Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 1

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (599)

verbal 

všechny recenze uživatele

Někdy bývám děsně smutný z toho, že mi také nebyly shůry dány tak citlivé artové vlohy a hloubavá, filosofická mysl, abych dokázal poznat opravdu dobrý film, jako vy ostatní. A tak mi mnohdy nezbývá nic jiného, než si po odbouchané dvanáctce prolistovat Blesk, otevřít si lahváče, zanadávat s Máňou nad tou zkurvenou pravicí, postesknout si nad časy, kdy nám Pan ředitel každou neděli v poledne alespoň řekl, co si máme myslet, a místo Schopenhauera a Tarkovského vzít do své mozolnaté dlaně Morella, ukradeného z obecní knihovny, a pustit si nějaký ten tupý akčňák, který zcela odpovídá mé slaboduchosti. Kluci z hospody, co mě znají lépe, vědí, že bývám velmi skoupý na superlativy a ani teď neudělám výjimku. Tohle je skvělá, úžasná, fantastická, dokonalá, perfektní a excelentní osmdesátková reminiscence, u které jsem si málem uhnal tenisový loket a jestli to do týdne nebude v červených číslech, začnu být, kurva, teprve pořádně vulgární a agresivní. Narvu kOCOURA do mikrovlnky, análně zprzním Payushku, studenta FSS MUNI znemožním u všech gayfriendů na Assbooku a všem ostatním, co šli pod čtyři, zahltím poštu spamem tak perverzním, že pak budou mít panickou hrůzu hodnotit jiné filmy než ty, ve kterých hrají děti, zvířátka a Rosenberg!!! Tebe samozřejmě vynechám, Pane a Vládče, Otče zakladateli, Ty můžeš VŠE a já nadále tváří v prachu líbám kabely, po nichž surfuješ!!!! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Akčné filmy by nemali prekročiť stopáž hodiny a pol, vo výnimočných prípadoch znesiem aj dvojhodinovú dĺžku, no Killer Elite do tejto kategórie nezapadajú. Som si istý, že keby snímok dokázal režisér ukončiť skôr, dal by som o hviezdu naviac. Dejová linka nie je príliš originálna, ale herecké obsadenie v čele so Stathamom, Owenom, De Nirom a fantastickým Purcellom dalo zo seba 100%. Pohodový akčák, ktorý nesklame, no ani extrémne neohúri. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Posledni vydarena Stathamova solovka nez padnul do sracek typu Safe Parker nebo Redemption neni to zadnej zbesilej akcnak spis takovej poctivej spionazni thriller udajne vystavenej na skutecnych udalostech proc udajne? no je to podle kontroverzni knihy kterou Britska vlada hned po jejim vydani poprela a tudiz muzeme jenom spekulovat kolik na tom muze byt pravdy kazdopadne Statham je tu prirozenej nesnazi se nejak zbytecne a za kazdou cenu hrat jako ve svych dalsich opusech takze když to vezmu kolem a kolem tady je prototypem takoveho klasickeho profesionala neco jako v Kuryrovi akorat ze tady je pozadi celeho filmu temnejsi snimek mne ani pres delsi stopaz nenudil a pritomnost dalsich kvalitnich hercu predevsim pak De Nira urcite potesila navic jak uz jsem rekl neni to zadna prehnana zbesilost spis film docela v oldschol stylu coz rovnez kvituju takze ve finale rozhodne spokojenost skoda ze Jason uz podobny role v podobnych filmech nehraje ale tak nezbyva nez pevne doufat ze se k nim casem vrati sedi mu totiz nejlip to je evidentni ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný thriller s Jasonom Stathamom v hlavnej úlohe. Má celkom dobrý príbeh o výbornom nájomnom zabijakovi na odpočinku, ktorý sa dozvie o uväznení svojho starého priateľa, pričom pre jeho záchranu musí splniť jeho úlohu, pozabíjať niekoľkých členov špičkovej vojenskej jednotky SAS a tak sa rozhodne kvôli priateľovi ešte raz vrátiť do akcie, ale na ceste za splnením úlohy mu okrem iného bude stáť aj cieľavedomý ochranca vojakov z SAS. Spracovanie je ale skôr sklamaním, nie je úplne zlé, ale tento zaujímavý príbeh je až príliš pomaly a miestami aj nudne podaný, hlavne celá prvá hodina má až príliš pomalé tempo a len minimum zaujímavých momentov, takže tá je na tom dosť zle, potom sa to už trochu rozbehne, aj dej začne byť zaujímavejší, ale stále to nie je ono, až záverečná dvadsaťminútovka už je konečne správne dynamická, presne tak, ako sa na správny akčný film patrí, ale to už je neskoro. Ale zaujala ma takmer úplná absencia skutočného záporáka, je tu niekoľko rôznych strán, ktoré síce stoja proti sebe, ale všetky robia to, čo musia a pokladajú za správne. Akcie je tu priemerné množstvo, ale zaujala ma len minimálne. Je síce celkom slušne natočená, s prehľadnosťou nie sú žiadne problémy, ale je až zúfalo nenápaditá, nájdu sa tu asi dva slušné nápady, až zúfalo monotónna, chýbajú jej správne vygradované situácie, teda až na pár scén zo záverečnej fázy a navyše sa tu nenájde ani jedna drsnejšia scéna, ktorá by to mohla vylepšiť. Ručnej akcie je minimum, okrem jedného dlhšieho súboja a aj to len proti jednému protivníkovi sa tu nájde len pár niekoľkosekundových zneškodnení menšej skupiny protivníkov pomocou pár úderov, skôr sa strieľa, ale v úplne nudných prestrelkách, v ktorých takmer nedochádza k usmrteniam a viacero rôznych naháňačiek, či už v automobiloch alebo pešo. Nie je tu žiadna akčná scéna, ktorá by si skutočne zaslúžila pochvalu, ale najlepšia je predsa len naháňačka po strechách a tie dve, tri Stathamove rýchle zneškodnenia protivníkov. Herecké obsadenie je na tom dobre, Jason Statham už síce pôsobí dosť stereotypne a navyše po akčnej stránke tu toho moc nepredvedie, na moje prekvapenie je na tom lepšie Clive Owen, ktorý si získal moje sympatie a fandil som hlavne jemu, nesklame ani Dominic Purcell, ale Robert De Niro mi už do takejto úlohy vôbec nesedí, stále nie je zlý, ale už má len predsa svoj vek. Réžia je určite sklamaním, nechápem, prečo réžiu takéhoto akčného thrilleru zverili práve nováčikovi, potom to tak aj dopadlo, že sa snažil hlavne nič nepokaziť a udržať to na priemere, takže nezaujal vôbec ničím, ale aspoň technická stránke nie je zlá, aj keď v rámci rozpočtu som čakal predsa len viac. Určite nie som sklamaný, film dopadol presne tak, ako sa aj dalo podľa traileru čakať, takže som nič viac ani nečakal, čo ale nič nemení na tom, že Elitní zabijaci je len čistý nezaujímavý priemer, na ktorom zaujme asi len to obsadenie, ale dej a akcia už rozhodne nie. Jedno pozretie bohato stačí. 54% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film nebyl vůbec dokonalý a v první polovině jsem se ani nijak zvlášť nebavil a tak jsem pouze váhal mezi 1-3 hvězdami. Poslední půlhodina však film docela zachránila a to už jsem zvažoval, jestli hodnocení nevylepším, což jsem přiliš neudělal. Statham byl ve své roli spíše průměrný a mimo rvačku ke konci mě tu vůbec nezaujal. Nicméně mě tu docela bavil Robert De Niro. 50% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • V jedné z posledních scén uniká Spike (Clive Owen) v druhé generaci Volkswagen Jetta. Vozidlo však vzniklo až po roce 1983, tedy minimálně o 2 roky později, než se příběh snímku odehrává. (žvanimírek)
  • Během automobilové honičky - začínající a končící u nemocničního vchodu - si lze povšimnout mnoha automobilů s poznávací značkou se třemi číslicemi a čtyřmi písmeny. Ty se přitom v Anglii, kde scéna probíhá, nikdy v praxi nevyužívaly. (Conspi)
  • Mobilní telefony s krátkou anténou se v době filmu ještě nevyráběly. (Conspi)

Reklama

Reklama