Reklama

Reklama

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 314)

only_serials 

všechny recenze uživatele

Tak za prvý: Je to Britský.. A za druhý: Je to o cestování časem!... Co víc bych měl chtít k tomu abych tomu dal plný počet? :D... Ne, ale hlavně to bylo fakt takový milý a odpočinkový, že bych se cítil hrozně špatně, dát tomu jiný než maximální hodnocení.. A to i přes to že když jsem se nad tím asi tak 5 vteřin po skončení filmu zamýšlel, tak mě napadlo takových logických děr a nesmyslů, že dít se tohle ve světě Doctora, tak vybouchne půlka vesmíru.. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Dojemný romanťák o živote a láske, priateľstve a rodine, taká sladká verzia Osudového dotyku... Ďalší skvelý počin Richarda Curtisa s výborným obsadením a krásnou myšlienkou. Jednotlivým postavám sa nedá nefandiť, hlavne Timovi, kúsok z ktorého sa ukrýva v každom z nás. Všetci by sme raz za čas prijali možnosť zmeniť to, čo sme pokašľali, či už ide o osudovú lásku, nehodu, alebo jednoducho lepší dojem. Ale bol by potom život taký zaujímavý? Určite sa k tomuto filmu ešte vrátim, pretože vo mne zanechal veľmi príjemné pocity a náladu... 80% ()

calculus 

všechny recenze uživatele

Filmy, které stojí na opakování stále toho samého, bych rovnou hodil do koše. A je jedno, jakou přeslazenou báchorku na ně kdo pověsí... ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Obycejna, dobre natocena romantarna, ozivena jednim casoprostorovym napadem, ktery filmu da punc originality. Jo, to je dobry napad. K tomu se pridaji vyborni herci (Nighy, McAdams, Gleeson) a je podivana hotova. Ve filmu taky funguje dost humoru, takze oznaceni komedie neni plane. Fajn podivani. ()

Daggeron 

všechny recenze uživatele

Cestujeme časom spoločne. Každý deň v našom živote. Môžeme sa snažiť iba o to, aby sme sa z tej pozoruhodnej cesty čo najviac tešili." Niekedy je asi na škodu mať také veľké očakávania, aj keď ide o film tvorcu, akým je Richard Curtis. Po dokonalej Láske nebeskej však asi iný postoj nebol na mieste. Mnohí tu oceňujú najmä originalitu snímku, ale to všetko sme už mohli (a nie raz) vidieť. Je pravdou, že takýto námet vždy nesie so sebou istý potenciál, ale v About Time ho režisér naplno využil len v prvej polovici. Úvodná hodina zobrazuje snahu hrdinu všetko napraviť vďaka svojej unikátnej schopnosti, ktorá miestami prináša aj negatívne dôsledky. Všetko však do seba ideálne zapadá a vytvára spletitý, ale veľmi príjemne pozerateľný príbeh. Mám ale pocit, že v druhej polovici film ubližuje sám sebe a v snahe posunúť sa ešte o krok ďalej podstatne zlyháva. Nielen, že cestovanie v čase je odsunuté na vedľajšiu koľaj, aj v prípade jeho využitia sa vynára rad nepochopiteľných otázok a logických lapsusov. To, čo ale Curtisovi ide dokonale, je jeho podanie. Veľmi príjemné, nesúce ohromne pozitívnu energiu a zopár pekných myšlienok. Humor je oproti Láske nebeskej o dve triedy slabší (v podstate tu až na pár momentov absentuje a snaha oň vychádza navnivoč), ale to sa dá ospravedlniť. Jednoznačne najsilnejšou režisérovou zbraňou je fantastická symbióza obrazu, jednotlivých scén a perfektnej hudby, ktorá dokonale dotvára každý jeden záber (toto fungovalo úžasne už v Láske nebeskej). Castingu v hlavnej úlohe som príliš neporozumel, hoci Rachel bola očarujúca a Gleeson sa o svoju šancu nakoniec pobil celkom so cťou (o Billovi Nighym nemá význam zmieňovať sa, pretože ten dvíha význam každej scény, v ktorej sa objaví, a každej repliky, ktorú vysloví). Naozaj veľká škoda tej druhej polovice, pretože prvá bola prakticky bez chybičky a keby dej pokračoval rovnakým tempom, videli by sme ďalšie pozoruhodné dielo v rámci žánru. Takto ide len o ďalší príjemný film, ktorý síce naladí na pozitívnu vlnu, ale ten výsledný úžas, aký sme mali z Lásky nebeskej, už jednoducho postráda. Rozhodoval som sa medzi tromi a štyrmi hviezdami, po druhej projekcii dávam štyri. Curtis si menej nezaslúži. Stále ide o nadpriemerné dielo s nádhernou hudbou, peknými myšlienkami a takisto inteligentným záverom (hoci ten v žánrovo podobnom Butterfly Effect - ktorý pracoval viac aj s nástrahami cestovania v čase, čo mi tu trochu chýbalo - mi z môjho subjektívneho pohľadu prišiel emocionálne silnejší). ()

Luccy007 

všechny recenze uživatele

72% Neznám herečku, která by se více hodila do romantických filmů nežli R.McAdamsová. Film o vracení v čase samozřejmě nutí k zamyšlení, jaké by to asi bylo, kdyby to bylo možné? (osobně bych tuto možnost nejspíše nevyužila)...Brala jsem to, jako moc hezkou pohádku ve které mi (skoro) nic nevadilo. Nereálné (tím myslím i ty dokonalé vztahy mezi všemi), ale milé. ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Bolo to jednoznačne prehnané s optimizmom, láskou aj vrátane ušomraného negativistického Timovho kamaráta-nájomníka. Mne to však nevadilo a dobre mi padol tento presladený film. Negatívnych vplyvov je v dnešnej dobe viac než dosť a občas je fajn si zasnívať a pozrieť si idylický život, poprípade sa doňho vžiť. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

About time je milá, vtipná, typicky britská a neuvěřitelně příjemná romantická komedie... kterou zabije zbytečně protahovaný přeslazený závěr. ()

Frix 

všechny recenze uživatele

Moc milý film, sice plný nelogičností, ale množství čistého šarmu to vynahradí. Dobré na takový ten klidný večer doma se skleničkou... ()

muti 

všechny recenze uživatele

ah aky nadherny zivot, moct sa donekonecna vracat v case a napravit vsetky chyby v zivote, kedykolvek sa vratit od najkrajsich momentov zivota, co by este clovke ku stastiu nechcel... film mi velmi pripomina Next s Nicolasom Cage, s tym ze toto by sa mohlo volat Previous.Podobnost tiez napr s takym Butterfly Effektom, kde sa ale vsetko vracalo ho horsieho stavu, tu sa ide po lepsiu buducnost. skvele romanticke scifi. ()

qeetco 

všechny recenze uživatele

Je to blbina. Ale zkusím si jít na hajzl zmáčknout mé opracované pěstičky a tak nějak si zaplatit hypotéku, když už na to ten velesympatický právnický zrzek neměl koule. A to museli kvůli dětem koupit velký dům, na který údajně neměli. Pan Poctivý se přece nebude zpětně v minulosti obohacovat. Raději řešit kraviny, než si se skákáním v čase pořádně užít. Film mi nějak neseděl dohromady a to nebudu rozebírat cestování časem, které v málokterém filmu je vychytané do detailu. Prostě blbost. 1* za povedenou svatbu a skvělého strýčka. ()

Ladik8 

všechny recenze uživatele

Když se nad tím zamyslíte, je to úplně obyčejný film, ale pro mě nepochopitelným způsobem si mě dokázal získat a nemůžu říct více než paráda! ()

elpin 

všechny recenze uživatele

Řekl bych klasický romanťák s prvkem cestování časem. Narozdíl od velice dobře zvládnutého "Zakleti v čase" je tady ale spíš na otravu, když se kluk seznamuje se stejnou holkou na třikrát, protože mu nedojde že když se vrátí do minulosti před dobu než se s ní seznámil a půjde někam jinam, tak ji pak logicky v budoucnosti nebude znát. Naprostá začátečnická chyba, kterou by neudělal nikdo, kdo alespoň trochu v čase cestuje (nebo o tom aspoň něco viděl ;-)). Jinak opět je zde vidět trend rostoucí promiskuity a sexuální uvolněnosti, která se pomalu začíná obracet v normu společenského chování. Osobně nechápu co je to dneska za módu se s někým vyspat hned na prvním rande? Holka požádá aby ji doprovodil domů a týpek si hned myslí že se s ním chce vyspat.... a taky že jo! Nemám nic proti tomu, když se najdou dva volnomyšlenkáři co si chtějí užít života naplno a spolu zablbnout. Samotnému mi není tato myšlenka ani akt cizí, ale proč z toho hned dělat normu? Kluk je nešika co se div nesesype když má holku jen oslovit (ona to samé v bledě modrém), ale vyspí se spolu hned na prvním rande. WTF? Jak kdyby to bylo úplně normální a byli by divní kdyby to neudělali. A tenhle trend se objevuje čím dál častěji a nejen v romantických filmech a seriálech pro náctileté, ale i pohádkách pro děti! Nemůžu proto dát filmu který tohle podporuje víc jak 3*. ()

Emilii 

všechny recenze uživatele

Hele, to je sladký a pohádkový a krásný, škoda přeškoda, že život je úplně jiná "pohádka"....... Zase jsem si pobrečela a pobrečela, a musím dodat, že jsem to dneska v neděli potřebovala!!!!! Mám supr vyčištěnou pleť(slzy čistí) a ještě jsem se optimisticky naladila!!!!! Podívejte se a nechte se unášet na obláčku......!!!!! ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Film má dvě tváře. Jedna je přeslazená, kýčovitá a skoro k nevydržení. Druhá vás donutí k zamyšlení, přehodnocení některých věcí a případně k uvědomění si nevyhnutelného. Problém filmu je, že druhou tvář ocení podle mne především muži. Protože film je hlavně o vztahu otce a syna (a to především v hlubších rovinách), ten přeslazený zbytek je spíše jen kulisa. Prvoplánové vyznění filmu: "Užívej si každý okamžik života!" je spíše pro širší publikum. To, co je skryto (někdy důkladně, někdy jen těsně pod povrchem), nastavuje zrcadlo vztahům mužské části publika se svými otci. Předávání životních znalostí, vedení syna k dospívání, problematika projevu otcovské lásky a pak vyrovnání se s tím, že otcovská autorita je navždy pryč, a život máte (konečně - bohudík i bohužel) plně ve vlastních rukách je ve filmu silně vetknuto, a alespoň ve mne to vše vyvolalo velmi silné emoce, které nešlo jednoduše zastavit. Pokud by film nehrál ke konci zbytečně a přehnaně na city, šlo by o jeden z nejlepších filmů, které jsem kdy viděl. Takhle se neubráním trochu kyselému obličeji z toho, že se film snažil hrát příliš okatě na emoční strunu. ()

Turby 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie už moc nemusim, ale tohle je fakt kousek. Příběh je fakt vyšperkovaný a je to hlavně good feeling. Určitě když máte špatnou náladu. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Milý malý film, kde mi bohužel neseděl hlavní hrdina, a proto hodnotím jen dobrý nápad a Billa Nighyho, který je jako vždy skvělý. ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama