než je zdrávo, krátit se přitom dalo z mého pohledu hodně. Z jinak všedního žánrového zážitku tedy nakonec vyčnívá zejména ďábelská Rebecca De Mornay a ona mrazivá pointa. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horror? Spíše psychothriller. Váhám mezi jednou hvězdou a pěti. Za nálož brutálního sadismu bych nejraději dal téměř odpad, ovšem opravdovost snímku žene hodnocení nahoru. Nejhorší je milující, oddaná a všeho schopná matka! S jakou grácií je zahrána - člověk jí to musí věřit. Mučení, mlácení a ponižování vypadá ve většině případů jako skutečné. Pokud by šlo o plnohodnotný horror, divák by nejspíše nezapojil emoce tak intenzivně. Zapalování hlavy zaživa či lití vroucí vody do uší je ve své zvrácenosti neuvěřitelně působivé. Sladký úsměv a medový hlas matky vysvětlující a ospravedlňující všechnu tu brutalitu...mrazivé. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Není tak dávno co sem se dodíval na skvělý horor Insidious a už sem zase na začátku. Mother's Day není prostě hororem kdyby se ten film na hlavu stavěl. Hororová atmosféra nikde, jen v určitém časovém cyklu se opakující bezduché mlácení nebo týrání obětí. Polovina hereckého osazenstva si to beztak zasloužila. V hlavní roli Rebecca De Mornay, která působí jako jediný klad filmu. Někdy je s podivem jak puritánští Američani uvažují, odhalené prso a drsná erotika nepřípustné, zato ošklivě prostřelená tvář nevadí. Jde prostě o to že místní cenzura nikdy nepustí film, jakých ve Francii vzniknou 3 za rok. Atentičnost na bodu 0. Docela zklamání, přestože jsem moc nečekal. Hodnocení by zde bylo objektivní někde na úrovni 60%. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Jedno velké plus. Divák je vcelku rychle vtažen do děje tak, že chápe o co ve filmu jde a může jen již sledovat další jeho průběh. Nemusí 3/4 filmu si říkat "O co v tom filmu vlastně jde?" a na konci si jen říci "Aha! Takhle je to!". Bavil jsem se, děj stupňoval tempo a člověk moc nemůže předpokládat, jak se situace vyvrbí. Ano, několikát si sice člověk řekne proč se postava chová tak či onak, ale ruku na srdce. Ve vypjatých situacích člověk dělá nelogické věci, protože z nějakého pohnutí mysli si myslí, že je to to nejlepší řešení. Moc se mi líbila Rebecca De Mornay v roli mámy. Zahrála to podle mě naprosto na jedničku. Film sice pár mušek má, ale pro mě nic tak zásadního, abych mu plný počet nedal. Opravdu jsem se moc bavil. Parádní thriller. Jen malé doporučení. Říkat "Všechny vás zabiji, vy kurvy!" když jste svázaní a věznitelé mají bouchačku, je sice jistý projev hrdinství, ale vůbec to není moc chytré. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Skutečný psychický teror v plné parádě a bez zbytečných příkras. Tam kde většina hororů sklouzne k bezduché a emocionálně hluché vyvražďovačce, Bousman zručně stupňuje atmosféru a nechává hlavní hrdiny plavat v tak beznadějné situaci, že i smrt by byla možná příjemnější. Brutalitou se tentokrát veskrze šetří, a když už se objeví nějaký krvavý cákanec, nikdy není samoúčelný a dokonale zvýrazňuje zoufalost situace, která každým činem nabírá na obrátkách. Navíc jednání jednotlivých postav není vůbec tak hloupé, jak jsme u podobných titulů zvyklí. Sice je tam pár chvil, kdy se chytáme za hlavu a logika ustupuje, ale ono se to snadno říká když nemám ve vedlejším pokoji šílenou rodinku s maniakální matičkou, kterou řadím k těm nejodpornějším záporákům za posledních pár let. "Šokující" závěr se mi tam sice moc nehodil, ale budiž. Na to, jak je tenhle thriller málo známý, je až nepříjemně znepokojující.. 80% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal vo Winnipegu (Manitoba, Kanada) len 27 dní. (Arsenal83)
  • Režisér Bousman uviedol, že film ešte zahŕňal 20-minútovú scénu, ktorú z filmu vystrihol, pretože mu nesadla do celého toku filmu. Ako však tvrdí, bola to najlepšia a jeho obľúbená scéna. (Arsenal83)

Reklama

Reklama