Reklama

Reklama

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu. (Falcon)

(více)

Recenze (1 037)

metztlimoon 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to rovnako ako s Districtom 9. Najprv si vravím, že to bude kravina, ale nakoniec to predčí očakávania. Vizuálna karikatúra gangstera Daddy a sadou zvýrazňovačiek vyfarbená milujúca Mami, doplnené o postavičku hispánskej Amériky a dredovaného Hrocha. Do toho Vedec z chatrče, pani Votrelcová a ohrdnutý Wolverine. No a Chappie s oranžovým tykadlom, ktorý ma pri transplantácii novej ruky nekompromisne rozplakal. Instantná rýchlovýchova androidnej hromady titánu s pluginom emocie.exe ma dostali a dávam palec hore. Chappie dont wanna die, peoples. He needs moneys for his new bodies. Musím to vidieť znova. 80% ()

kramatos 

všechny recenze uživatele

Patetickej kýbl sraček, kterej přetejká Die Antwoordem. A v roli hodující masařky na vrcholu této voňavé dobroty je tragéd Dev Patel. A samozřejmě nesmí chybět hlavní záporák, shodou okolností křesťan. Vřele nedoporučuji. ()

TheTimo 

všechny recenze uživatele

Ku*va to bylo DOBRÝ! Yo-Landi, Ninja a hlavně CHAPPIE! Neuvěřitelná kombinace, kterou naservíroval Neill Blomkamp prostě baví a kombinace Die Antwoord a Chappie ještě víc! Rozhodně se těším na Blomkampovo další dílo, protože tohle bylo prostě až na drobnosti BEZVA! 5* ()

JP84 

všechny recenze uživatele

Blomkampovu tvorbu mám rád, takže mě vůbec neodradily rozporuplné recence a slabé známky. Naopak mám pocit, že jeho styl začíná vyzrávat a začíná se posouvat od sociálních témat k docela komplexnější tvorbě, již oceníte až druhý den po shlédnutí, kdy se nad filmem pořádně zamyslíte. Pročetl jsem si tady pár kritičtějších komentářů a často nacházel stížnosti na to, že je to splácanina, bordel, že film neví, čím má být atd. Ale vždyť takový je život! Na jedné straně tu máme pohádkový život vědce, kterému doma samotu zpříjemňují roboti a na straně druhé kriminální trojici, co se potácí na okraji společnosti. Samotný vývoj Chappieho je pak přímo závislý na střídání vlivu z obou stran. Jinak by se z něho stala jednoduchá osobnost, která bude buď dobrá nebo zlá. Myslím, že právě vývoj osobnosti pod tlakem různých stran je hlavní myšlenkou celého filmu. Problémem tady je, že režisér pojal film z hlediska stylu jako černou komedii. Myšlenka filmu je tak zlehčována černým humorem. Divák pak neví na co se to vlastně dívá: je to drama o dospívání, černá komedie nebo parodie na robotí filmy? Já se nad to dokázal povznést, jen jsem vypnul mozek a film si užil. Jedinou slabší věcí tak je konec, který je až příliš ujetý. PS. Blomkamp opět ukázal, že akci umí na 1*, navíc se s hlavními postavami vůbec nepáře a nebojí se jim připravit pěkně drsný osud. Takže natěšenost na nového vetřelce vysoká. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Takové zvláštní. Člověk vlastně neví, jestli má fandit padouchům nebo klaďasi, který je tak trochu upozaděný. To nemluvím o Jackmanovi, kterého je v téhle roli škoda a mohl to hrát kdokoli jiný... aspoň by ho nezhyzdili takovým drnem na hlavě. Chappie je roztomilý, jak se rozkoukává, jak napodobuje a učí se. Ale je fakt, že bych uvítala trochu dramatičtější vývin. Sice pak teda dělal svým způsobem zloducha, ale jinak se nic moc nepřiučil. Co mě mrzelo, byl trochu ten konec. Vizuelně super robůtci, ale nějak mi to nepasuje. Prostě ve scénáři bylo něco špatně, nedomyšlené drobnosti, které potom hází horší stín na celý film. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Milá, jihoafricky špinavá zábava, které notně přidávají zkrátka sví Die Antwoord. Fakticky je to asi spíš tři a půl než čtyři za ten zbytečně až moc gore konec, ale v porovnání s Elysiem určitě lepší. ()

Katjushkator 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku přichází sentimentální vystřízlivění. Na sérii mistrných akčních scén navazuje Blomkamp sladce unylou rodinnou romantikou. Po hodině sledování si nejsem jistá zda sleduji filosofický snímek, akční blockbuster nebo lehkou komedii. Nic nezachraňuje ani druhořadý Hugh Jackman v roli šíleného vědce militaristy. Stejně jako rádoby šťastná rodinka jihoafrických gangsterů se do své role absolutně nehodí a film tak sráží za hranice podprůměru. Největší hvězdou filmu je nakonec roztomilý uklízecí robůtek v domácnosti "milionáře z chatrče" Deva Patela. ()

Rewisheed 

všechny recenze uživatele

Když mi někdo řekne slovo JAR, jako první se mi vybaví 3 věci, Mandela, District 9 a Die Antwoord. Po shlédnutí tohoto snímku k nim přibyla další. Neustále si ale pohrávám s myšlenkou, co si o filmu budou myslet lidé, kteří neznají tvorbu Die Antwoord a už vůbec ne Ninjovy excentrické výstřelky. Já osobně jsem u některých scén vybuchoval smíchy, i když bych asi neměl. Nebo ano? Může být tento film vůbec myšlen vážně? 3/5 dávám za relativně originální scénář a jako díky za pobavení. ()

Hellscuboy 

všechny recenze uživatele

Ave JAR...ave Blombakam...ave Die Antwoord....v létě až pojedu na dovču,jedu nach africa a budu hledat Čapí ho(neříkejte čapí za sebou,vyjde vám s toho...píča...cože??!!...že zajdou takhle daleko,jsem netušil :-D ...no nic,budu hledat Čapího a doktúrka a vezmu si je domů,vždycinky jsme chtěli z manželkou 3tí dítě...škoda jen že nepokecám z Hrochem,ten si povídá s lopatkou....super,pecka,nádhera...krásňoučkej,pomalej rozjezd,postupná gradace,dospívání a následné finálko...za mě,spokojenost...akce,sranda,nějaké to drama...prostě ave Chapie. p.s. takové policejní robůtky by jsme potřebovali tady. ()

cubas 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, přišlo mi to jako kříženec Číslo 5 žije a Šíleného Maxe. Zpracování parádní, atmosféra super, ale scénář byl tak dementní, že kdyby tam netrhali lidi vejpůl a tolik se tam nestřílelo, tak bych to spíše zařadil do pohádek pro malé děti. Škoda, velká škoda 2* + 1* navíc za to, že jsem magor do robotů. ()

paradoxman 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se velmi dobře a při závěrečném rozhovoru robotů mě mrazilo. That was a glimpse of the future. Nemůžu se dočkat, až Blomkamp natočí Vetřelce. ()

MaxQ69 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká moderní akční coververzi Čísla 5 žije stejně, jako jsem čekal já, patrně bude překvapen. Šílené, vtipné, dojemné a napínavé zároveň. Chappie je opravdu velmi nekonvenční a vymyká se běžné sci-fi robotí koncepci, na kterou jsme zvyklí. Členové šílené mad'faka gangsta party jsou tak neortodoxní, že si člověk na tyto existence musí chvíli zvykat. Copley byl přestylovaný k nepoznání, Jackman vypadá jak šašek, ale svojí roli splnil, byť se domnívám, že tento představitel nebyl zvolený vhodně. Narozdíl od Patela, kterého žeru už od Slummdog Millionaire, jemuž bych zároveň ve filmu klidně nechal větší prostor. Za pochvalu stojí scénář, zdařilá režie (na Blomkampa až mimořádně zdařilá), zvolené prostředí velmi dobře nahrávající celkové atmosféře a především neobyčejně zajímavý vývoj postav. Ve své podstatě se nijak zvlášť postavy nevyvíjí, ale vztah diváka k nim ano, a to výrazně - o to je vývoj téměř až fascinující. Na závěr bych zmínil asi největšího velikána podílejícího se na Chappiem, a tím je Hans Zimmer. Musím říct, že jeho neobvyklá ufotvorba (ve které bych ho ani nepoznal) byla výborně zvládnutá a jen efektivně přidává na prapodivnosti některých momentů. ()

Dvorka96 

všechny recenze uživatele

Ano, číslo 5 žije! (a to už po několikáté). Zaprvé musím říct, že Blobkamp nemá sice talent na scénáře a děj, ale dohání to neuvěřitelnou řemeslnou (digitální) prací a hereckým obsazením. Shartlo Copley dokazuje, že Andy Serkis není jediný kdo umí hrát digitální Charaktery. Hugh by jako záporák taky ušel, jen na konci dostane tak na držku, že by to v reálném životě asi nerozchodil. A nakonec samostatná kapitola sama pro sebe: Die Antwoort hudební skupina, která je úžasná svou hudbou a hereckými výkony, z nichž jsou některé legrační, ale další jsou naopak vážné. Chappie je hrdina, kterého si asi každý zamiluje, a to možná jen kvuli tomu jak krade auta a uspává policajty (kdo neviděl nepochopí). Bohužel rezisér nedotáhl posledních 10 minut k dokonalosti, a zaměruje se moc na happy end. Ale přesto musím říct, že Chappie je pro mě "Robo gangsta number one". ()

blade23mc 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film, jsem byl docela natěšený. Mile překvapil, především trochu nečekaným závěrem, co se týče zápletky a děje, ten byl víceméně předem jasný. Pár vtipných scén, pár scén které měly přivodit nějaký ten cit a smutek v divákovi. Každopádně moc pěkný robo-sci-fi film, u kterého jsem se nenudil, místy (především prostředím) připomínal hodně District 9. Takže za mě 75% a určitě se na něj ještě někdy podívám. ()

kyrysar 

všechny recenze uživatele

Nejhorší to nebylo, ale čekal jsem trošku víc popkornovku, která bude mít jistou dinamiku. Bylo to natahovaný jak sopel. Podle scénáře bych si toto dílko dokázal spíše představit jako hodinový pilot k seriálu. Takhle je to nudná obdoba Číslo pět žije. ()

Související novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (více)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama