Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, kde asi udělali soudruzi z Dánska největší chybu. V hereckém obsazení to asi nebude. Nikolaj, který si trošku podobnou roli střihnul třeba v Morke je spolu se svým kolegou celkem přesvědčivý. Ostatní, ale už zdaleka ne. Hlavně velká spousta klišé a potom scénář, který se na konci proměnil spíše s v seriálovou Kobru 11. Naprosto se vším všudy, až na Simira, ten chyběl. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Temný krimi thriller, jak má být. V mých očích bez známé herecké sestavy. Oba hlavní herci mají dobré charizma a o to snadněji si diváka získají. Dobrá zápletka, příběh zajímavý a od prvních minut skvělý děj. Trochu styl seriálu odložené případy a o důvod víc k úsměvu, jelikož je to jeden z mála seriálu, na který se v TV podívám rád. I když na druhou stranu je tady atmosféra daleko lepší. Přesto se nezbavím pocitu, že si Merete mohl divák víc získat, aby pociťoval nějaké emoce či větší napětí. Bohužel taková malá vada na kráse, ale i tak spokojenost .. 8/10 = 82% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak dvojka Carl-Assad zafungovala a celkom sa mi ich spolupráca pozdávala. Ďalšia severská perlička, tentokrát z chladného Dánska. Zvláštne, pretože aj keď je vlastne motív vraha jasný takmer od začiatku, dejová linka sa rozvinula do pútavého príbehu a výbornej krimi zápletky s inteligenciou. Zároveň sa snímku podarilo úspešne ponoriť psycho sondu do duše nešťastného človeka, ktorý v zlomku sekundy prišiel o všetko, o celý svoj svet. Nie vlastnou vinou tak prekročil prah pekla, z ktorého sa už nevedel dostať späť. Veľmi dobrý krimi thriller. 75/100 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Detektív Carl je potom, ako nezvládne jeden so zákrokov, preložený z kriminálky na oddelenie "Q". Jeho úlohou je definitívne "odklepnúť" už tak "jasné", uzavreté prípady. Jeho novým kolegom je neskúsený inšpektor Assad, ktorý doposiaľ pečiatkoval spisy. Carl spočiatku nie je nadšený týmto krokom nadriadeného, no potom ako sa pustí do vyšetrovania 5 rokov starého prípadu, údajnej "samovraždy" političky Merete Lynggardovej, dostáva sa opäť do pracovného "laufu". Podarí sa novým kolegom vyšetriť tento zdanlivo "zabudnutý" prípad? Vôbec nie špatná kriminálka s jednoduchým, "prostým" príbehom pre nenáročného diváka. Nič komplikované s pomerne jasným spôsobom rozuzlenia. "Kvinden i buret" je ideálna oddychovka pred spaním čo nijak neurazí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁŠ ZA ÚKOL PROJÍT ODLOŽENÉ PŘÍPADY ZA POSLEDNÍCH 20 ROKŮ. NAJÍT CHYBY A ROZTŘÍDIT JE. MĚL BYS UZAVŘÍT JEDEN NEBO DVA PŘÍPADY TÝDNĚ…“ /// Svižnej úvod, kterak se Carl z oddělení vražd v suterénu policejní stanice ocitl. Nerudnej polda, mezinárodní parťák a otevření uzavřenýho případu. Zajímavě poskládaná pomalá pátračka, s postupným odhalováním indicií. Příběh je taková severská detektivní klasika. Tím myslím, jako že to ti jejich spisovatelé uměj. A jelikož jsem nečetl, nemám s tím vážnější problém. Ke 4* tak schází jen nějakej šokující (nebo tak něco) závěr. Ovšem inspektora Carla Mørcka si klidně nechám podat znova. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knížku, kterou v roce 2007 napsal Jussi Adler-Olsen, jsem nečetl. 2.) Protože Hypnotizér celkem ušel. 3.) Thx za titule ,,LuciferAngel“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (45)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se objeví i zmínky, které se vážou k České republice. Jednak je při scéně v trajektu dobře patrné auto značky Škoda, a také komisař Mørck (Nikolaj Lie Kaas) vypije v baru několik piv, kde mj. dostane na výběr i české. (Cheeter)
  • Když si Uffe Lynggaard (Mikkel Boe Følsgaard) namáčí ukousnutý párek v hořčici a kečupu, tak v dalším záběru je tentýž párek nedotčený. (moznazitra)

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama