Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (312)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Perfektní James McAvoy, poctivá výprava a vizuální efekty (Monstrum vypadá úžasně - je velmi podobné klasickému Karloffovi) a hudba Craiga Armstronga jsou super. Režie, která se tak trochu zhlédla v Ritchieho Sherlocku Holmesovi, zůstala někde napůl cesty, no a špatný je bohužel Daniel Radcliffe, který se mi na Igora zoufale nehodil, a ten příběhový zmatek, který se z toho všeho snažil dodáním nezajímavých záporáků udělat něco víc, ale neudělal. Není to úplně špatný film (rozhodně ne tak stupidní jako Já, Frankenstein) a netrpěl jsem, ovšem nemám pocit, že bych se na něj někdy chtěl podívat znovu. No, možná kvůli několika scénám ano. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tady konečně tvůrci pochopili, že film o tom, kterak sešitej kus homunkula páchá alotria, už dnes nikoho ze židle nezvedne a moudře si nechali monstrum až nakonec a první tři čtvrtiny stopáže tak servírují dobové skoro-drama se sympaticky retro-scifi nádechem, který dodává Laboratoř Viktora Frankensteina, která není steampunková jen proto, že tu je všechno na eletřinu a jediná pára se line za okny industriálního Londýna. Aktualizace příběhu taky rozhodně sluší a oba hlavní aktéři jsou ve svých rolích sedící a dobře je hrající. Ovšem to, co brání nadprůměrnosti je jednak zcela zbytečná postava detektiva, který se zdá být jen tupým blbem a pro příběh je zbytečným přívěškem, dále celá finální pasáž, kde je samotné monstrum, ovšem ne děsivé, nýbrž humorné a trochu lepší dialogy by taky rozhodně pomohli. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takže, kdo mi dokáže rozumně vysvětlit, proč má Victor Frankenstein tak slabé hodnocení?:) Jasně, srovnávat s kultovním filmem s Borisem Karloffem se to prostě nedá, ale proč se taky všechna velká díla, co již jednou byla natočena, musí srovnávat s těmi novými? Pro mě snímek excelentně fungoval po všech stránkách. Moderní, dynamická, vizuálně úchvatná a herecky fenomenální podívaná. James McAvoy je opět maniakální a jeho ztvárnění Victora Frankensteina je dokonalé. Ten kluk je sakra excelentní herec. Daniel Radcliffe se svou postavou věrného Igora drží tak trochu při zemi a je tak velkým protikladem "šíleného vědce." Chemie mezi nimi funguje výborně, jo James to s chlapama umí:) Možná, že to začalo McBenders:) Andrew Scott shodil Moriartyho kabátek (ale vypadá přitom úplně pořád stejně:) a dal se k Scotland Yardu. Paul McGuigan, který natočil jedny z nejlepších epizod kultovního Sherlocka, si svůj styl nechal i pro Victora. Já jsem spokojená, všechno to hodně drží svým výkonem James McAvoy a on je také možná jedním z hlavních důvodů, proč se mi film tak líbil. Je to stará klasika hozená do slušivého, působivého vizuálního kabátku a já vlastně docela chápu, proč spousta diváků tento film zcela ztrhala. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pořád to samé téma. Nespočetně krát zpracované. Pokaždé s jiným rukopisem pana režiséra nebo scénáristy, který se snaží přijít na světlo s originálnějším zpracováním slavného příběhu než ten předchozí. Takže se nám tu opět jedno takové naskytlo. Jako horor mě tohle dílo zrovna 2x nezaujalo. Asi už jsem poněkud otřískaná. Jako drama o jednom maniakovi mě to zaujalo mnohem víc. Viktor Frankenstein byl génius a zároveň šílenec. A mezi genialitou a šílentstvím neexistuje téměř žádná hranice. Jedno prostě stírá druhé. Je to jenom náš úhel pohledu na věc v danou chvíli. Zajímalo by mě, jak by celé tohle dílo dopadlo, kdyby se ho s vervou sobě vlastní zhostil Stephen King. Byla by to velmi čtivá povídka. Jak už jsem jednou někde neopatrně na plnou pusu řekla, tak bude z Daniela Radcliffea dobrý herec. Už to z daleka není jen Potterovic kluk. Roste stejně tak, jako rostou jeho herecké zkušenosti. A za to dám ruku do ohně. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Osobne by som radšej keby bolo spracovanie pojaté temnejšie a serióznejšie. Takto to možno považovať za perfektný film na odreagovanie. Obaja hlavní protagonisti boli skvelí a celkovo to bola sranda :) SPOILER: Len by ma zaujímalo, prečo Frankenstein býva v továrni na mydlo! A toho detektíva by som ukameňovala! Rovnako aj blondiaka s paličkou. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (19)

  • Exteriéry byly natočeny v Dunnottaru, velkolepé, rozpadající se pevnosti na vrcholu útesu s výhledem na moře v Aberdeenshiru ve Skotsku. (Zdroj: CinemArt)
  • Původní knihu Frankenstein napsala Mary Shelleyová a poprvé byla vydána již v roce 1818. (Dracconnis)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama