Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 246)

venca163 

všechny recenze uživatele

Uznávam, že Tomu možná trochu nadržuju, panžto jsem měl v kině trochu nachmelíno, ale ve výsledku hodnotim spíš kladně. Film hned na konci úvodní scény přiznává o co jde - perfektní hororovou atmošku někdy cca v desátý minutě vystřídá teatrální zpracování malého chlapce a od tý doby člověk ví, že kouká na crazy kravinu a může si ji vychutnat skrz správný brejle. Lehce nad průměr to zvedaj i poměrně dobrý dětský herci (což rozhodně neni pravidlo a na debilní dětský herce jsem celkem alergickej). (70%) ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nová verze To je horor natočený na té nejvyšší úrovni. Bavily mě zejména originální triky, kterými je film doslova prošpikovaný a na horor velmi zručnou režií i zajímavým scénářem. Dětští hrdinové svou úlohu zvládli na jedničku, i přes mnohá klišé servírovaná tvůrci. Konečně po dlouhé době adaptace Kingova románu, která se opravdu povedla. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Nové To je skvělým zážitkem, které Kingovu hororovou stránku věci přenáší na plátno velice umně a dokáže navodit hutnou atmosféru a vytvořit mnoho lekacích scén, které narozdíl od spousty moderních hororů těží právě z atmosféry a strachu z neznáma namísto nechutných scenérií. Vedle strachu funguje výtečně také přátelství ústřední dětské party, které značně svým pojetím připomína seriálové Stranger Things, takže nebudete mít problém postavám fandit a strachovat se o ně. Jedinou výtkou je dle mého stopáž, které by neuškodilo zkrácení, neboť takhle se některé pasáže zbytečně vlečou místo toho, aby se tempo nakoplo do vyšších obrátek. Na druhou stranu je zdejší svět natolik zajímavý, že pár minut navíc v něm strávíte rádi. ()

Lektor 

všechny recenze uživatele

Stačí přistoupit na hru. Kontrast je šílenej, ale je to výbornej film a rozhodně nejzábavnější horor za hromadu let. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

A ten horor byl kde? Byť je klaunův make-up povedený a sehranost mezi mladistvými herci přímo skvělá, tak mi snímek "TO" připomínal spíše rodinné, doborodružné myteriózní fantasy (ve stylu Harryho Pottera 1 a 2) okořeněné o trochu hororu... Jinak zklamání. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Lekačky povedené, ale jinak spíš atmosféra rodinného filmu Stevena Spielberga než pořádného hororu. Hlášky, které během pátrání po Georgiem a následně při boji s Tím padnou, jsou výborné, místy připomínají spíš komedii. Rozhodně povedenější, než jsem čekal, já a Stephen King si k sobě ale zatím pořád spíš hledáme cestu. It není žádná pecka, ale jako film na rande obstojí (jenom pozor na rozdrcené klouby na rukou). ()

upson 

všechny recenze uživatele

90%......TO není pouze horror.....TO je i něco víc.....TO je o partě sociálně odloučených jedinců....TO je o lidském strachu, který má různé podoby....TO je prostě parádní :-) ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Precizně ztvárněná látka a pozoruhodné výkony mladých herců zasazené do osmdesátých let jsou hlavní, nikoliv však jedinou devízou filmu. Krom stěžejního děje (pátrání a rozkrývání minulosti, vnímání na první pohled rozdílných, v důsledku ale přeci jen podivně společných strachů a postupné uvědomování si společného zla) je tu znát pečlivé vykreslení kanadských osmdesátek nejen formou vizuálu, ale i různých drobnějších narážek, které (překvapivě) z úst dětských herců neznějí trapně ani hloupě. Jednotlivé charaktery jsou precizně vykreslené a ještě lépe zahrané. Dospělí herci tu mají sice méně prostoru, nicméně jejich postavy mají o to roztodivnější pozadí, až člověka mrazí v zádech. Dobře tu funguje atmosféra, přestože film hned v úvodu nabízí poměrně netypickou hardcore scénu, která divákovi naznačuje, že některé věci tu budou fungovat jinak než u podobných filmů. Sice jsem se neděsil ani nelekal, nicméně atmosféra tu velmi dobře pracovala a sledovat herecké vystoupení té party byla jedna radost včetně toho humoru, který je tam místy propašován. V některých ohledech to ve mě evokovalo Stranger Things nebo Stand by Me, kdy se člověk dokáže vžít do kolektivu hlavních postav a na chvíli prožívat svět jejich optikou. Je možná škoda, že tolik látky (kniha o velikosti překladového slovníku má přes 1000 stran) prostě nejde filmově zpracovat tak, aby se do toho člověk více ponořil. Pokud si pokračování zachová stejnou úroveň kvalit, pak se můžeme spolehnout, že na filmové zpracování It tento žánr jen tak nezapomene. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

tak se "TO" konečně povedlo !! Musím tleskat ve stoje, protože jsem do poslední chvíle byl přesvědčen o tom, že tahle knížka prostě nelze kvalitně zfilmovat. Velkým štěstím je, že to tvůrci pojali jako chapter 1, tudíž mají alespoň prostor nic nezanedbat. Zlo, které se skrývá pod Derry a je metaforicky znázorněno v podobě klauna (mimochodem děkuji panu Skarsgardovi za bezesnou noc), číhá a čeká na svou příležitost. Hlavní část hereckého ansámblu, tzn. děti, byly vybrány na 100 % a celé to dává dohromady výborný psychologický ne zcela tradiční horor, a po pravdě nechápu, co dělalo v kině asi 50 teenagerů, jež po skončení mohutně rozebírali, co to bylo za píčovinu ten zmalovanej klaun. Kdo nikdy nečetl mistra Kinga, nemá na tomhle filmu podle mě co dělat. Minimálně nebude schopen udělit plné hodnocení. Já jsem nadmíru spokojen, bylo to mrazivě výborné a mrzí mne, že chapter 2 má být až v září 2019..ale kdo si počká..............moje hodnocení = 10 z 10. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi ty (pravděpodobně) šťastné kteří původní TO (1990) neviděli. Ano vím, že existuje, ale nikdy mě nezajímal ani nelákal (horor a ještě s klaunem? no debilita už podle popisu...). TO (2017) mělo jedu obrovskou kliku. Viděl jsem náhodou/nuceně upoutávku v kině. A ta splnila účel. Od první chvíle mi film připomínal seriál Stranger Things (a to nejen díky jednomu hereckému představiteli), ale díky mnoha aspektům. Pojetí filmu z pohledu 15ti letého školáka, zasazení děje do osmdesátých let, perfektní výběr herců. To vše funguje GENIÁLNĚ.Film sice nepodá všechny odpovědi (odkud se klaun vzal, a proč), ale s ohledem na to, že jde o "chapter one", očekávám odpovědi za dva roky. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem předlohu ani neviděl původní televizní It, nicméně ani tak mě tohle moderní zpracování nechytlo. Čekal jsem pořád nějaký přesah, nicméně jediné, co jsem v tom našel bylo honění se party (naštěstí celkem sympatických) dětí za jakýmsi klaunem, který asi má být nějakou noční můrou. Nicméně spíš než horor to byla taková temná fantasy pro děti, při které jsem se dost často nudil a v závěru i kroutil docela hlavou. Jsem zvědavý na druhou část, třeba to bude lepší. (kino Cinestar, orig.) Edit 3.3.2019: Tak po zhlédnutí starší verze a po domácí projekci zvedám o 1 hvězdičku hodnocení. Napodruhé už jsem se nezabýval tolik tím, co od toho čekám, a tak jsem si víc užil, jak je to skvěle natočený. Má to výbornej vizuál, dětský herce i feeling 80.let. Nicméně přesah ani nějaký super scény tam nejsou, takže ty 3 hvězdy jsou maximum možného. (4k UHD blu-ray, orig.) ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Asi začnem tým, že človek, ktorý aspoň čiastočne pozná diela pána Kinga a prinajlepšom čítal aj jeho skvost TO, tak bude k tomuto filmu pristupovať úplne iným spôsobom a pri jeho sledovaní ho budú zaujímať úplne iné dejové súvislosti, ako týpka, ktorý Kinga nepozná. Tomu sa skôr bude páčiť cirkusové predstavenie Tommyho Lee Wallacea z roku 1990. TO si pred svojou premiérou vytvorilo akýsi "kult osobnosti", o čom nie je pochýb a tak očakávania mnohých uživateľov boli veľmi veľké. Vôbec to nie je typický horor, čo mohlo sklamať práve tých slepých očakávateľov - TO je skôr mysterióznou drámou. Vo filme som si ako prvé všimol veľmi pôsobivo vykreslené charaktery postáv, ktoré sú oproti starému dielu o niečo sympatickejšie a samozrejme ma veľmi potešila aj Skarsgårdova rola klauna Pennywisea. Curry bol pomerne desivý, ale svojím vzhľadom aj osobnosťou skôr pripomínal klasického zabijáckeho klauna, akých je plný internet a práve Skarsgård vystihol Pennywiseovu jedinečnosť a vybudoval v ňom úplne iný element, keďže pôsobil nesmierne zvrátene a slizko. Jediné, čo by som filmu vytkol je trošku nepremyslene zdĺhavý záver, ale inak som celkom rád, že to vzniklo a teším sa na druhú kapitolu a dúfam, že bude natočená v podobnom duchu. Avšak, ak má byť To ešte raz sfilmované, tak by som jeho tvorcom poradil, nech sa úplne vyserú na dva prequely, či jeden extra dlhý film. Ak nemá byť filmová adaptácia len blbina, alebo v prípade nového filmu technicky lepšie spracovaná blbina, tak by bolo dobré, keby z To vznikol menší seriálik v štýle 11.22.63. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Tech lekacek a akce je tady tolik, ze ke konci ztraci na pusobivosti a malem jsem u toho usnul. Svuj dil sehrala i prepalena stopaz. Jinak ale po remeslne strance v poradku. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

It se velmi dobře veze na vlně Stranger Things. Silný nádech osmdesátek, hlavní hrdinové parta sympatických rošťáků a nějaké to zlo. Možná mi to ještě více připomíná film The Goonies (1985), který jsem jako dítě miloval. Jako divák tedy dostanete takový "rodinný" horor, který má dnes velmi silné zázemí a rozhodně není poslední z této žánrové řady. Rodinný je možná silné slovo, stále je to mládeži nepřístupné, ale nečekejte, že se budete bát nebo lekat. Spíš se budete unášet dětským dobrodružtsvím a boji proti zlu a a celé té partičce po celý film fandit. Určitě byste neměli vynechat. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

NESNÁŠÍM KLAUNY 8D! Opravdu jen pár minutek před začátkem nové verze IT jsem zjistil, že jméno režiséra je totožné s tím, které stálo pro mě za jedním z absolutně nejlepších hororů vůbec, Mama. Tím se mé očekávání, které už v tu chvíli bylo zatraceně vysoké, dostalo na maximální úroveň a prostě jsem nebyl na nějaký film už ani nepamatuji tak natřesený. A výsledek byl jednoduše DOKONALÝ!!! Andy Muschietti se pro mě začíná stávat nedotknutelným režisérským esem, který natáčí pouze absolutní klenoty. Jak totiž Mama, tak právě IT jsou famózní podívané, které mi dopřáli prožít vrcholný filmový zážitek. Ale už k samotnému IT. Knižní předlohu znám, stejně tak jako původní dvoudílný TV film, ovšem oboje tyto mé zážitky jsou natolik fousaté, že si z nich, krom minima útržků, nepamatuji bohužel ani prd, takže do tohoto snímku jsem šel v podstatě jako neználek. A hned od první minuty jsem byl vtažen do neuvěřitelného kolotoče, plného dokonale mrazivé atmosféry, drtícího napětí, kdy jsem měl po celou dobu nervy jak na špagátu 8D, fantasticky zpracované zápletky, která byla strhující, dech beroucí a děsuplně přesvědčivá zároveň, jak málo co, kdy co vzniklo. K tomu samozřejmě musím připočíst fantastický, opakuji, fantastický casting, mladičcí, supervýrazní, talentovaní, originální herci v hlavních dětských rolích mě totálně dostali, pro ně vůbec nemám slov a Bill Skarsgard v roli Pennywise? No ty krávo!!! Z jeho výkonu budu mít ještě dloooouho staženou prdel! Jinak mě hodně mile překvapilo i poměrně nekompromisní, eRkové zpracování, ale prostě tady nemá smysl něco povyšovat víc nad ostatní, neboť celé IT je zkrátka monstrózní podívaná, a já chci dvojku co nejrychleji, protože to čekání jinak prostě asi nevydržím 8D! FANTASTICKÉ, DOKONALÉ, nemám co dodat, ten film mě naprosto omámil. ()

BoredKid 

všechny recenze uživatele

Super, práve idem z premiéry a som vrcholovo spokojný. Top kasting, príbeh, humor, excelentný soundtrack a mrazivý hudobný doprovod. Deti hrali perfektne, Bill Skarsgård ako Pennywise pôsobil maximálne desivo. Využil aj svoje ´krivé oči´. Jediné mínus, že bol miestami až prehnane predigitalizovaný. Celkovo Muschietti odviedol good job! Nenudil som sa ani minútu a chcel som aby to pokračovalo ďalej! Plný počet. No doma som nad filmom rozmýšlal a bol som aj druhý krát v kine večer a emócia ostala rovnaka! Klobúk dole! ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama