Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gévaudan, hornatý kraj centrální Francie, je sužován děsivou bestií. Oficiální stanovisko je, že jde o obzvláště nebezpečného vlka. Je povoláno vojsko, které začne vybíjet vlky z celého kraje. Všichni doufají, že mezi nimi bude i vraždící bestie. Jev přichází na králův rozkaz zkoumat přírodovědec Grégoir de Fronsac. Intriky šlechticů a politický zájem krále stojí proti poctivé snaze mladého vědce zbavit kraj děsivého nebezpečí, jež má na svědomí už přes sto životů. S Fronsacem do kraje terorizovaného bestií přišel i jeho indiánský pokrevní bratr Mani, který nejen ovládá různé druhy tradičních bojových umění, ale dokáže i komunikovat s přírodou. Mani naslouchá tajemným hlasům, které ho dokážou přivést až k hrůznému tajemství řádícího netvora... Jejich protivníkem ale není jen netvor samotný. Středověké francouzské městečko ponořené do nočních mlh skrývá další hrozivé tajemství.

Příběh vychází ze známé francouzské pověsti, všechny hlavní postavy kromě Maniho skutečně existovaly. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (365)

Lima 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z pokusů, kdy se francouzi snažili natočit spektákl v hollywoodském balení. Jenže se jim to vymklo z rukou. Výsledek vypadá, jako když pejsek s kočičkou vařili dort - je tam všechno: bestie a la Predátor, lapení oběti a la Čelisti, láska, sex, kung fu (ve Francii 17.století !!), indián,zmutovaný padouch atd. Je to hrozná blbost, ale nutno říci, že jsem se nenudil. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Akčně horrorové béčko v prostředí Posledního Mohykána - toho tentokrát představuje Mark Dacascos, který jako herec sice není nic moc (eufemisticky řečeno) ale když předvádí to, co umí z různých bojových umění (a že toho umí sakra dost), je na co se dívat. Vizuální stránka je vůbec hlavním tahákem Bratrstva Vlků, a tím nemyslím jen Vincenta Cassela, dámy;) Ani Émilie Dequenne, pánové;) Co se podívané týče, jde o stejnou ligu jako v případě Pitofova Fantoma Paříže - tu nejvyšší, i když ne typicky líbivou. Se scénářem už je to bohužel slabší, ale to je vzhledem k trochu přemrštěné délce pochopitelné. Už méně pochopitelné je, že hlavní hrdina není ani zdaleka tou nejvýraznější postavou, a není to úmysl tvůrců. Ale i tak má Bratrstvo Vlků co nabídnout...Monica Bellucci je jen takovou sladkou třešinkou;) Mimochodem černá barva a třírohý klobouk jí sluší daleko víc než rudý latex (třetí Matrix). 70% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Rozpaky nad historickými nezmyslami a kung-fu dávno vyprchali. Zostalo len tučné guilty pleasure. Atmosféra výdatná a akčné scény parádne. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ten film má něco do sebe, třeba zajímavou práci s kamerou, místy doslova ďábelsky klipovitý střih, nebo nepřehlédnutelně krásnou Monicu Bellucci. Co se týče děje, tam už je to horší. Dokud se na plátně nezjeví v celé své "makabrózní" kráse ona bestie z názvu filmu (mimochodem, při její tvorbě se opravdu někdo vyřádil), vypadá děj ještě docela standartně, ba dokonce i nadstandartně. Ale pak se to začne nějak motat, jakoby se scénář vymkl tvůrcům z rukou a začal si žít vlastním životem (jako to občas známe z Windows, že :)) ). Navíc ta přemrštěná délka - zkrátka a dobře, tvůrci prošvihli ten moment, kdy jejich film ještě stál za to a ve druhé půli jej zvrhli v jeden docela slušný chaos. Je to škoda, protože mohlo jít o vydařený a zajímavý spektákl. A co se týče herců - Dacascos byl opravdu úžasný, o "božské" Monice jsem se už zmínil, kromě nich byl ještě výraznou postavou Vincent Cassel, což už ale neplatí o ostatních, a to včetně hlavního hrdiny. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $11,260,096Tržby Celosvetovo $70,752,904║ mal som to šťastie vidieť to v kine takže zážitok bol o to lepší, vo Francúzsku to bol slušný komerčný hit s tržbou $26,916,656 Režisér Christophe Gans dokáže pútavo točiť, hlavne čo sa týka vizuálnej stránky, tá v tomto dobrodružno-akčnom príbehu priam úchvatná, deju nemám čo vytknúť lebo je to podľa mňa brané v rámci a s prvkami fantasy, len škoda že to mierne pôsobí rozťahaným dojmom, lepšie by to vyznelo tak o pol hodinku kratšie. Zaujímavé úlohy si tu odbili Samuel Le Bihan - Vincent Cassel - Monica Bellucci - Mark Dacascos a jeho strhujúce karate výpady nemajú chybu, veru keď príde na akciu je na čo pozerať. /videl v kine: 70%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V soutěži o nejzpackanější námět vyhrává Gans preparovanou vlčí mordu. Smutné je, že proto, jak ten film dokáže být místy napínavý a dobře postavený, není zase na jiných místech patřičně vtipný. To střídání potrhlé akční roviny s potemnělým dramatem o přicházející změně řádu se prostě mydlí jak ožralí štamgasti laciné hamburské krčmy. Chtělo to méně kung-fu, méně Vinnetoua a více zkažené mondénnosti, jakou do filmu vnáší reálie a skvostný Cassel. Nápad se mi zdá brilantní, zpracování přepálené jako laciný hambáč u stánku. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Možná je to špatné, ale mě se to líbí a víte proč? Obě hlavní postavy jsou vyvážené a působí příjemným dojmem, celá atmosféra filmu je vkusná a není nepříjemná jako u jiných filmů. Hraje tu Monica Bellucci s velkým výstřihem a film je plný zvláštní mystiky. Od Francouzů jsem čekal mnohem horší film, plný nudy bez akce a bez zajímavých hereckých výkonů. Jsem rád, že jsem se mýlil. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Levné francouzské béčko, kde na francouzském venkově v 18. století všichni uměj kung fu. Jediná dobrá věc je stylovej Mark Dacascos. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sákriš! Na tenhle film jsem se neskutečně Těšil! Ono Akční, Horor a Thriller je velmi Obecné.. Jedná se o Historický FIlm, Kde řádí Bestie, která neměla velmi dobrý Look! Indián ve filmu uměl Perfektní Kaskaderské KOusky a Karate.. ON jediný celý film Táhl, ale ta Přepísklá Stopáž? 137 minut je i na mně Moc.. Převelice Markýzů a Romantiky a Akce Minimum na takovou Stopáž.. Škoda.. Nevyužitý Potenciál! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Je to šokujúce a neuveriteľné, ale v temných rokoch 1764 - 1967 na juhu auvergnskej oblasti v okolí Gévaudan (Francúzsko) skutočne zahynulo viac ako 100 osôb. Väčšinou žien a detí. Pri zbere lesných plodov, kosby, pri pasení dobytka atď. Nikdy sa oficiálne nezistilo, kto za vraždami stál, ale teórií bolo, prirodzene, veľa (obrovský vlk alebo rovno vlkolak, prípadne tulák-sériový vrah). To ľudí dodnes vedie, rovnako ako u Jacka Rozparovača, k mnohým viac i menej (väčšinou menej) hodnoverným dohadom, špekuláciám a na hlavu postaveným mystifikáciám. Ak prípad vyšetroval niekto ako Samuel Le Bihan (čo samozrejme nevyšetroval, robím si srandu), nečudujem sa, že peklo trvalo tak dlho. Fláka sa po bordeloch, prenáša filozofické bludy (so svojim červeným bratom Markom Dacascosom) a prechádza sa zamilovane po lese s citlivou prostitútkou (Monica Bellucci). Ale nenudil som sa a kvôli kurióznymi zvratmi nabúchanému scenáru (je tam ÚPLNE VŠETKO okrem mimozemšťanov, ale možno sú tam niekde aj tí, len som si ich nevšimol) a vizuálne povznášajúcej podobe (krásna príroda) udeľujem až nezaslúžených 60%. Inak je to nehorázna blbosť ako krava, no nakrútená zábavným štýlom, nepripúšťajúcim nudu. Každopádne ale ako niekto, kto má túto "legendu" rád od detstva som smutný z toho, že bola sfilmovaná práve takto blbo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pamatoval jsem si to teda jako vetsi masakr, kdyz sem film pred nakym tim rokem videl. Hlavni problem je delka, prvni pulku filmu se totiz nic moc nedeje, misty se film dost tahne a je nezazivnej. Aspon, ze to vynahradi pulka druha, kde dojde na par vostrejch souboru a je tu slusna atmosfera a s brutalnima scenama se nesetri. I kdyz zase videt v 17. stoleti ve Francii kung-fu pusobi spis smesne. Jinak herci jsou docela dobry, pointa slusna a celkove na francouze to je dobrej historickej horor. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Bratstvo vlka je čisto formálnou záležitosťou. Radím nehľadať hlbší zmysel a kochať sa krásou. Krásou francúzskej krajiny, krásou kamery , ktorá v súhre s dobrým strihom maľuje tento film na plátno rovnako ako Fronsac Monicu Belucci, ktorá je samozrejme na filme tým najkrajším. Jej pápežská assasinka je zároveň (aspoň pre mňa) najlepšou postavou v celom filme. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Velice povedené dílo - skvělé bojové umění Samuela Le Bihana, Marka Dacascose a Vincenta Cassela - doplněné úchvatnou hudbou ... vytvářejí úžasný film s neodolatelnou atmosférou. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Film, který by se dal nasekat do přijemných 80 minut, vás bude strašit skoro dvě a půl hodiny. Co tohle sakra bylo? Tolik nelogických blbostí jsem vážně pohromadě neviděl. Všechno má vypadat "dobově", ale vidíte jen kung-fu, jugo a jiné bojové umění v podaní "posledního Mohykána". Autoři pravděpodobně chtěli stejnou atmosféru, jako měla Ospalá díra, jenže nejzajímavější co vám kamera nabídne, budou velké prsa zamordované slečny. Třikrát jsem se rozmýšlel, jestli to nezabalit, ale pořád jsem čekal nějáký zvrat. Dočkal jsem se pouze natahování a dodělal mě happy end. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jasným důkazem, že točit filmy podle stejného systému, který použili pejsek s kočičkou při pečení dortu, se nevyplácí. A je to škoda, protože bez atmosféry a svébytného půvabu určitě není. Jen ta kombinace Posledního Mohykána, Kung-fu, Akt X, Psa baskervillského, Krásky a zvířete, Nebezpečných známostí, Spiknutí a kdovíčehoještě je nestravitelná sama o sobě, natož zasazená do Francie 18. století. Ale nemůžu tvrdit, že bych čas strávený sledováním pronásledování tajemné bestie považovala za ztracený, i když poselství "největší bestií je člověk" už je poněkud obehrané, jakkoli je pravdivé. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Scenárista zrejme čítal príručku 'Tisíc a jeden spôsob ako sprzniť slušný film rýchlo a ľahko' a vzal si jej rady k srdcu. Škoda preveliká, keby tak nespravil, mohli sme byť svedkom ďalšieho podareného akčného spektáklu z francúzskej produkcie. Ak ma totiž pamäť neklame, posledný bol (a ešte asi dlho bude) Bessonov Piaty element. Ach jo, namiesto toho sme však len svedkom ďalšieho faux pas, pri ktorom tvorcovia opäť nepochopili jednu verejne známu vec - čím zriedkavejšie hnusnú potvoru ukazujete, tým hnusnejšiu a potvornejšiu (ehm) si ju človek predstavuje. Berúc do ohľadu fakt, že je to aj lacnejšie, skutočne nechápem prečo ju tam pchali. Aby som však len nehnidopidil, musím povedať, že réžia je slušná aj keď niekedy až príliš 'klipová', herci neurazia ani neohúria (no, až na Monicu... ŕŕŕ... ham-ham!!!) a atmosféra je až do oného osudového momentu pomerne uspokojivá. To však nič nemení, že ide len o ďalšiu popcornovú záležitosť akých sme už videli tisícky. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Poprvé: Dlouho to nevypadá úplně špatně, vizuáně zajímavý, atmosféra se buduje docela dobře, srovnání se Psem Baskervilským se nabízí automaticky, jenže pak se začne vykrádat Ospalá díra (styl ztvárnění krajiny), a začne to tak nějak nudit... a když Indián v francii v 17. stol. vytáhne Kung - fu... jde všechno do háje... Závěrečné odhalení obludy docela vychází, jen kdyby nebyla tak evidentně digitální. ** Několik dalších shlédnutí (i když nikdy ne úplně celé): Bratrstvo vlků je strašně zvláštní... Je to zcela evidentní, uvědomělý a záměrný kočkopes, který kombinuje opravdu úplně všechno. Angická detektivka, francouzské velkofilmy, drsnápoetika pohádek bratří Grimmů, asie (skrze indiána, s vlastním exotickým přínosem) a především cool comicsárna (tu bych rád zdůranil, obzvláště ve finále je zcela evidentní). Je tak nějak smutným faktem, že tenhle film zavrhnou nejvíc opravdu vzdělaní lidé, neposkrvnění (bohužel pro ně) modenrní popkulturou. Každopádně ten film začínám mít čím dál radši.. **** ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mě se to hodně líbilo. Ta bestie sice neni moc vizuálně podařená, narozdíl od prostředí filmu, ale jinak má film skvělý bojový scény, parádní kameru a zajímavej děj. Je to jeden z mých oblíbených filmů, na kterej se vždycky rád kouknu ()

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama