Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Rusi si natočili hollywodský film o druhej svetovej, ale mohlo to byť z akejkoľvek inej vojny, lebo ide len o miestny súboj medzi dvoma domami. Samozrejme tu ruskí vojaci majú vlastnosti superhrdinov, proti samopalom sa môžu vydať aj s nožmi a ich výbušné strely dokážu zahnúť aj za roh. Fašistický nepriateľ je na oplátku nielen krvilačný, ale hlavne romantický. Titanicovský úvod tiež nie je celkom originálny, no čo už, keď všetky postupy boli vo filmoch vyčerpané. Na priemer to všetko stačí, ale skôr slabší priemer. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Na ruský film velmi povedené a to jsem si říkal, že ruský film už nikdy. Vynikající působivá kamera, kulisy, akční scény, rozhodně lepší než přechválený zamilovaný Pearl Harbor, který jsem po třetím shlédnutí dal pryč. Stalingrad 3D se prostě povedl,řek bych, že je to jeden z nejlepších válečných filmů poslední doby. Pravda, příběh je trochu slabší, ale ta podívaná stojí za to. To odsouzení tady prostě nechápu a vůbec hodnocení uživatelů ČSFD. Kdejaká kravina, komiks, upíři a jiné trapárny mají vždy větší hodnocení než pořádný film. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jedna z najväčších a najkrvavejších bitiev druhej svetovej vojny sa odohrala v meste Stalingrad. Hrdinská sovietská ľudová armáda tam čelila nemeckým fašistickým agresorom. Padlo tam na oboch stranách tisíce vojakov. Natočilo sa o tom už mnoho filmov. No a tejto vojnovej témy sa v roku 2013 chopil i ruský režisér Fjodor Sergejevič Bondarčuk. Pojal to vlastenecky. Natočil niečo na rozhraní bombastického akčného filmu a tmavej komornej drámy. *** ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

...byl jednou jeden dům, stál ve válkou sužovaném Stalingradě a bydlela v něm mladičká Káťa, kterou chránilo pět chrabrých vojáků před německkou armádou vedenou odhodlaným kapitánem...Asi tak by se dalo začít psát o ruském válečném válečném spektáklu, který nabízí velice lidský příběh lidí sužovamých válkou. Asi ale hlavně díky režijním postupům, které jsou navlas stejné jako ve filmech Michaela Baye a digitálnímu marastu, kterým je plýtváno i tam, kde by opravdu nemuselo, film sklouzává de šedivého průměru zapomění. Bohužel ty staré ruské válečné velkofilmy, které jsem opravdu neměl nikdy příliš v lásce, byly alespoň plné skutečných dobových rekvizit kdežto tady jsou všude přítomné "pouze" CGI efekty. ()

Grran odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nějak nemůžu uvěřit, že takovoudle sračku natočili rusové, typl bych to na američany, ale očividně všude je něco shnilého. Film je naprosto nesmyslný a nepovedený, i dialogy a celkově příběh postrádá hlavu a patu... "Už dva dny tě miluji" jako WTF?!!! Ten co jim psal texty byl po soutěži v chlastání vodky? Nebo po stáži v americe kde jim narvali hlavy holywoodským hnojem? Fakt ne! ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Dom vo filme je podľa legendárneho Pavlovho domu v Stalingrade a podľa jeho histórie. (odmocnina)
  • Stalingrad je prvý ruský film prerobený kompletne v 3D a IMAX formáte. (odmocnina)
  • Kulisy Stalingradu boli postavené pri Petrohrade, pričom sa dbalo, aby bol verne zobrazený každý detail tohto heroického mesta. Stavba kulís trvala 6 mesiacov, podieľalo sa na nej vyše 400 ľudí a náklady na ňu činili okolo 4 milióny amerických dolárov. (beso74)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama