Reklama

Reklama

Most - Série 1

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2011, 9 h 31 min (Minutáž: 57–58 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Emil Birk Hartmann, Rafael Pettersson, Anette Lindbäck, Said Legue, Kristina Brändén Whitaker (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sériový vrah zanechal telo svojej obete uprostred mosta Öresund, ktoré rozdeľuje Dánsko a Švédsko. Prípad dostala na starosti švédska svojrázna a arogantne svojská policajtka Saga (Sofia Helin) a dánsky detektív Martin (Kim Bodnia). Podarí sa im dolapiť šialenca, ktorý sa vyžíva v pozornosti obyvateľstva oboch národov? (*CARNIFEX*)

Recenze (88)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrá série, která dovede zaujmout každého, kdo má rád detektivky. Tahle je severská, tak je i docela drsná, ale především má velmi dobře vystavěné postavy. Oba dva ústřední detektivové jsou prostě dobří, dokonale se k sobě nehodí a dokonale jim to funguje. Jen ten děj mě dovedl ve svém odhalení trochu lehce zklamat. Čekal jsem, že to bude ještě o něco promakanější a překvapivější. I tak ale seriál snadno udrží divákovu pozornost. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že se jedná o jeden z nejlepších detektivních seriálů, které jsem za poslední dobu viděla.. Ponurá atmosféra, chladné končiny, zamrzlé vztahy, mrazivé napětí.. Myslím, že velmi věrohodně napsán scénář, kde detektivové jsou schopni zakopnout při nahánění vrahů.. Výrazné (a od prvního okamžiku oblíbené) hlavní postavy - vřelého obtloustého milého Dána, který má srdce na dlani a rád se rozmnožuje, musí mít rád každý.. A jeho ledový silně asociální protipól krásné Švédky, která myslí i jedná jako Sheldon v sukni, bude diváka fascinovat.. Velmi lidské, křehké, výstižné, syrové, brutální, tmavé - všechna tato přídavná jména seriál vystihují.. Doporučuji všem, kteří žerou thrillery na pokračování ;-) S01: Příjemné překvápko od prvního okamžiku ***** ()

Reklama

Chmur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že v seriálu je opravdu hodně nelogičností v pátrání a postava Ságy mi, ač ji mám rád, nepřipadá moc uvěřitelná. Výše uvedené nedostatky Most kompenzuje neskutečně silnou mrazivou atmosférou, zajímavým a hodně napínavým příběhem a gradací posledních dílů. Po posledním díle mi rozhodně nebylo dobře na duši. Dostavil se pocit prázdnoty míseny s pocity klaustrofobie a lítosti k jedné původně vedlejší postavě. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak na doporučení seňora Valenťáka sem si dal tenhle seriálek. Prej, že tam sou psychadelický záběry atd... No, pár jich tam je, ale zas uplná přeháňka to není. Severský filmy můžu, hodně můžu. Asi proto sem si dal i první severskej seroš. Začátek vynikající, první mrtvola předvěstovala pořádnou mysteriózní zápletku. Do toho perfektně propracovaná psychologie dvou vyšetřovatelů, kteří si k sobě celou sérku hledaj cestu. No, ale to mě bavilo víc nežli ty další vraždy. Takže proto nemůžu dát plnej počet hvězdiček. A taky nejspíš proto bude chvíli trvat, než se juknu na 2.sérii.. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom, ako som zhliadol všetky tri série, pričom niektoré aj opakovane, môže bez výčitiek svedomia dať plný počet hviezdičiek iba prvej sérii. Nie snáď preto, že by bola dokonalá, bezchybná, ale preto, že ma ako diváka, nesledujúceho seriály ohromila a nič na mojom prvotnom dojme nezmenilo ani objavenie niektorých nelogickostí a hluchých miest. ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama