Reklama

Reklama

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu. (Falcon)

(více)

Recenze (1 037)

Dr_Nai 

všechny recenze uživatele

Chappie není špatný film v žádném ohledu, ale na to, aby člověka zaujal natolik, že si ho pustí více než jednou, prostě nemá. Jediné čím se liší od většiny podobných filmů, je v tom, že je jeho průměrný příběh (průměrný příběh není v aktuální kinematografii nic výjimečného) zasazen do Jihoafrické republiky. Obecně lze říct, že herecké výkony jsou dostačující (líbil se mi hlavně Hugh Jackman, který byl správně nasranej a drsnej=) a efekty kvalitní, ale jak píšu výše, film nemá nic, čím by zaujal nebo překvapil. Za mě klasický průměr neurazí, ani nenadchne. ()

Lucinda458 

všechny recenze uživatele

Delší dobu jsem uvažovala, jestli film ohodnotím pěti nebo čtyřmi hvězdami. Nakonec jsem se rozhodla pro pět hvězd a to z pár jednoduchých důvodů - super soundtrack, náramně jsem se bavila a film mě dokonce i rozplakal. Tolik emocí najednou?? To si zaslouží pět hvězd. Film mě zajímal už od prvopočátku a to díky jeho zápletce. Byla jsem potěšená jeho zpracováním i hereckým obsazením. To jediné, proč bych se snad přiklonila ke čtyřem hvězdám, by byl konec, který byl až přehnaně fantasmagorický. ()

AlicaFox 

všechny recenze uživatele

cely cas nad tym uvazujem ze preco proste nedobiju bateriu? preco ten robot pouziva neuralnu prilbu ked nema neurony a jednoducho si nepripoji do hardwaru kabel ktorym prenesie to vedonie inam? a preco...... ale skoda reci.... no robot bol super zanho jednu hviezdy..... ()

archetta 

všechny recenze uživatele

Výborné akční sci-fi s mojí oblíbenou ulítlou kapelou Die Antwoord, jejich muzika se k příběhu skvěle hodí. Kromě toho, ti řadoví robotí policajti budou brzo realitou. Jen ten Dev Patel má typově podobnou roli jako v Báječném hotelu Marigold (což není úplně tak výtka). ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání. Vizuálně lahůdka, obsahově plytká nuda. Hugh a Sigourney očividně pouze jako jména na plakátech. Ovšem Yo-Landi a Ninja jsou asi nejlépe hrající amatéři, co jsem kdy viděl. Asi prubnu i jejich hudbu. ()

flegmos 

všechny recenze uživatele

Megamix je tento chappie. Ma to svoje chyby ale nejak ich vnimam ale nevadia mi. Celkom prijemna haluska. Nabuduce bez Die antword poprosim - strasne to kazili. ()

clep 

všechny recenze uživatele

Film by vůbec nebyl tak špatný, celkem jsem se na něj těšil, po technické stránce nemám co vytknout, po té scénáristické by se pár lapsusů určitě našlo, ale je zde i pár dobrých momentů (krádeže aut, Chappie samotný), ALE. Ale je jedna věc která mi opravdu hodně vadila a po celý film mi pila krev, a to je casting, čert vem Jackmana a Weaver, ti tam byli tak nějak do počtu a klidně je mohl hrát někdo jiný, neznámý. ALE, ústřední duo rádoby gangstas Die Antword je vážně ten největší castingový omyl, jejich hudbu nesnáším a je vidět, že i herectví moc nepobrali, asi je už nikdo neposlouchá, nechodí na koncerty a nekupuje si jejich skladby, takže se pravděpodobně vnutili do tohoto filmu aby si asi udělali reklamu nebo nevím co. Poslouchat jejich rádoby drsné gangsta kecy, jejich skladby a ještě na ně koukat , to bylo, noooo, vážně utrpení. Jediný, kdo mi nepřišel otravný byl America v podání J.S. Cantilla a S. Copley, teda jeho hlas. Velká, velká škoda. Příště si Neille lépe vybírej herce! ()

Edge_666 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak trochu AI, tak trochu Číslo 5, tak trochu Robocop, tak trochu Transformers a tak hodně blbost bez ladu a skladu. Ano, chápu, že je to film pro teens, ale není mi jasné, co to vlastně mělo být. Hlubokomyslný odkaz na rodinu "Mami, ..." snad ne. Hloupé, bez nápadu, bez akce. Ztráta času. ()

hoffo 

všechny recenze uživatele

Keby som moje emócie po vzhliadnutí tohto filmu mal vyjadriť jednou vetou, asi by som použil majora Terazkyho z Černých barónov: „Prepáčte, Herr…, súdruh…, pán generál Blomkamp, som z toho voľajaký zmätený.“ Každopádne, aspoň podľa mňa je Neil Blomkamp talentovaný režisér, ktorý hlavne čo sa týka sci-fi, priniesol do tohto pomaly upadajúceho žánru nový vietor(District 9). Bohužial u Chappieho som sa nemohol zbaviť pocitu, že scenár bol pôvodne myslený ako rodinná komédia na nedeľu poobede v produkcii štúdia Walta Disneyho, o milom, mierne dementnom robotovi a Blomkamp si z toho, pridaním pár akčných scén a úmrtí, akože zbastlil Sci-fi akčný thriller. Je to škoda, lebo forma: vizuál, technické spracovanie bolo si myslím skvelé, len ten infantilný, miestami až komediálny obsah to celé posielal do sračiek...Áno párkrát som sa pristihol ako som sa pri tom schuti zasmial... len problém je v tom, že som sa pri tomto filme smiať nechcel a očakával som úplne iné emócie. ()

sml41 

všechny recenze uživatele

po Districte a Elysiu total prepadák od Blomkampa.... nabuduce môže točiť z Lunika9... JEBO-DUO-FUK Die Antwoord nebudem komentovať... ()

eoj 

všechny recenze uživatele

Film určený pravděpodobně pro gangsta wannabe, jejichž znalost techniky končí u "je to stroj, tak to musí mít vypínač". Všechny postavy se chovají nekonzistentně a hloupě, no a že nikoho nenapadne, že i k připečené baterce asi někde bude přívod, na který půjde jiná baterka připojit / stávající dobít, to už je jen taková třešnička. ()

wwwFINKcz 

všechny recenze uživatele

cílová skupina? Dospělí? Taková slátanina? Děti? Takovej vulgární masakr? Tohle není zábava, to je výplach mozku. Nic nesedí, všechno je na efekt, hlavně se to musí tvářit cool. Inteligence nula, herectví v záporných hodnotách. Miluju scifi, nevadí mi blockbustery, ale tohle je prostě něco, co z lidí vychováva větší idioty, než samotná postmoderní subkultura přiznivců Die Antwoord (ačkoli studiovou muziku mají sugestivní). Tohle je dekadence řemesla - jménem film. Blábol a utracené 2h života, sledováním něčeho, co prostě sníží vaše IQ o 10% bodů. ()

doom.cz 

všechny recenze uživatele

Proč ne? Trochu kočkopes....na komedii to bylo moc násilné a nadhled postrádající, na akční film/thriller to zas bylo místy strašně naivní. A proč ano? Viz Lima, protože Die Antwoord; pokud jim odpustíte naivní chování, tak se u toho dá dobře zasmát; Ninja se snaží být strááášně drsný, Yo Landi je zas roztomile mateřská. Vizuálně pecka, bitka se záporáckým robotem super. Pokud jste ochotni filmu prominout tu nekonzistenci, kterou jsem zmínil na začátku, mrkněte. ()

Rajca 

všechny recenze uživatele

Celé zle. Emočné pozicionovanie Chappieho do role čísla 5 vyznieva skôr groteskne a infantilne, duo Antwoord neskutočne iritujúce a myslím, že Hugh Jackman bude po čase iba rád, keď sa na jeho účinkovanie v tomto zúfalom počine čo najskôr zabudne. ()

LeaFF 

všechny recenze uživatele

začátek filmu vypadal slibně, pak to šlo srát.. slátanina Číslo 5 žije, Já, Robot, Transcendence, Robocopa. Yo-Landi je asi velkou hvězdou, když si ve filmu ponechala svoje vlastní jméno, ale já bejt jí, zastřelím svou kadeřnici - růžovou bouchačkou - za ten sestřih podle hrnce. BTW proč má na ruce troje hodinky? Ninja nám ukázal, že i když držíš pistoli jako dement, je možné se v pohodě trefit do terče. Chappie byl hodinu mimino, co chce pohádky a stříhat panenky, takže nůďo. Pokud tvůrci chtěli kriminálníky posunout na jinej level, tak tudy cesta nevede. Občas vtipný scénky a závěr filmu očekávaný přesto zdařilý. 1* se zavřenýma očima ()

michalis 

všechny recenze uživatele

Robot s rozumom dietata. Hlavne policajny robot. Zacalo to zaujimavo, miestami sa to krutilo na rodinny film a ked ma uz viac zacali zaujimat spravy na verejnopravnej, uvedomil som si slabost filmu. Napad fajn, scenar horsi, spracovanie - katastrofa. 2 hviezdy za snahu a obcasne efekty. Aj to som bol asi makky... ()

Dabling 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi přišlo jako relativně dost nudná rána do prázdna. Robot, který je z části dítě, z části gangster a z části geniální IŤák není zrovna geniální kombinace. A nějak tomu nepomohlo ani trhání lidí vejpůl. ()

Související novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (více)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama