Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 8

Recenze (374)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Uf! Toy Story i po čtvrtém díle zůstává jedinou smysluplnou pixarovskou sérií. Technická stránka jako vždy bravurní, ale co potěší ještě více, a je to skoro na zamáčknutí slzy, že po delší pauze Pixar vypráví, protože je co vyprávět, srší nápady a nebojí se občas "uhnout" (některé nečekané vtípky, rozřešení některých postav apod.). Pátou hvězdičku nedávám, protože je to až moc rychlé a stopáž bohužel nebyla ke všem postavám spravedlivá. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Zatímco Disney si ničí duši tvořením dalších a dalších viteálů v podobě life-action předělávek, Pixar se aspoň snaží o něco originálního v podobě pokračování svých nejúspěšnějších sérií. Z Toy Story 4 mám ovšem poněkud rozporuplné pocity. Vizuálně je to vyložená slast pro oko, v porovnání s prvním dílem je opravdu poznat, že počítačová animace udělala fakt nesmírný pokrok kupředu. Dále se musí nechat to, že Pixaři stále umí docela dobře pobavit a vymýšlet s onou interakcí mezi hračkami a světem lidí vcelku originální koniny se zábavnou nadsázkou. Na druhou stranu mám ale trochu problém s tím, kterak film nakládá s postavami. Snímek se totiž především zaměřuje na Woodyho a onu pastýřku, ze které se zde stane (na můj vkus docela votravná) slečna dokonalá. Buzz zde má opravdu jen vedlejší roli a staří veteráni jako Jessie, dinosaur, pan Brambora, atd. téměř žádnou. Prostě tam jen tak nějak jsou. Film si dává větší práci s novými hračkami, které sice jsou vcelku dobře vymyšlené, ale vývoj jejich charakterů se jaksi zasekne nebo nepůsobí věrohodně. Nemluvě o tom, že Toy Story 4 nemá žádného pořádného záporáka, což oproti předešlým dílům bylo hořký zklamání. A konec mě nasral. Hlavně z toho důvodu, že jedna z hlavních postav tam učiní rozhodnutí, které jde zcela proti filosofii, které se v předešlých dílech pevně držela a dobře ji charakterizovala. Celkově ale docela milej fajn film. Ale na geniální Toy Story 2 to nemá ani náhodou. Lepší 3* ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Pixar to napodiv v ďalšom (zdanlivo) zbytočnom pokračovaní tentokrát zvládli, že im niet čo vytknúť. Nad Toy Story skrátka niekto tam hore drží ochrannú ruku. Uveril som im, že už ukončené potrebovali ešte dokončiť... a dobré to bolo, sebestačné a poctivé. Zbytočnejšie než trojka a predsa nie úplne zbytočné. Tým ale tento svet naplnili po okraj, dúfam, že sú si toho vedomí. (i keď - kto vie...?) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Možná jsem až moc přísný, ale jako fanoušek starších dílů jsem zkrátka zklamán. Bohužel jsem předchozí díly viděl již před delší dobou, takže si je možná idealizuji a třeba by mne už také nebavily, nemohu ovšem Toy story 4 kvalifikovat jinak než naprosto zbytečný sequel, jež mě nijak neobohatil a místy jsem jej i protrpěl. Na druhou stranu to samozřejmě opět najdeme obrovské produkční kvality, které zvládají dodat snad jen Pixar a pár dalších studií. Animace je mimořádně nádherná a chvíli je fajn zase vidět všechny známé postavy pospolu, ale ten příběh působí jen jako dovětek, který toho moc extra nového nenabízí. V budoucnu tomu určitě plánuji dát ještě šanci, nejlépe dohromady s ostatními díly. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Toy Story, narozdíl od Nema, nebyl nikdy moje srdcovka, ale je to fajn trilogie s pěkným zakončením. A teď čumím jako puk, že je nějaká čtyřka - dočista jsem na ni totiž zapomněl. A moje obavy se potvrdily. I navzdory krásné animaci a mnoha fakt dobrým gagům a zajímavým nápadům je to už docela nastavovaná kaše, která navíc svým vyzněním zásadně mění jednu z hlavních postav v přesný opak toho, na čem její charakter a potažmo celá původní trilogie stavěla. A to je imo ze strany tvůrců na jednu stranu dost odvážný a kontroverzní krok, ale taky zároveň zajímavá "lidé se mění" pointa. Pointa, která existenci jinak trochu nadbytečné čtyřky vlastně docela obstojně obhájí, byť rozumím, že každému po chuti nebude. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Ovečky Pastýřky jsou v češtině pojmenované podle Krokových dcer: Kazi, Teta a Libuše. V původním znění se jmenují Billy, Goat a Gruff. (SONY_)
  • Severoamerické tržby byly 434 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 1073,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

včera

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama