Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 246)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak horor (což podle mě ani neměl být), jako spíš coming-of-age 80's Stand By Me drama. A to se mi na It právě líbilo - nádherný vizuál, neskutečně přesný dětský casting a takový ten dětsky osudový letní vibe, který by až na přítomnost zla zhmotněného vraždícím klaunem byl i good vibe. Skarsgard je v roli Pennywise přesný, byť nedostal tolik prostoru, kolik by zasloužil, na druhou stranu díky tomu převažuje právě ta dětská linka, která je ale ve finále silnější a zajímavější. Koncept s rozdělením na dva filmy je dobrý a už teď se těším na dospěláckou část. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Možná že jsem si odvykl hororům, ale já se nebál. První polovina, kdy má každý druhý nějaké halucinace a nijak je neřeší, mi přišla příšerně neuvěřitelná. Ve druhé části, kdy se To objevuje celé skupině dětí, působily alespoň tyto scény hodně silně a po těle mi létal mráz sem a tam. Ale žádná scéna (možná až na první objevení klauna v kanále) nepůsobila tak, že by se mi nesnadno přecházelo do postýlky. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

K plné spokojenosti mě něco chybí. Ke konci mě příjde, že to zavání už parodií (tančící Pennywise ) navíc mě hned od začátku štvala ta postava toho tlusťocha (škoda, že nechcípl snad v druhém díle) a celkově mě nějak nesedí, že tak malé děcka valí kecy o tom, že píchaly s něčí mámou a o měření penisů (to bych viděl spíše v Prci Prci Prcičkách než v Rkovém hororu). Naopak chválím brutalitu (vede scéna s Beverly a místností krve) a i lekačky jsou na hodně solidní úrovni (Wan s V Zajetí Démonů 1,2 se može jít proti tomuto zahrabat). 80 procent původní verzi jsem neviděl. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Z "To" mám smíšené pocity. Je to vlastně celkem místy nechutný horor se spousty WTF momenty. Napětí tu střídají velmi vtipné chvíle a hlavně musím teda vyzdvihnout mladé herce, kteří mě snad uchvátili nejvíc. Dá se říct, že po dějové lince se mi film defacto vůbec nelíbil, ale co se jedná filmařiny, tak tu ocenit musím. Jsem znechucená a zároveň celkem nadšená. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Stephen King je mistr pera ,o tom není pochyb a jeho román "To"patří mezi to nejlepší ,co se dá číst ,o tom taktéž není pochyb.Takže už jen zfilmovat tuhle knihu chce opravdu odvahu a kuiráž a je jasné ,že se do filmu nedá nacpat vše.Zejména ,když má kniha přes tisíc stran,jako v tomto případě.Tvůrci to naštěstí pochopili a velmi moudře film rozdělili ,takže tohle "To" je zhruba první polovina knihy ,kde jsou hlavní hrdinové děti ,bojující se zlem a vlastními démony ,kterých mají děti spoustu ,že?Druhé půlky s dospělými se snad dočkáme v dalším filmu.A jak dopadl tenhle?Vůbec se nebojím říct ,že skvěle ,i když nějaké ale jsem jako fanda Kinga a jeho knih našel.Předně scénář je jasný a snaží se být precizní a ctít knihu ,což samozřejmě úplně nejde.Tvůrci si přidali pár svých nápadů ,které v knize nejsou ,což je podle mě zbytečné ,protože kniha je tak rozsáhlá a nápaditá ,že bylo z čeho brát..Režisér se velmi snažil držet diváka v napětí a dokázat ,že lze přenést atmosféru knihy na filmové plátno.To se mu podařilo ,i když ne úplně naplno a stále.Občas film tempo ztratí trochu se pozastaví ,jakoby tápal ,kde vlastně je.Je to dáno rozsáhlostí knihy a hlavně Kingovou genialitou ,kterou prostě nelze jen tak převést a použít.Jeho rukopis je vyjímečný a dokonalý a vykreslení atmosféry nemá chybu.Tady film za knihou ztrácí ,což je pochopitelné.Velmi příjemné je zasazení děje do osmdesátých let a pro mě osobně bylo největším překvapením výběr dětských herců a jejich opravdu skvělé hraní a celkový projev.Skoro tak jsem si je představoval ,když jsem knihu četl.Hlavní linie se film drží skvostně a pevně si jde za svým.Je tu samozřejmě spoustu lekaček a nutno říct ,že některé opravdu skvělé (i když mi hrající Residenta jsme na leccos zvyklí).Jinak samotný hlavní hrdina zla ,tedy klaun Pennywise v podání Billa Skarsgárda je skvělý ,i když úplně jiný než Pennywise Tima Curryho z roku 1990 ,kde se srovnání prostě neubráníme.Každý je skvělý ,ale každý je jiný.Osobně jsem si toho novějšího užil o malinko víc.Celkově je nutno říct ,že i když jde o horor ,je to vlastně dětské dobrodružství ,kde parta dětí zachraňují svět před obrovským a nepolapitelným zlem.Jinak vizuální stránka filmu je dokonalá ,stejně jako hudba ,kamera a zvuk.Dávám čistých 80% ,protože chtělo přece jen o malinko víc zatlačit na pilu a držet atmosféru a mohla to být jasná stovka.Tak třeba se jí dočkáme v pokračování.Halelujá.Sakra ,co se to z toho kanálu lyne za podivné zvuky. ()

koxin 

všechny recenze uživatele

Rok později po geniálním (geniálnějším) seriálu Stranger Things dostáváme paradoxně film, jímž a mnoha dalšími se seriál inspiroval. Přišla doba, kdy člověk opravdu rád vidí ty osmdesátky v USA a doufám, že těmato dvěma dílky to nekončí. Herci a soundtrack paráda. ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od tohoto filmu hodně a zklamalo mě to vcelku dost nečekaně... Vůbec žádný strach, žádná děsivá hudba, žádný děsivý moment. Příběh byl vcelku fajn. Mladí kluci byli sympatičtí. Co se týče klauna tak byl děsivý ale ne až tak jak jsem čekala. Co bylo tak nejlepší celého filmu byl ten strašidelný dům. Ten mi trošku naháněl husí kůži. Ale to bylo tak všechno. Narovinu film mě nezaujal a nudil. ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Z celého filmu jsem byl nejvíce potěšen tím, že.. Vlastně.. To nebyl film jako takový, ale spíše jeho "předupoutávky". Poprvé se mi stalo, že jsem nelitoval včasného příchodu a zaznamenal tak jistou upoutávku na: "Happy Death Day", což vypadá velice slibně. Tohle "To" mě samo o sobě nikterak zvlášť nepotěšilo, ale ani nezklamalo a vnímám to spíše pozitivně. Určitě je to slušným vyobrazením předloh samotného Kinga, u kterých jistě všichni víme, že není vůbec lehké je znázornit na filmovém plátně. Úvodní scéna je skvělá, brutální a prostě obsahuje vše k tomu, aby diváka upoutala do sedačky v kinosále a ten hltal i nadcházející stopáž. Bohužel tohle prvotní nabuzení postupně uvadá a člověk si postupem času uvědomí, že to bylo vlastně to jediné, co by jsme mohli klasifikovat jako výborné. I přesto ale film drží jistý standard kvality postupným vylíčením jednotlivých sólo představení a to až do momentu první navštěvy domu hrůzy a objevení studny. Od této chvíle však nastává převrat. Vše se zdá být nudné, lehce předvídatelné a ohrané. Panická hrůza i humor jdou stranou a tak poctivý sledující nemá nic, čeho by se dokázal chytit a veškeré pocity směřují pouze k jediné myšlence - nějak to vydržet, až do konce. Pochopitelně, že se to dá zvládnout, ale dost rapidně to sníží pohled na celkové hodnocení filmu. Nu jsem zvědav, co vytvoří v kapitole číslo dvě, když veškerý potenciál a to nejpodstatnější bylo již vyčerpáno v této prvotní epizodě. [SPOILER] Ten Pennywise mi totálně připomíná v každé scéně tu Kralleho zrzavou prdel :D :D [/SPOILER] ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to, jako kdybych se díval na skládačku, kterou někdo rozložil na části, pak z těch částí vybral ty jakoby nejdůležitější a poslepoval z nich nový tvar. Přišlo mi to hektické, vypravěčsky kostrbaté a situačně pojaté. Některé scény s Pennywisem jsou dobře postavené a natočené, ale nejsou ničím překvapivé, fungují pouze na primární efekt. A to vlastně celý film. Není to ani trochu napínavé, totálně tomu chybí nějaký pocit iniciace a ztráty dětství - což je vlastně to nejdůležitější. U Kinga mi vždycky přišly problematické atrakční hororové scény s monstry. King je pro mne spisovatel velké plochy, kdy braková nadsázky začne sloužit celku. Tady se to vůbec nedaří. Film chvíli působí civilně, pak zas velmi dětsky, chvíli je opravdu velmi násilný, chvíli hraje na fetišizaci osmdesátkových forem - a to nejen skrze tematizaci doby a jejích elementů, ale i svou vlastní podobou. Z hlediska celkové poetiky lítá mezi několika principielně odlišnými přístupy - i třeba v rámci jedné scény ( asi jako jeho divák sám) a nakonec se ukotví v jakési nápodobě modelu "Goonies". Postavy fungují díky dobře vybraným hercům, jinak ale v podstatě vůbec. Nemají dostatek individuálního i kolektivního prostoru, protože nějaké hlubší vykreslení psychologie válcuje zbrklé tempo filmu. Nejhorší je postava Mika, která by se dala charakterizovat třemi slovy - černoch, pistole, dědeček. I samotná traumata vyplývající ze stresového prostředí domova jsou zjednodušená a zhuštěná, aby vyvolala v divákovi okamžitou přímou responsi - "tady a teď a jdem od toho". Nějaká plíživost, pozvolnost nebo kontinuální budování čehosi tady zcela chybí. touto svojí "neurotičností" mi film připomíná čtvrtý díl "Vřískotu". Zpočátku jsem se soustředil na vizuální stránku. Jsem poměrně citlivý na použití rakurzů a v poslední době i na barvy. rakurzy se tu místy nadužívají, ale to bych snesl. Barevnost mi vadila hodně zpočátku. Ok, že je s Pennywisem spojená jakási šarlatová, která se mi v té celkové paletě nezamlouvá, to beru, to je můj subjektivní problém. Jenže pak přijde scéna s Beverly, kde už motiv krve snad nemůže být čitelněji exponovaný. A místo krvavě rudé je tam zase ta šarlatová. I když ta koupelna zaschne, tak to má barevně do krve fakt daleko. Tak nevim no. Asi v osmdesátkách pumpoval krevní oběh něco jinýho. Ještě dvě poznámky, které jsou trochu zobecňujícího charakteru. První se týká vizuálu. Ten film se na jednu stranu odehrává v osmdesátých letech, ale už u trailerů jsem si všimnul, že to na mne osmdesátkově nepůsobí. Že ta barevná skladba je jako by nekonkrétnější, je jakoby víc "obecně retro". Připadá mi, jako kdyby se tady utvářela jakýsi "obraz starých časů", kdy onen sestup do minulosti začíná osmdesátkami a to už je jakási "brána dolů". Barevně mi to přišlo, jako kdybych se díval na něco, co jsou "tak trochu šedesátky, tak trochu sedmdesátky, tak trochu osmdesátky". Jakýsi souhrnný, neutrální výcuc "od všeho z minulosti trochu". Estetika těchto dekád ve smyslu "no jo, to prostě bylo", která se pak doplní o informační rovinu - tu první videohry, tady New kids on the block atp. a další informačně - estetické kotvy ("v těch brýlích vypadáte jako Clarke Kent"). A druhá věc se týká taktility obrazů. Na jednu stranu jsou ty obrazy často pohádkově líbivé. A na druhou vedle nich existují brutální násilné momenty, kde se trhají ruce, trupy atp. Nepčijde mi to jako projev nějaké soustavné tendence "likvidace pohádkových obrazů", která slouží k tematizaci ztráty dětství a jeho naivity. Přijde mi to naopak jako jakýsi až schizofrenní guláš, kdy médum musí divákovi poskytovat určité typy stylizovaných obrazů. Problém je v tom, že divák je tak zkušený - nebo spíš přežraný, že ho musíte něčím překvapit, šokovat, přitáhnout. Jakoby znovuobnovit kanál mezi ním a obrazem coby nosičem významu. A k tomu slouží právě násilí. Takže vedle sebe přirozeně koexistují věci dětské a věci opravdu ryze dospělé. Nechci říct "nevhodné pro děti", ačkoliv se to nabízí. Chci říct "nevhodné obecně". Jde mi o ztrátu přirozené míry a estetické koherence. a hudebně...to jsem se dycky zasek a řikam si "ty vole, to zní jak nějakej Williams"...a pak najednou cinkání jak z "HArryho Pottera", takže zase Williams, akorát z jiný doby a ne se Spielbergem...no votravný... a CSFD v tomhle směru totálně selhává jako kritická platforma...všichni žvaněj něco o tom,ž e četli Kinga, nebo že nečetli Kinga...o tom,že viděli původní film, nebo neviděli původní film...a jestli je to teda horor, nebo dětskej film a jestli hororové scény jsou děsivé nebo jenom akční....a to je celý... () (méně) (více)

venison 

všechny recenze uživatele

Jsem obrovským fandou psaného Kinga. Jsem velkým nostalgickým obdivovatelem béčko až céčkových televizních horůrků podle jeho předlohy.. Miluju retro vyprávěnky o létem provoněném dětství plných snů, klučičích přátelství (doplněných těmi prvními láskami) a chrabrých povah.. Bohužel příběh „It“ mi nepřirostl k srdci ani knižně, ani ve starší zfilmované verzi a ani nyní.. Mám mnohem raději Kingovi buď více uvěřitelnější příběhy nebo ty více sci-fi.. Klaunů se běžně nebojím a pravděpodobně se do konce života ani bát nezačnu.. Takže díky příběhu ze mě autoři filmu žádnou nezapomenutelnou pocitovku nebo super lekačku numero uno nedostanou.. Ale.. Na dvojku s těším a jedničku doporučím všem, kdo se bude u mě informovat, jestli na to má kouknout.. Jelikož je v posledním „It“ z hlediska náplně příběhu vše, co tím být má.. Filmařsky, herecky, hudebně, střihově, scénáristicky, trikově a já-nevím-co-ještě-všechno je „It“ na fajn úrovni.. Prostě s příběhem mám odjakživa problém, ale naprosto nic jiného se tomhle klasickému kultovnímu hororu vytknout nedá.. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Andy Muschietti to má se mnou těžké. Původní adaptaci z devadesátých let mám docela rád a jeho film se od ní prakticky neliší. A to myslím doslova. Kdyby nebylo pokročilých efektů a Billa Skarsgårda, klidně bych přísahal, že se dívám na třicet let starou záležitost. A ještě ho tíží jeden handicap. Dětští hrdinové byli strašně nesympatičtí. Finn Wolfhard je král mezi zoufale nevtipnými puberťáky a nepřilnul jsem ani k nikomu dalšímu z chlapecké party. Nebýt výborné Sophie Lillis a občas zajímavého Jeremyho Taylora, osud všech by mi byl úplně ukradený. Postavy - a nejen ty hlavní, jsou velkou slabinou snímku. Chybí jim uvěřitelnost a přirozenost. Působí jako své vlastní karikatury a to i když bych přijal (nikde nevyjádřenou) premisu, že divák vidí svět pokřiveným dětským pohledem. Speciálně charaktery party tyranů jsou vyhrocené ad absurdum, což mělo zřejmě pomáhat atmosféře, jenže pro mě ji to téměř pohřbilo. Takže co zůstává? Pár tísnivých lekaček, vynikající Pennywise, luxusní vzhled a už zmíněná výborná Sophia Lillis. Stačí to na solidní film, jenže já jsem doufal v mnohem víc. ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Jsem jedinej, komu to přišlo horší než původní verze? ... asi jo. Originál se mi zdál strašně zdlouhavej, málo hororovej a litoval jsem toho, že to není chronologicky na dvě části. Remake ve mě vzbudil naděje na zlepšení. Jenže ... v podstatě se nic nezměnilo, nová verze je sice rozdělená na dvě časti, ale už teď mi přišla delší než originál. K hororu to má stejně daleko jako minule, ale tehdy to mělo aspoň chvilkama atmosféru a Pennywise byl skvělej. Nyní trikový části, novej klaun a Insidious rukopis absolutně selhávaj... ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(168/2017) / Remeselná lahôdka, ktorá bohužial hlavne dobre vyzerá. Dobrú polku filmu sledujeme len rôzne situácie ktorými It haluzí detičky a pravdepovediac po chvíli to už bolo otravné pretože väčšina z nich je ťažko samoúčelná. Všetko smeruje k obstojnému záveru, ktorý je ale tiež čistá rutina. Už dlho tu nebol dobrý horor, ktorý by pritiahol aj bežných divákov. Viem, že It docela zabodoval, viac ale vďačí marketingu ako kvalite. (6/10) ()

TKKMR 

všechny recenze uživatele

Takto nejako si predstavujem moderný, na úspech predurčený horor. Televízne spracovanie z roku 1990 je síce nezabudnuteľné, no z dôvodu obmedzeného rozpočtu skromné po trikovej stránke, remake z roku 2017 bol naopak nakrútený za 35 miliónový rozpočet, ktorý umožnil adaptácii tejto známej Kingovky potrebný vizuálny rozlet. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Solidní lekačka pro děti, bohužel až na pár scén mě to nějak nevzalo. Původní natočenou verzi jsem neviděl, ale myslím, že měla větší koule s klaunama a psychem na děti! Trochu je to i ve stylu Fredy Krugera, o kterým je tam i mimochodem zmínka, že ho dávají v kině, jinak zajímavě pojaté, děti zažívají peklo, dospělí to samozřejmě nevidí, do toho všeho je tam zamotaná i šikana a hlavní hrdinové parta loserů! 60% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Zatraceně povedený horor! Režisérovi Muschiettimu se povedlo z adaptovat dost možná nejlepší Kingovu knihu. Já jsem ji ještě nečetl, ale mám ji doma připravenou ( sice jsem to nečetl, ale i tak si myslím že je to jedna z jeho nejlepších knih, už jen podle toho co se říká). Děj, postavy a záporák, dělají z tohohle filmu KVALITU. Všichni dětství herci jsou dobře až přesvědčivě zahraný. Z castingu je samozřejmě nejlepší Bill Skarsgård, který hraje záporáka Pennywise. Jeho výkon je dokonalý, zkrátka FUCKING GOOD!! Plus musím zmínit i soundtrack, ten posouvá snímek hodně dopředu. Někdo říká že It není horor, ano to je z části tak trochu pravda, ale tady jde o příběh a postavy. A ta atmosféra je povedená to ne že ne, ale není tak silná jako v jiných filmech. To je například něco, co chci aby dvojka nabídla, věčí pocit strachu. Kurevsky se těším na pokračování!! ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Solidny horor, super postavy, zaujimavy pribeh a fungujuci humor. Ked sa to namiesa dokopy tak je to uplna pecka. Videl som to este pred Stranger Things takze motiv deckeho dobrodruzstva spojeneho s hororom mi prisiel silno osviezujuci. Pametam sa ako mi dobry pocit z filmu lezal v hlave este dlho po tom, co som opustil kino. Ten pocit ze aj ked mal film nejake nedostatky clovek si ho proste poriadne uzil. Tento pocit mi po dvojke chybal, co je skoda. Jednotke musim dat proste o hviezdu viac ako dvojke. 5* ()

Steny94 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku by som rád podotkol, že verzia tohto filmu z roku 1990, je pre mňa veľkým neznámym a tento populárny televízny projekt nikdy neuvidím. Veď načo aj, keď sme sa tento rok dočkali tejto pecky! A áno, pre mňa to pecka naozaj je, keďže práve táto novinka je pre mňa úžasnou adaptáciou úžasnej knihy. Som veľkým fanúšikom Stephena Kinga a IT patrí bez pochýb do kategórie toho najlepšieho, čo autor čitateľom ponúka. Tento fantasy hororík ma síce nedokázal vystrašiť a nezabralo na mňa ani tých pár lakačiek, ktoré obsahuje. Neberiem to však ako mínus a to aj napriek tomu, že by som to v danom žánri tak pravdepodobne brať mal. Predsa len som asi pri tejto látke zaujatý a najdôležitejšie pre mňa bolo to, že film ako celok fantasticky funguval. Strach som síce necítil, no filmu sa nedá vytknúť hutná atmosféra, ktorú zaručene má. Čo je však prekvapením je to, že najnapínavejšie a najtemnejšie momenty boli pre mňa práve tie bez klauna. Omnoho desivejšie mi prišlo práve správanie dospelých, či teenagerov, čo bolo pravdepodobne aj cieľom. Tým však nechcem haniť samotného Pennywisea. Bill Skarsgard je v úlohe démonického klauna naozaj úžasný a všetky jeho premeny boli nápadité a naozaj skvelé (hlavne živý obraz, či požiar). Maskéri odviedli úžasnú prácu a Bill vyzerá perfektne. Najväčším plusom filmu je však partička siedmich loserov, ktorý sa klaunovi, rovnako ako aj svojím vlastným démonom musia postaviť. Detské herecké obsadenie vyšlo na jednotku a celá skupinka spolu funguje geniálne, pričom favoritmi sú pre mňa Sophia Lillis, ktorá v úlohe Beverly skupinke jednoznačne kráľovala, ďalej Finn Wolfhard ako vtipálek Richie, Jack Dylan Grazer ako mamičkou hýčkaný Eddie, či sympaťák Jeremy Ray Taylor, ako zamilovaný a bystrý fanúšik New Kids On The Block, Ben! Všetci siedmi však mali svoje momenty a práve ich interakcie medzi sebou ako skupina boli to najsilnejšie čo IT ponúkol! Prvá kapitola mi teda urobila obrovskú radosť, som teda naozaj zvedaví, ako sa vydarí tá druhá, kde túto partičku priateľov uvidíme v dospelom prevedení. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Této Kingovce jsem dal dneska přednost před samotným Dunkirkem a musím s čistým svědomím prohlásit, že přestože nevím jak moc mě uchvátí Dunkirk, tak To svou práci odvedlo bravůrně. Parta dětských odpadlíků mě nápadně připomínala Stranger Things, což filmu nemohlo nikde ubrat - ba naopak jsem prožil něco podobného, co před několika lety ve filmu z roku 1999. Příběh i postavy byly dokonalé, krásné prostředí, dobře pojato a poměrně dost akční. Tak jako tak mám, co dohánět, jelikož se mi už pěkných pár let na polici válí adaptace tohoto filmu v angličtině a já nenacházel potřebnou chuť se do toho obra pustit - teď je ale asi čas to napravit, protože King je King a každá událost, každé pohřešované dítě, každá domácnost prokletého Derry vás musí stáhnout do samotného nitra klaunovi duše, no a je jen málo děsivějších monster nežli právě klaun Pennywise. Bill, Beverly, Stan, Mike, Ben, Eddie, Ritchie vás zkrátka zasáhnou přímo do srdce a vy začnete snít o svém vlastním dětství a přát si, aby jste měli nějaké takové pouto jako tito malí odvážlivci. Okouzlující ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama