Reklama

Reklama

Bible

(seriál)
Trailer
USA / Velká Británie, 2013, 7 h 15 min (Minutáž: 40–48 min, Alternativní 5x90 min)

Hrají:

Keith David (vypravěč), Diogo Morgado, Jake Canuso, Darwin Shaw, Greg Hicks, Amber Rose Revah, Roma Downey, Paul Freeman, Francis Magee, Hugo Rossi, Paul Knops (více)
(další profese)

Epizody(10)

Bible ožívá v tomto novém epickém seriálu na kanálu HISTORY. Od Genesis po Apokalypsu, nezapomenutelné příběhy se před vámi odvíjejí živě zahrané i animované nejmodernější počítačovou technikou, nabízejíc nový pohled na slavné scény a ikonické postavy. Toto desetihodinové dokumentární drama z dílny producenta Marka Burnetta s mezinárodním obsazením popisuje vybrané kapitoly z posvátného textu, počínajíc stvořením Světa, přes starozákonní příběhy o Noemovi a Abrahamovi, až po ukřižování Ježíše Krista. (History Channel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot: Je fajn, že někdo točí biblické příběhy, protože odkazů v běžné mluvě je spousta a ateisté neví, odkud které pořekadlo pochází (například stojí tam jako solný sloup/Lotova žena). Ve zpracování se mi líbily efekty, třeba rozestoupení moře, ale jinak musím dát průměrné hodnocení kvůli zpracování příběhu. Víc by se mi líbilo, kdyby vzali jednu postavu a pořádně ji rozvinuli, třeba nad rámec bible. Takhle to vypadá jako ilustrace k biblickému textu, kdy vidíme jak Abrahám obětuje Izáka a pak skok na Mojžíše. Jsou vypíchnuté momenty, které stály za zaznamenání do Bible, ale jako životní příběh důležitých biblických postav pokulhávají. Třešničkou na dortu je pak Ježíš, který jakoby vypadl z obálky Strážné věže. :-) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Spopularizovať Bibliu mladým divákom je obdivuhodný počin, séria využíva moderné prvky filmovej reči ( retrospektívy, násilie, emócie, spomalovačky, rýchly strih ), lebo treba priznať, že staré spracovania témy pripadá mladým príliš archaicky. Ja sa prikláňam aj k využívaniu násilných scén, ktoré nie sú na škodu a napokon aj samotný biblický text je plný násilia. Séria mapuje Starý a Nový zákon od Noemovej plavby po ukrižovanie Krista a je vcelku sympatickým návratom k najslávnejšej knihe sveta. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílem musím suše konstatovat, že jsem čekal vše, ale takhle divně natočený mix fantasy/akce a dramatu tedy ne. Vyprávění je zbrklé, nesourodé, přeskakuje se od jednoho k druhému. Postavy jsou ploché, nebudí zájem ani respekt. Bible měla být velkolepou několikadílnou ságou a ne slepencem všeho, co se v ní naskytne. Strašné zklamání. Snad se ještě dokopu k dalším dílům. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Úvodní dvojdíl sice cpe akci do míst, kde jí pravděpodobně zase tolik nebylo, ale co. Kombinace "epické scény vs. monumentální hudba" zatím funguje znamenitě, a ani ti herci moc okatě nepřehrávají. Že by samotný konec za pár týdnů konkuroval samotnému Gibsonovi? Nechejme se překvapit... ()

erased 

všechny recenze uživatele

Mít Bible (a to ta seriálová i knižní) poloviční rozsah, mohl jsem si ji snad i oblíbit. První polovina seriálu je totiž ve svém zvláštním nefilmovém vyprávění svým způsobem kouzelná. Na pěti dílech se tak odvypráví tisícileté řečené dějiny židovského národa plné bláznů a fanatiků, a tato podivná zkratkovitá vize soustředící se jen na zfilmování těch nejdůležitějších událostí má svůj unikátní šarm. Po ní nicméně nastoupí adaptace Nového zákona a spolu s ní upadá netradiční pojetí a krvavá historie do zapomnění na úkor dobrosrdečného tažení oveček na Jeruzalém. Zde nejen že platí to samé, co jsem napsal o sestříhané filmové verzi seriálu Son of God, všechno co je na ní špatně je zde totiž ještě znásobeno předlouhou stopáží zabývající se jen a pouze Ježíškovým dobráckým úsměvem. Tímto zásadním obrácením stylu tak druhá polivna působí jako jiný seriál, který má blíž ke svému polo-oficiálnímu pokračování A.D. - The Bible Continues, než k zajímavému a zábavnému úvodu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (16)

  • Keďže autori si netrúfali prerozprávať celú Bibliu, vybrali si 5 silných príbehov zo Starého a 5 z Nového zákona. (kacer4)
  • První slova seriálu jsou i první slova Bible - Genesis, kapitola první, verš první. A poslední slova seriálu jsou poslední slova Bible - Zjevení, kapitola dvacátá druhá, verš dvacátý první. (Kuny27)
  • Aby se herci přiblížili více době, ve které se příběh odehrával, při natáčení jim bylo zakázáno nosit spodní prádlo. (Beckett51)

Související novinky

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

27.11.2013

Můžete za tím vidět snahu tvůrců vytěžit ještě pár dolarů z už tak úspěšného projektu. Ale možná jde jen o to, aby bylo slovo Boží zprostředkováno dalším divákům. Ehm. Tak nebo tak, stanice History… (více)

Reklama

Reklama