Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že Hotelu Transylvánie se začíná dařit... Dracula konečně ustoupil ze svých striktních zásad ubytovávat v hotelu pouze příšery, a ten se proto otevírá i lidským návštěvníkům. Za zavřenými dveřmi krypty ale Draculu sžírají pochybnosti o tom, zda se jeho napůl lidský a napůl upíří vnuk Dennis vůbec někdy stane upírem. Když tedy Mavis ve společnosti Johnnyho vyrazí na návštěvu lidské části příbuzenstva - na které ji ostatně také čeká nejedno překvapení - požádá "Děda" Drac o pomoc své přátele Franka, Murrayho, Waynea a Griffina a společně Dennisovi nachystají "kurz pro strašidla". Nemají ale nejmenší tušení, že se k návštěvě své rodiny v hotelu chystá také Dracův rozmrzelý a velmi, velmi, velmi staromódní otec Vlad. Když se tedy Vlad dozví, že jeho pravnuk není čistokrevný upír - a ještě k tomu teď do Hotelu Transylvánie mohou jezdit i lidé - nastane mela, ze které by dost možná i upírovi ztuhla krev v žilách. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (369)

silentname 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa to Mel Brooks viac menej zachraňuje pred tým, aby to skutočne spadlo do zúfalého priemeru, akým podľa mňa bol prvý diel. Viem, že film má veľa fanúšikov, no mne sa Hotel Transylvania nezdal byť najlepším filmom. Čo sa ale týka pokračovania, tak vidím určité aspekty zlepšenia. Stále nemám pocit, že by to bolo ucelené ako film, no miestami mi to príde vtipnejšie a bláznivejšie. To je fajn. Pridávanie smartfónov a notebookov v animáku mi osobne dosť prekáža, lebo to musí byť moderné pre moderné publikum... a je to dosť otrava. Ale je fajn vidieť Draculu, ktorý má opäť svoj láskavý výraz tváre. Vlad je skvelý a pár scénok sa podarilo. Osobne by som si to znovu nepozrel, ale som rád, že aspoň raz som k tomu našiel cestu. Čo sa týka animácií, tak animácia na postavách je podľa mňa trošku prestrelená, ale páčia sa mi pozadia a aj dizajny sú celkom fajn. Tohto roku boli podľa mňa oveľa silnejšie animáky, ktoré tento film prekonali. Ale to je len môj názor. Každopádne som sa celkom zabavil a to mi stačilo. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si povolit úvahu o tom, jak se zde ,,zlo" nenápadně a nezdravě transformuje na ,,dobro", aniž by opustilo některé své atributy, jako třeba názvy, mluvu všeobecně, adoraci smrti, nihilismus, agresivitu... jestli ono nám to ten potěr třeba nezmate a nenadělá v hlavičkách bordýlek. Ale seru na to. Pokusy o multikulturní vyteplení všeho špatného zvládlo již emo trapnutí. Tak ať se pak haranti diví, když jim vlk neolízne hubičku, ale uhryzne prdel, mně to je šumák, já si ty své naočkuji sám. K filmu - slabší, stále sledovatelné bez újmy na rozumu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě mrzí, že jsem prvnímu dílu dal jenom 60 %, protože si myslím, že si zaslouží víc. Tohle je zábavný animovaný film, který je určený opravdu pro celou rodinu, a to i přes některé ty drsnější scény, které zde jsou. Jak je to ale animované, tak to prostě vyznívá hezky. Mám rád Sandlerův humor a tady mě zase jednou skvěle bavil. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Strašidla a krvesajové bodují i napodruhé. Pokračování úspěšného animáku boduje přesně tam, kde zafungovala jednička, byť tentokrát absentuje onen punc originality a něčeho neviděného. I přesto je však Hotel Transylvánie 2 příjemným oddychovým animovaným příběhem, kde se pobaví na příjemně ubíhající hodince a půl jak ti nejmenší, tak ti už dávno ne školou povinní. Líbivé zpracování a dostatek humoru tak dokáže vynahradit i pár trochu více nucených momentů a menší kolísání v tempu filmu. [70%] ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Až do nástupu děduly Vlada na scénu to byl vpodstatě běžný průměrný animák s několika vtipnými scénkami a tunou klišé, které je zřejmě podle nějaké holyvúdského zákona nutno co nejčastěji připomínat už dětskému divákovi. Od Vladova nástupu na scénu došlo k upevnění průměrnosti naprosto razantním způsobem. Všechno, co všemi filmy mazaný a filmovými festivaly protřelý divák očekával, že se stane, se přesně tak i stalo. Faktor jakéhokoliv náznaku překvapení = jedna velká NULA. Mladší syn mě sice přesvědčoval, že se mu to OPRAVDU líbí, ale jeho řeč těla vyzněla jasně (intenzita nervózního poposedání a ošívání se stoupla zhruba v polovině filmu na dvojnásobek běžných hodnot). Takže opravdu čisté a ničím neposkvrněné tři *. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (18)

  • Dennis sa narodil v piatok trinásteho. (Astonko)
  • Na začátku a na konci filmu hraje „I'm In Love With a Monster“ od Fifth Harmony. (SONY_)
  • Režisérka českého znění, Alice Hurychová, chtěla v českém znění zachovat Lucii Vondráčkovou v roli Mavis (Selena Gomez), tak jak tomu bylo v předchozím filmu Hotel Transylvánie (2012). Lucie však byla tou dobou po porodu v Kanadě a nemohla s synem cestovat. Vyřešilo se to nakonec pomocí online přenosu, kdy Lucii korigoval štáb z Prahy a ona dabovala v Montrealu. (funhouse)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Reklama

Reklama