Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (312)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PEVNĚ VĚŘÍM, ŽE SE SMRT MŮŽE STÁT JEN DOČASNÝM STAVEM. ŽIVOT JE DOČASNÝ. PROČ BY MĚLA BÝT SMRT JINÁ?... /// Režisér i scénárista jsou kreténi! Divně to vypadá, divně to mluví, navíc divný herecký kreace. Maximální snaha o šílený vědecký pokusy by parádně sekla k Burtonovi. Tady je to laciný pozlátko, který se nerozzáří ani stvořením bezbožné stvůry pomocí blesku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stojím na prahu stvoření života ze smrti. 2.) Film nemusí bejt dobrej, stačí když je temnej. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem ze soucitu nad dvěma hvězdami, ale tak šlechetný k této sešité slátanině prostě nedokážu. Film, na který jsem šel tak trochu pod nátlakem, kdy jsem se mu doposud úspěšně vyhnul, byl pro mne stejně splácaný, jako samotný Frankenstainův výtvor. Film s přehnanou stopáží, bez špetky logiky. Film bez ambice zaujmout něčím originálním, co by se ovšem drželo předlohy. Film tak nudný, že jsem měl opravdu chuť odejít. Prostě tohle byl další promrhaný námět, paskvil s ambicí originality, který se aspoň pro mne propadl dosti hluboko na to, abych měl vůbec chuť, po něm ješté kdy sáhnout. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Obávam sa, že jediné, čo práve kleslo, je moja mienka o vás." Čistá blbosť, takéto hovadiny mi vôbec nič nehovoria a ich pozeranie pokladám za stratu času. Možno kebyže mám dvanásť, tak som z toho úplne paf. Ale nemám. Dávno nemám. Nezáživná pseudo-vízia, mdlá réžia, scenár jemne povedané absolútne chabý, herci o ničom (najlepší je Radcliffe, ostatní nula bodov). Občas poteší výprava, nejaký detail alebo konkrétna scéna, čiže čistá katastrofa to nie je. Ale... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $5,775,076Tržby Celosvetovo $34,140,474Tržby za predaj Blu-ray v USA $586,951Tržby za predaj DVD v USA $1,198,914║ hlavný problém je že si režisér nevybral tú správnu polohu pre danú tému, chcel to pojať uvoľnenejším spôsobom ako Ritchiho Sherlock Holmes, čím dobre potom nevynikne dusnejšia atmosféra okolo oživovania výtvorov Victora Frankensteina, herecky v pohode, dokonca aj Daniel Radcliffe sa dal, aj keď detská tvárička a lá Harry Potter sa len tak ľahko nevymaže, trošku mi vadil vizuál, tam sa malo uberať určite cez iné filtre, lebo takto to vzhľadom má bližšie k TV filmu než k dusnému kino hororu /videl v kine: 60%/ ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Další zpracování Viktora Frankensteina a tentokráte zase z jiného pohledu. Příběh se zaměřuje na vyprávění přátelství mezi Viktorem a Igorem. Začátek s cirkusem se mi líbil, ale pak jak už začali tvořit to monstrum, tak už mě to tak nebavilo. Takový Já, Frankenstein z roku 2015 se mi líbil daleko více. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (19)

  • Pro interiér hradu a laboratoře posloužila 18 metrů vysoká dekorace válcového půdorysu, která neměla střechu a byla postavena během 4 měsíců ve studiích Longcross v hrabství Surrey. Jakmile se herci a štáb ocitli uvnitř, stěny dekorace jim poskytly určitý úkryt před neúnavnými srážkami, ale absence střechy (pro usnadnění úderu blesku, který přivede netvora k životu), měla za následek, že byla dekorace konstantně promáčená. (Zdroj: CinemArt)
  • Stewartová také navrhla dekoraci cirkusu, kde se nechala inspirovat cirkusy z viktoriánské doby. (Zdroj: CinemArt)
  • Původní knihu Frankenstein napsala Mary Shelleyová a poprvé byla vydána již v roce 1818. (Dracconnis)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno