Reklama

Reklama

Země přežila devastující mimozemský útok, je zničená a je jasné, že příští invaze bude totální a její výsledek definitivní. Lidstvo se proto rozhodne vycvičit novou generaci geniálních dětí na válečníky a vojevůdce, kteří mají misky vah v příští nevyhnutelné bitvě naklonit na naši stranu. Ti nejlepší a nejnadanější jsou vybráni a posláni do Válečné školy na orbitální stanici v kosmu, kde musí podstoupit mnohaletý výcvik a nekonečnou soutěž o to, kdo se nakonec stane hlavním velitelem mezinárodních sil. V atmosféře násilí a neustálého srovnávání cvičí na vojenských simulátorech stejně jako ve vzájemných válečných hrách. Nejefektnějším je takzvaný "Battle room", kde se ve stavu beztíže tříbí strategické i fyzické vlastnosti a kde díky kombinaci inteligence a empatie vyniká právě Ender. Jako hlavní favorit se pak Ender přesouvá do velitelské školy a vede ostatní do boje v simulované válce. Ta opravdová válka se ale blíží rychleji, než se zdálo, a teprve  –náctiletý Ender se stává jediným velitelem mezinárodní flotily v boji o záchranu lidstva. A jeho inteligence ho nutí pochybovat... je tohle ta pravá cesta? (Bontonfilm)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (1 158)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Enderova hra mi léta unikala, až na ní jednou přišla řada. Tušil jsem, že půjde o ryzí young adult a tak jsem si s tím dával, nejspíš i proto, trošku na čas. Nakonec jsem nebyl daleko od pravdy. Young adult to sice je, ale místy tak drsný, že jsem i já měl co dělat, abych některé momenty ve filmu ustál. Silné na příběhu je totiž hlavně to, že ač jsou tu hlavní hrdinové děti, chovají se k nim všichni jako k dospělým. Domnělá hra se tak prolíná s realitou a celé je to zaobalené do obrany planety Země proti emzákům, kteří se chystají udeřit a naši planetu srovnat se zemí. Dlouho jsem tak měl co dělat, abych přijal ty dětské tváře a to, co rádoby dospělého vypouštějí z pusy. Finále mě ale totálně zmrazilo v pohovce a nakonec mě donutilo přidat i tu čtvrtou hvězdičku. Díky tomuto filmu jsem si uvědomil, kdy se z chlapců stávají muži. A není to pěkné uvědomění si. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem. Vcelku zaujímavé a skôr palec hore, než dole, ale napriek tomu neviem, čo si o tom mám myslieť. Pôsobí to príliš "románovo". Musím ale povedať, že dobré výkony podávajú nielen deti a Nonso Anozie zo Zoo, ale i Kinglsey a Ford (teda herci, od ktorých už príliš dobré výkony divák preventívne neočakáva). Fajn bola i vizuálna stránka. Otvorený koniec nie. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $61,737,191Tržby Celosvetovo $125,537,191Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,008,501 //počet predaných kusov 540,403Tržby za predaj DVD v USA $12,597,778 //počet predaných kusov 616,755║ no keď chce tak vie celkom slušne Gavin Hood točiť, poctivé sci-fi ktoré mi troška pripomenulo seriál Babylon 5, neznámy Asa Butterfield slušne zahral Harrison Ford mu poctivo nahráva, Ben Kingsley sa nestratí ani na malej ploche, kameraman Donald McAlpine ma vždy vie potešiť jeho vizuálnym poňatím, fajn hudba a dosť dobré triky, spokojnosť /videl v kine 80%/ __moja recenzia ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moje máma dycky říkávala: je to hra, dokud někomu nevypíchneš voko! Knihu sice jsem nečetl (fakt se to nedá stíhat s těma dalšíma cca třiceti úplněnejlepšímasci-fi, co mám v knihovničce) a film, který teď zmíním, jsem neviděl, ale tipuju, že filmová Enderova hra je minimálně ze třiceti procent takovým Hunger Games po vesmírňácku s tím, že asi bude i o dost drsnější, osudovější a hlavně hravější. Ale dost hádání. Má to úžasný spád od první až do poslední vteřiny, Hood si s režijí evidentně vyhrál, no a s odstupem času (ehm, šest hodin po zhlédnutí) se prostě jedná o zdaleka nejsympatičtější odpočinkové, PLNOKREVNÉ scífo, které jsem tento rok viděl. Moc tomu ani neubírá, že se Asa kdovíproč stále cítí před kamerou nesvůj (všimněte si těch radcliffeovských tiků a záškubů těla), tyhle anti-gravitační skopičiny Vás ve spojení s epesním Jablonskyho hudebním podkresem v sále přikovají do sedadel. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Renderová hra nabízí klasickou levelovou hopsačku pro juvenily, toť vše. Nemůžu napsat víc, nejsem cílovým divákem. Penál s aktovou jsem spálil před mnoha lety hozením do kopřiv, tedy mě dobrodružství výjimečného klacka, který zachrání lidstvo, nikterak za kardiostimulátor nechytilo. Obdivoval jsem přes své stařecké brýle jen onu atmosféru kvalitního sci-fi, pár záběrů na ýtýho a druhotné pohlavní znaky ve vývinu některých héreček. Při hrách, kdy se zcela neakčně skupinky dětí pohybovaly v cvičném neprostoru, jsem dvakrát upadl do letargického spánku a svalil se ze svého ušáku, co mám ještě po Němcích. Jak jsem se sunul na peršan, osobně věnovaný královnou Alžbětou II., rozflákal jsem si umělé zuby o lepenkový konferenční stolek LACK z IKEA. Našli mě za několik dní a prohlásili za mrtvého. Probral jsem se až v márnici, kdy jsem znenadání zařval: "Jak to skončilo, do pyče?" a poslal tak dva zřízence rovnou k Pánubohu, což je mi strašně líto, samozřejmě. U soudu kdyžtak řeknu, že za to může Robin Hood, který tuhle ptákovinu natočil. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (30)

  • V knize je možné dozvědět se, že oblíbenou zábavou Petera Wiggina (ve filmu Jimmy Jax Pinchak) bylo stahování veverek zaživa. (vojtaruzek)
  • Natáčelo se od 22. února do 15. června 2012 v Louisianě a v Kanadě. (Varan)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

16.07.2013

Nákladná adaptace slavného a mnoha žánrovými cenami ověnčeného sci-fi románu, kterou pro studio Lionsgate natočil Gavin Hood, má problém. Jeho jméno je Orson Scott Card. Ten, kromě toho, že je… (více)

Reklama

Reklama