Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (282)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Jedno velké plus. Divák je vcelku rychle vtažen do děje tak, že chápe o co ve filmu jde a může jen již sledovat další jeho průběh. Nemusí 3/4 filmu si říkat "O co v tom filmu vlastně jde?" a na konci si jen říci "Aha! Takhle je to!". Bavil jsem se, děj stupňoval tempo a člověk moc nemůže předpokládat, jak se situace vyvrbí. Ano, několikát si sice člověk řekne proč se postava chová tak či onak, ale ruku na srdce. Ve vypjatých situacích člověk dělá nelogické věci, protože z nějakého pohnutí mysli si myslí, že je to to nejlepší řešení. Moc se mi líbila Rebecca De Mornay v roli mámy. Zahrála to podle mě naprosto na jedničku. Film sice pár mušek má, ale pro mě nic tak zásadního, abych mu plný počet nedal. Opravdu jsem se moc bavil. Parádní thriller. Jen malé doporučení. Říkat "Všechny vás zabiji, vy kurvy!" když jste svázaní a věznitelé mají bouchačku, je sice jistý projev hrdinství, ale vůbec to není moc chytré. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Není tak dávno co sem se dodíval na skvělý horor Insidious a už sem zase na začátku. Mother's Day není prostě hororem kdyby se ten film na hlavu stavěl. Hororová atmosféra nikde, jen v určitém časovém cyklu se opakující bezduché mlácení nebo týrání obětí. Polovina hereckého osazenstva si to beztak zasloužila. V hlavní roli Rebecca De Mornay, která působí jako jediný klad filmu. Někdy je s podivem jak puritánští Američani uvažují, odhalené prso a drsná erotika nepřípustné, zato ošklivě prostřelená tvář nevadí. Jde prostě o to že místní cenzura nikdy nepustí film, jakých ve Francii vzniknou 3 za rok. Atentičnost na bodu 0. Docela zklamání, přestože jsem moc nečekal. Hodnocení by zde bylo objektivní někde na úrovni 60%. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že už jsem si dlouho neudělal čas na nějaký krásný film. Nebudu to dělat napínavé. Zvolil jsem si tento snímeček. Docela jsem se nasmál. Trošku mi film svým průběhem připomínal Srandovní hry a Srandovní hry USA. Vážně jenom trošku. Ve Srandovních hrách si totiž nikdo nepůjčoval čerstvě vyrozené děti domů na převýchovu. Terorizátoři jsou vcelku nesympatická banda idiotů a oběti jsou ještě o kapku idiotštější. Docela bych v hororu snesl 1,2,3 i 5 nesmyslných zvratů, ale zde byl počet takových zvratů hodně vysoko nad číslem 5. Celkově mě děj nijak neokouzlil. Zasmát se občas dá, neboť jedno z dětí čas od času někoho nechtěně zabije. Hlavní hrdinka je ošklivá obludka a ostatní herectvo je na tom zhruba stejně mizerně. Ty 2* z toho však rozhodně vykouzlím, protože už dlouho jsem nic neviděl a chybí mi tedy možnost bezprostředního srovnávání. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ano, Rebecca De Mornay sundala ruku z kolébky a položila pod ní hlavu. Její za každých okolností vyrovnaná maminka dala vzpomenout na těžký osud Rafanů, Normanů Batesů i ředitelů springfieldských základních škol a za svou opičí lásku k potomkům si zaslouží pugét růží do vázy (vytvořené brokovnicí z její lebky).. Logika pláče, konec páchne. Místy docela tupě působící exploitation, který si co 5 minut pomáhá nějakou směšnou berličkou, aby mohl vůbec pokračovat a navíc, v porovnání s Funny Games nemůže být o nějakém nesnesitelném tlaku na oběti ani řeč. Omlouvám se za příkré hodnocení, asi jsem už podobnými snímky přesycen... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Darren Lynn Bousman, rutinnér na poli zapomenutíhodných béček, naštěstí ještě dovede zařídit, aby film vypadal trochu k světu. Oukej. Technicky vzato prostě asi dobrý, nepopíram - já si ale nevzpomínám, kdy mě naposled film tak hrozně rozčiloval vším, co se na plátně děje. Kdo napsal tuhle imbecilní hovadinu? Co? A proč? Při sledování jsem se cítil hloupěji, než když mě anonymní santusák na nádraží upozornil, že mi někdo plivl na nohavici a já si uvědomil, že jsem si jí poslintal sám! Ne, vážně - začátek OK. První konfrontace se zločinci taky. Jenže pak přijde ta protivná megera, která má z nějakého důvodu u všech obrovskou autoritu a začne pindat svoje moudra o rodině, která VŠICHNI žerou. Je docela komické sledovat, kterak se partě chlapů, jež se dle všeho už léta pohybuje na dráze velkého zločinu, třesou kolínka před maminkou a bez jejího slova si nezavážou ani tkaničku. Tady ovšem není problém v podstatě myšlenky - v buranské exploitační pecce Storm Warning to samé šlapalo jako hodinky - problém je v absolutní nevěrohodnosti charakterů a jejich chování. Nevěřil jsem nikomu ani nos mezi očima. Pokud to měl omluvit nadhled či humor, pak pro změnu nevěřím ani tvůrcům, jelikož jsem žádný nadhled jednoduše nepostřehl. Většinu času skoro všichni působí teatrálním, směšným, hloupým a nepravděpodobným dojmem, který je vydáván za psychologický teror; scénář si navíc hází klády pod nohy používáním všech myslitelných thrillerových klišé (a že jich v přepálené stopáži tohohle megadíla je jak much). Scéna s děvčaty u bankomatu měla připomenout Saw, na němž se Bousman "udělal"? Absurdní rámeček s krádeží dítěte v nemocnici - proč? Když si v závěru blondýnka s maminkou začnou rozbíjet talíře o hlavy a jedna na druhou křičet, že brání svou rodinu, což je nepopsatelně vtipná komediální vložka (nechtěná), zauvažoval jsem, nakolik by tahle šílenost fungovala jako parodie na spřízněné thrillery. To by ji ovšem nesměl točit Bousman a parodická stránka věci by musela být skutečně přítomna. SPOILER: Pointa spočívá v tom, že šest nevinných lidí umřelo jen proto, že manžílek nechtěl přiznat nevěru a schované peníze. Ano, taky bych váhal, kdyby kolem mě banda psychopatů zabíjela moje kamarády a vzduchem poletovaly kulky. Co je tohle za prohnilou módu, cpát do filmů podobně stupidní morální "dilemata"? Objektivně bych dal asi dvě hvězdy, to jen tak pro ty, kteří by mi chtěli říct, že jsem film vůbec nepochopil a že jsem idiot. Nakonec si za to můžu sám, pustit si po Serpicovi a Zodiacovi takovouhle paštiku, to už zavání sebetrýznitelstvím. Ale já to nečekal! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal vo Winnipegu (Manitoba, Kanada) len 27 dní. (Arsenal83)
  • Ve filmu padne několikrát zmínka o Queeny / Queenie, což je v původním filmu Den matek (1980) postižená sestra "matky", která žije v lesích a pokouší se ji zabít. Matka tak vychová své dva postižené syny aby ji chránili a poslouchali na slovo. V remaku je Queeny zredukována pouze na strašidelnou historku. (merlinovic)

Reklama

Reklama