Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (374)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Duke Caboom si ukradl celý film pro sebe. Nečekal jsem, že po geniální trojce, kterou dodnes považuji za nejlepší animák všech dob, se Pixar ještě vytáhne, a hle - zadařilo se. Nebylo to bez chyb, místy tam byla trochu hluchá místa, chyběl tomu záporák, protože Mazel byl opravdu bad-guy. Ale opět se démonům z Pixaru podařilo dojemně ukončit nahláškovanou akční jízdu, která se celým filmem prolínala. Všichni byli víceméně skvělí, ale Keanu Reeves naprosto deklasoval všechny ostatní. Jen už bych poprosil, aby žádná další Toy Story 5 nebyla. Prosím. Tohle stačilo. 75% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestliže předchozí díly Toy Story nesly především náklad chytré zábavy, čtyřka je náloží emocionální ... Jakože fakt. Plnohodnotný sequel, který po bezchybné trojce budil dojmy nadbytečnosti, ale nakonec zvládl bravurně završit vývoj titulní postavy Woodyho, bavit žánrovými úskoky (když se ve starožitnictví spustila hudba z Osvícení, popadla mě cinefilní extáze), smysluplně zapojit nové aktéry v rámci rozvíjení myšlenek minulých filmů a přijít s finále, které mi svou citovou uvěřitelností vyrazilo dech. Přestože jsem trochu skuhral nad paběrkováním oblíbených vedlejších postav, Příběh hraček tímto považuji za definitivně zkompletovaný a nejkrásnější v celé animované historii. A že se k němu budu opakovaně vracet, o tom není žádných pochyb. 90% ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Kino Čáslav - Zajít na to se synkem o deštivém dni, je dobrý nápad. Příběh je pěkný, bohužel 3D, díky kterému je obraz podstatně tmavší, výsledný dojem kapánek kazí. Přece jen Toy Story je plný veselých barev. Každopádně je to pěkně udělané a pro děti dobře naservírovaná dávka napětí a emocí. Postrádal jsem však větší dávku humoru. Jsem zvědav, kam se hodnocení posune. Po pár stovkách hodnocení jsme na 87% a 229. nejlepší film. Za mě silnější průměr. 70% (with A.) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Pixar to napodiv v ďalšom (zdanlivo) zbytočnom pokračovaní tentokrát zvládli, že im niet čo vytknúť. Nad Toy Story skrátka niekto tam hore drží ochrannú ruku. Uveril som im, že už ukončené potrebovali ešte dokončiť... a dobré to bolo, sebestačné a poctivé. Zbytočnejšie než trojka a predsa nie úplne zbytočné. Tým ale tento svet naplnili po okraj, dúfam, že sú si toho vedomí. (i keď - kto vie...?) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jakkoli jsem si zejména dvojku a trojku Toy Story velice užil, nikdy to nebyla moje srdcovka, takže mne pitomost čtyřky nezasáhla přímo do srdce, ale i tak jsem byl dost zklamanej. Jakkoli od předchozího dílu uběhlo devět (!) let, přišlo mi to dost spíchnuté horkou jehlou. Stará dobrá parta, tak skvěle rozehraná v předchozích dvou dílech, je odsunuta na druhou kolej a celý film de facto stráví pasivně v karavanu (stačí se podívat na plakát, kde všichni chybí). Když už Bo ve třetím díle deus ex machina zmizela, tak její deus ex machina objevení zde je hodně na sílu. První půlka se soustředí na pitomého Forkyho, ta druhá se zase nese v iracionálním pobíhání po lunaparku a starožitnictví. O důstojném epilogu, který tu někteří zmiňují, nemůže za mne být řeč... 50% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Jde o první snímek studia Pixar od roku 1995, kterému nepředchází krátký film. Podle tvůrců totiž pracovalo celé studio na celovečerních filmech (kromě Toy Story 4 ještě na Frčíme – 2020 a dalších dvou snímcích plánovaných na roky 2021 a 2022) a na výrobu krátkého filmu zkrátka nemělo kapacitu. V budoucnu se ale chce Pixar ke krátkým filmům vrátit. (D.Moore)
  • Severoamerické tržby byly 434 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 1073,8 mil. (NIRO)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět další 4 scény. (griph)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno