VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

misterz

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre sa na to pozerá, je to pastva pre oči, pekné vizuálne efekty. Dej je zaujímavý dostatočne aby udržal divákovu pozornosť, aj keď by som uvítal trocha viac akcie a napätia. A tiež treba uznať, že je to niečo nové, originálne, čo tu ešte nebolo. Ja som celkom spokojný. Neviem však presne čo, ale niečo mi bráni dať plný počet. ()

Slartibarkfast

všechny recenze uživatele

Dva světy, spojeny jako siamská dvojčata. Přesto je nemožné, aby cokoli z jednoho světa mohlo žít ve světě druhém. Až do okamžiku, kdy potká Adam Evu. Velmi přeslazená romantická zápletka byla nakonec celkem příjemným doplňkem v jinak nelogickém filmu (pohádce?) o tom, jak láska překoná všechny nástrahy a fígle. Mám rád Kirsten Dunst, takže jsem byl velmi zvědavý, jak se ukáže. Bohužel tento snímek není příliš o hereckých výkonech, ale o vizuální stránce a trikových scénách. Myslím, že tohle téma bylo vcelku nadějné a zajímavé, ale jeho potenciál nebyl plně využit. Slabší průměr a nenáročná kulisa pro chvíle, kdy se chcete k někomu tulit. 55% ()

Malarkey

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, abych si vizuálně užíval naprosto překrásný film a jeho příběh byl neuvěřitelně pitomej. On by ale dost možná ani zase tak pitomej nebyl, kdyby mi režisér během prvních pěti minutách nepředstavil tak, jak to v tomto světě funguje. Pak přesně, jak tu zdejší uživatelé říkají, jsem musel neustále přemýšlet nad tím, co je ve světě dobře a co je špatně. V tu chvíli jsem si všímal blbostí, kterých bych si normálně asi ani nevšiml. Nakonec jsem z toho byl úplně jalovej a závěr tomu vůbec nepomohl. Za ten překrásnej a až neuvěřitelně krásnej vizuál a spojení dvou světů si ale samotný film pozornost zaslouží. ()

M.a.t.t.

všechny recenze uživatele

Poznáte ten pocit, keď si nejaký film ak napriek menším výhradám užívate a potom príde záver, ktorý váš divácky zázitok schladí? Záverečná 15 minútovka Upside Down je svojou neuveriteľnou skratkovitosťou a povrchnosťou exemplárnym príkladom toho, ako neuzatvárať príbeh s tak silným námetom a mnohými potenciálne zaujímavými vedľajšími líniami. Vzhľadom na to, že do tej doby ide o veľmi príjemnú rozprávku s fantastickým vizuálom to jemne mrzí. 70% ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem tenhle film nechtěla hodnotit, protože jsem ho viděla vlastně "omylem", ale nakonec se mi to rozleželo, protože mě vždycky naštve, když se utrácí spousta peněz za filmy, které se ani neobtěžují se scénářem (a o to horší to je, když nějaký slibný nápad by tam byl) a snaží se všechno zachránit kýčovitými obrazy a dojemnými kecy. Tím, jak tvůrci rezignovali na logiku nebo filmové prostředky, mě vyloženě nasměrovali k tomu, abych to interpretovala jako film o ženách, které si po celé generace předávají tajemství k ovládnutí gravitace a vyřešení všech mezisvětových problémů,a jediné, k čemu ho používají, je výroba létajících palačinek. A potom musí přijít chlapec a vzít to konečně pořádně do rukou. Hells yeah. Také mě neskutečně iritoval reklamní vzhled obou světů, v každém záběru nahoře zapadá slunce, v každém dole se točí mlha ve víru, to si strčte někam. A osobně mám také averzi k filmům (scifíčkům), které se snaží zachránit svět. Vždycky jako příklad filmu, který se maximálně povedl, používám Gattacu. Ta je v mých očích tak dobrá právě proto, že se nesnaží zachránit svět. Jistě, je příběh o člověku, který se chce dotknout hvězd, ale je to osobní příběh viděný střízlivou perspektivou, nezapomíná na realitu a její né-tak-rozjásané aspekty, přijímá a vzývá MELANCHOLII, neřeší všechny problémy jedním mávnutím kouzelného proutku. Tenhle film se ke všemu staví přesně obráceně a tím je mi odporný. ()

• Projektu předcházela vize, kterou režisér Juan D. Solanas popsal takto: „Viděl jsem horu s klukem koukajícím se nahoru, a jinou horu s dívkou dívající se dolů.“ (Zdroj: collider.com) (Dalfor)
  • Slečna Mooreová (Kirsten Dunst), která pochází z Horního světa, se křestním jmenuje Eden, což v překladu znamená „Rozkoš“. Hořejšek je vlastně taková Rajská zahrada. (ČSFD)
  • Natáčanie filmu začalo v Montreale v roku 2010. Tvorcovia mali v pláne natáčať vo Francúzsku, lenže výška daní rýchlo zmenila ich rozhodnutie. (Greenpeacak)