Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer 1
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (170)

HAL 

všechny recenze uživatele

Mezi těmito lacinými superhero seriály je to celkově sračka vedle sračky, k tomu zjištění mi stačil jeden díl Shieldu a Arrowa, natož pak evidentně ohavné Titans alebo Doom Patrol, ale zrovna Netflix si držel velmi výjmečnou reputaci s výborným Daredevilem a Punisherem, takže jsem doufal že tady bude aspoň trochu kráčet v jejich stopách. Ale bohužel nic, už z trailerů na první sérii působila Umbrella dojmem úplně zbytečné young adult blbiny, a to se i potvrdilo. Končím po půlce druhé řady, protože tady se až na její úvodní desetiminutovku vůbec nic neděje, jen ty dost "vychtěně" divné postavy tu většinu času jen tak chillují a vykecávají, občas řeší vztahy, a na nějaké drama a akci skoro nedojde... a když dojde, tak třeba ty bitky jsou ve srovnání s Daredevilem neuvěřitelně trapně natočené. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„SVĚT SKONČÍ ZA 8 DNÍ...“ /// Superhrdinský schopnosti, cestování časem, Ellen Page, „zmetek“ Nathan… příběh dysfunkční rodiny složený z výjimečných bratrů a sester, jenž mají zabránit apokalypse. Naštěstí se problematicky nevyrovnávaj se superschopnostma, ale s tím, že fotr byl čurák a psychologicky řešej spíš vztahy mezi sebou. (No… i když…) Někdy to nevodsejpá, jak by mělo. Na druhou stranu je tady celkem solidní snaha o humor. A až bude druhá řada…, já příjdu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej komiks, kterej napsal Gerald Way a ilustroval Gabriel Bá, neznám. 2.) Snažím se, aby parchanti dosáhli svého potenciálu. 3.) Thx za titule „Zira.“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Superhero seriál, kde hlavní hrdinové využívají své schopnosti minimálně. Má to slušný koncept i nezvykle divné postavy s ještě divnějšími záporáky, kteří mi vůbec nesedli. Příběhově seriál sice zaujme a potěší i pár nečekaných zvratů, co však zamrzí je výrazná absence akce a pomalejší tempo. Poslední díly dokoukáno spíše z povinnosti než s nadšením. Zklamání. Nejoblíbenější postava číslo 5.60% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

První série mě bavila, ale nemůžu říct, že by mě přesvědčila o své jedinečnosti - měla sice své skvělé momenty, ale postavy moc nepřirostly k srdci. Následující desetidílovka začala podobně, ale něco se změnilo a hodně rychle se ona změna projevila na zlepšení. Charaktery fungovaly lépe, už to nebyly jen záblesky geniality od Sheehana (jednou Zmetek, navždy Zmetek) nebo Pětky (kdy mě úplně nebrala ani moje oblíbená Ellen, v době koukání na seriál už Elliot), ale už mě bavila každá postava svou vlastní chemií, i když co si budeme, Klaus s Pětkou stále válí na čele. Šedesátky druhé sérii neuvěřitelně slušely, a přestože Hazel s Čau-Čau mě bavili víc, než Švédi, tak tentokrát se jednalo o vedlejší úlohu vykonavatelů. Hudební doprovod je neuvěřitelně svěží a strašně baví, jak kdyby v tom měl prsty Gunn, vizuál je zábavný a je cítit komiksárna, vztahy fungují čím dál líp a postavy se vyvíjejí správným směrem. Přestože se seriál celou dobu pohupuje mezi 4 a 5 hvězdami, finální triplet mě donutil napálit plnou. Jsem zvědavý, co přinese 3. série a jak do toho zakombinujou změnu u Váni. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Toto byl zajímavý seriálový zážitek. Podle trendu dnešní doby a podle toho, kolik lidí vidím v kinech na komiksových adaptacích, bude tohle podlé mého trefa do černého. Ačkoliv je to příběh, který byste po přečtení shrnutí děje charakterizovali jako "superhrdinský", po pár minutách sledování by vás to rychle vyvedlo z omylu. Je to vlastně takový citový příběh o sourozencích, kteří byli od dětství terorizováni svým tatínkem, a to na nich zanechalo výrazné psychické následky. Neustálé hádání a dohadování hlavních aktérů bylo chvílemi už dost otravné, nicméně poté přibylo trochu více akce, zápletek a už se to dalo snést lépe. Než jste se pořádně seznámili s postavami, bylo to celkem těžké sledování, jelikož každá z postav měla své silnější a slabší chvíle, kdy jsem si je v jednu chvíli oblíbil, ale za chvíli mě svým chováním akorát vytočili. Byl to spíš takový "antihrdinský" příběh, který ale ve své druhé polovině neskutečně bavil. To, že bylo chování postav takové jako bylo, vedlo ke větší nepředvídatelnosti děje. Celkové pojetí s koncem světa, cestování v čase a tajné organizaci, které to má všechno pod palcem jsem dost žral. Mělo to celkem i pár vedlejších dějových linek, které postupně s flashbacky dávali k vzniku květnatý děj, který stojí za to vidět. 80%. ()

Galerie (640)

Zajímavosti (21)

  • Natáčanie prebiehalo v kanadských mestách Toronto a Hamilton. (Astonko)
  • Nože, jenž má u sebe David Castaneda (Diego Hargreeves) po dobu natáčení, byly z 95 % opravdové nože. (mikki089)

Související novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Reklama

Reklama