Reklama

Reklama

Válka o planetu opic

  • USA War for the Planet of the Apes (více)
Trailer 2

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených. (CinemArt)

(více)

Recenze (810)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Krásny, naivný Hollywood, čo by sme bez neho robili. S x scenáristickými oslími mostíkmi či otravným novým jar-jarom, ale tak komplexný a veľkolepý že pradiem. 4,5* ()

runner85 

všechny recenze uživatele

"A máte zo sebou 3D okuliare? Viete, inak nič neuvidíte. Páni, ak za pokladňou nie je nikto, tak vás nikto neobslúži." Po týchto malých peripetiach sme videli strhujúce finále o planétu, finále ktoré takmer vôbec nie je o súbojoch ale skôr o sile srdca. Myslím, že veľa z nás malo slzy na krajíčku... ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Za mě dobrý a to hodně, ale bohužel pár chyb se najde. Jednak je třeba říci, že Matt Reeves je skvělý režisér, takže film je natočený velice poutavě. Vyprávění odsýpá příjemným tempem a akci taktéž zvládl s grácií. Příběh není ani tak o boji, jako o postavách v něm. Všem je věnováno dost prostoru a člověk se s nimi sžije a oblíbí si je. Všechny postavy se chovají logicky (v rámci blockbusteru samozřejmě) a mají i logické pohnutky, až na lidskou holčičku, která tohle úplně nedodržuje. Ovšem holčička by ani tak nevadila, kdyby se scénáristé více snažili. I když postavy jednají vcelku logicky, tak svět kolem nich úplně ne. Ono dost kazí dojem, když vše funguje jak má a pak zničehonic zmizí dvacet strážných, nebo když pro správný emocionální dopad pár opic z nudy naběhne přímo před kulomet. Jo a jedno WTF by se přeci jen našlo, tímto WTF jsou koně. Na Planetě Opic totiž dokáží sprintovat v hlubokém sněhu do kopce a ještě při tom vézt gorilu s šimpanzem na svém hřbetě. Každopádně celkový dojem z filmu zůstane velmi pozitivní a to je to hlavní. Netoužím po čtvrtém díle, ale pokud bude natočen, tak se na něj rád podívám. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Po Zrodení Planéty opíc som si neplánovala pozrieť ďalšie časti, pretože som to vopred vyhodnotila ako stratu času. Lenže potom som sa dozvedela, že tam hrá Woody a toho som si, i keď v malej roli, nemohla nechať ujsť. No nakoniec ma opice vtiahli do deja ešte dávno predtým, než sa Harrelson dostal na scénu. Nehovorím, že by som mala chuť si Reevesove 143 minútové dielo pustiť druhýkrát - myslím si, že nemá taký prešpekulovaný dej, aby mal čo ponúknuť pri opakovaní. No pri tom prvom nadhodil dobrú zápletku, ktorá tentokrát viedla od bodu A do bodu B ;) a napätie sa spoľahlivo stupňovalo. Objavia sa aj klasické scény, ktoré z vás ťahajú slzy; no nestihnú liezť na nervy. Myšlienka zmutovania víru veľmi zaujímavá... Akcia spolu s hudobným doprovodom v podstate nemá chybu. oproti prvej časti sto a jedna. Ak váhate kvôli rozčarovaniu z Wyattovho diela, nemusíte. Matt Reeves je úplne iná liga. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Válka nemusí být jenom na poli bitevním ale může se odehrávat také v hlavě každého z nás...v tomto případě v hlavě Caesara, vůdce opic. Skvělé zakončení! Nebo nový začátek? ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Mňa ako fanúšika pôvodnej Planéty Opíc (1968) priveľmi nenadchli nové diely-remaky, . Nehovorím, že to bola katastrofa, dokonca ani na Burtonovu, toľko krát okydanú, verziu, nejako nefrflem. Akurát mi tam chýbala taká tá nezameniteľná post-apokalyptická, pochmúrna atmosféra. Ktorú síce nemá ani táto posledná časť, ale narozdiel od ostatných srší originalitou a odvahou ísť úplne inou cestou ako všetky ostatné časti. Prvých 30 minút som sa na to díval a nedokázal pochopiť na čo to vlastne kukám. Išlo v podstate o western v ktorom sa náčelník opíc vydáva za pomstou keďže mu zloduch zabil ženu a dieťa. Pohľady do očí, hudba malo to šmrnc spaghetty westernu, a to rozhodne nebolo posledné v čom ma to až do konca prekvapovalo. Po 30 minútach som tomu prišiel na chuť a užíval si to. Mal som pocit akoby bol na post režiséra dosadený Tarantino a tému Planéty Opíc si proste upravil tak aby mu sedela. Nečakane zaujímavý počin. ()

Baboonek 

všechny recenze uživatele

Tento v sérií 3 navazující film od Matta Reevese měl velká očekávání, která z hlediska návaznosti k původnímu kultovnímu snímku. byla opravdu jen těžko splnitelná... nutno ovšem podoktnout, že po 1 a 2 díle, jsem si myslela, že to jde. V porovnání s těmito dvěmi předchozími se film dost pitvá v charakterech a některé dějové zdlouhavé linky nejsou úplně potřeba (protože nato měli dva díly, tak teď by to chtělo...něco). Vše je vcelku uzavřeno, ale posazeno až do extrémně krátkého časového úseku. Film měl být zaměřen na návaznost trilogie na původní kultovní snímek v tom případě potřebujeme ještě jeden díl, protože tento dává spíše více otázek než odpovědí. Například, kdy se tedy z opů stanou ti, kteří loví lidi, zůstane tam nějaká zakořeněná nenávist, proč Cornelie nebude vůdce? A jestli je Nova, ta Nova, tak pak tedy jak v takovém krátkém časovém úseku přijde takový pokrok opů? a další. Možná to byl tedy "mezi" díl... Těžko říct. Film byl velice dobře propracován, vizuálně suprový, ale děj z rádoby koncentračního tábora, poutavý a silný a přesto bez větších sympatií. K Ceazerovi z minulých dílů už člověk má pomyslené pouto, ale celý film sám o sobě mě až tak nepřekvapil, nenadchnul ani nezaujal. Jako díl do skládačky jej považuji za velice vydařený, ale.. ne za film co musím vidět znovu a nadchnul mně bych to úplně nepovažovala, takže zlatá střední cesta. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Trilogie má bohužel (mírně) sestupnou tendenci, i tak je to ale film, který stojí za to vidět na velkém plátně. Vynikající Andy Serkis. Letní blockbuster, který potěší, přesto mi však moc nevyhovovalo tempo vyprávění a nebyla jsem po celou dobu napjatá, možná jsem se chvilkami i nudila. Ale rozhodně nelituji, že jsem do kina šla. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Váhám mezi 4* a 5*. I třetí díl nové opičí série je super. CGI snad už ani nemá význam chválit, nicméně pokud se ani napotřetí nebude konat Oscar za vizuální efekty, bude to od akademie jen další nesmysl, protože takhle precizní práci s efekty lze vidět maximálně u Camerona. Oproti předešlým dílům je to přece jen možná o něco horší, ale ne o moc. Bez nadsázky říkám, že kdyby se v závěru z kukel vojáků v bílých uniformách odhalily opičí obličeje, šel bych neochvějně na pět, protože by to byla dokonalá paralela na závěr knižní předlohy. Takhle ten závěr byl tak trochu bez pointy. Caesarova smrt byla navíc z kategorie lacinějších. Mantinely na další pokračování jsou ale nastaveny velmi elegantně a závěrečný záběr na oblohu umně naznačil, jakým směrem by se mohlo to pokračování ubírat. A já jsem jednoznačně pro. Planeta opic ještě určitě neřekla poslední slovo a s tímhle tvůrčím přístupem k látce je na co se těšit. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

O jaké válce se to v názvu mluví sice nevím, film je to překvapivě komorní, ale přesto zábavný. Ovšem to "jak to celý s tím ovládnutím bylo" to mě teda vzalo. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

A tak nám zabily Planétu opíc. Slovami, ktorými začína skvelé spracovanie Švejka, samozrejme, trochu upravenými, začnem svoj komentár k filmu, ktorý uzatvára opičiu trilógiu a jej nevydarený návrat po niekoľkých desaťročiach. Človek tak nejako očakáva, že trilógia bude mať postupnosť od najslabšej časti k najlepšej, nie naopak. Samozrejme, že efekty sú na úplne inej úrovni, ale samotný príbeh je bohužiaľ príliš nudný. Áno, vysoké hodnotenia iných užívateľov to má, ale ak ste videli pred niekoľkými rokmi pôvodné spracovanie, budete pri tomto plakať. A nebudú to slzy dojatia. Bohužiaľ, v posledných rokoch až príliš veľa remakov či pokračovaní epických sérií chce ponúknuť iný uhol pohľadu na pôvodnú verziu a až príliš veľa z nich vyznieva zúfalo. V kontexte ako sa snažilo toto spracovanie pôsobiť vyznievajú názov a hlavne úvodná a záverečná scéna ozaj hlúpo. Ak by to bola Planéta opíc: Ceaserova pomsta či Útek z väzenia na planéte opíc, možno by bolo sklamanie menšie. Takto je to iba viac ako dvojhodinové zosmiešňovanie kedysi geniálnej série. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame zavrsenie kurva dobrej trilogie ?!?! ...neviem. Je totiz dost mozne, ze Holy Ud nadviaze dalsim pokracovanim, ze ? no kazdopadne je to dobre... ono to vlastne ani nemoze byt zle. Mame tu postapo svet s krasnym vizualom, do toho nejaki ti nasrati africania s nadmernym ochlpenim, ktorych vedie nejaky ten Martin Luther Kong no a samozrejme Woody "Woodpecker" Hitlerson, ktoreho mam cim dalej tym radsej v ulohach takychto zmrdov. Za akcne sceny, kde sa bojuje, by sa nemusel hanbit hociktory vojensky film. A aj ked je tam par chujin, ktore trosku biju do oci (a to nehovorim o hovoriacich opiciach) a niektore sekvencie su pomalsie a mozu mat tendenciu sklzavat do nudy - nevadi mi to. Dej ma chytil, bavil a drzal az do konca. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Asi bych byl ochoten dát tomuto útěku z opičí Osvětimi i lepší hodnocení, ale díry v příběhu a logice, které nechci vypočítávat, aby to nevypadalo, že se po tom filmu vozim (ale namátkou se zamýšlím nad účelem stavění dřevěné zdi, když čekám raketový útok), nemůžu jinak. A tak se film o lidoopím Mojžíšovi dostal max na tři hvězdy. ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, sice ne tak tak dobrý jako jednička, ale o mnoho lepší než dvojka. Závěr velmi dobrý, co mě ale mrzelo bylo málo prostoru pro skvělého Harrelsona, více nelogických scén a spousta nedotažených momentů, a to včetně příběhu lidí. 70% ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Opic, byl sice lepší než díl druhý, ale zase to nebylo něco extra. Neříkám, že se mi film nelíbil, ale bylo tam tolik věcí, které mě tak nějak sraly, že sem si to prostě nemohl užít na sto procent. Proč mám pocit, že všechny postavy (teda kromě skvělého plukovníka) byly psány opicemi? Vážně se musely použít tak debilní dějové berličky? Velká škoda. Abych jen nekydal hnůj tak musím uznat, že se mi líbil Cézarův vývoj a skvělá hudba. Kdyby se ubrala stopáž, dal lidem mozek, trošku rozebral konec a rázem by to byl boží film.Takhle z opičí trilogie zbyde vzpomínka na perfektní první díl. 69%. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl z dosavadní trilogie, škoda, že z nedostatku času jsem film neviděl na velkém plátně, zato mě to plně vynahradilo 4k Ultra HD na velké tv s velmi kvalitním zvukem, což možná bylo mnohem lepší než v kině plném rušících diváků chroustajících popcorn a psaní sms při sledování filmu. Možná proto jsem si film užil víc než v kině s čistou hlavou po velmi vydařené dovolené u moře do našeho deštivého, mlhavého hnusného počasí. Bavil jsem se od první sekundy do poslední, vychutnával kvalitní obraz a zvuk, což určitě předčilo i kino. Po slabší dvojce naprosto odlišné zpracování, věřím, že se dočkáme ještě nejméně dvou pokračování, i když se tento díl tváří jako definitivní konec. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* zakončení novodobé trilogie mě nijak zvlášť nenadchlo, ale co taky extra vymyslet na tom, když víme jak to má skončit a opice musí vyhrát. Moc si nevyhráli se smysluplnými dialogy a dějem připomínal průměrné akční béčko, kterých bylo natočeno bezpočet. Chybějící momenty překvapení a zvraty nahradí jen jeden totální WTF, ale to bych spoileroval ;-). Ve výsledku je to teda asi nejslabší a nejutahanější článek ze všech 3 dílů. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

je až s podivem,kam se "nová" planeta opic dokázala posunout.Od velmi dobrého filmu,který přišel aspoń pro mě hodně nečekaně,přes klasický blockbuster až k těžce depresivní až minimalistické cestě za pomstou,která má k předchozím dvoum filmům sakra daleko.Marně tápu v paměti,jestli jsem vůbec kdy viděl typický letní blockbuster,který by se odvážil jít podobnou cestou.Jasně,těch tklivých pohledů ať už opic nebo lidí je někdy až moc,ale Serkis tu svého Caesara dotáhnul k naprosté dokonalosti a závidět by mu mohla spousta postav z regulérních dramat.Když se k tomu na straně lidí navíc připojí velmi dobrý Woody ve své variaci na plukovníka Kurtze,je už napůl vyhráno.Nemlžu teˇ|d říct,který díl z nové trilogie se mi líbil nejvíc,ale vzhledem k tomu jak jsem hodnotil díly předchozí ani tady nemůžu jinak.Za tu depresi která byla skoro až hmatatelná vlastně ani nechci dát plný početa,ale za všechny ty opice a odvahu tohle natočit jí tam prostě přidám...80% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká obrovskou válku o naši planetu, tak se šeredně plete. Je to spíše osobní válka Caesera, který si jde pro pomstu ... no, a pak to nějak skončí. První polovina mě ale bavila, měla super atmošku, vychutnával jsem si efekty. Pak přišel konec, kde vystřídal Caesara James Bond a šlo to do kytek ... ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu nepotřebujete mozek, vše za vás obstará hudební vložka a skoro až přihlouplá gesta, které vám řeknou kdy plakat a kdy zuřit. Leč to dělá z filmu frašku s hezkým vizuálem. Jediná věc co spojuje tuto planetu opic s první planetou opic jsou chytré opice a začátek hloupých lidí. A to nemluvím o bezmyšlenkových jednání posledních lidí, ale o nějakém viru. .. Hold tupost tohoto snímku dosahovala kvalit dnešních Akčních Sci-fi. .... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

Související novinky

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Příští Planeta opic našla režiséra

Příští Planeta opic našla režiséra

04.12.2019

Studio Disney před časem naznačilo, že hodlá nadále rozvíjet filmovou sérii o Planetě opic, kterou získalo díky nákupu studia 20th Century Fox. A svůj slib teď zdá se dodrží. Najalo totiž režiséra… (více)

The Batman se začne natáčet v listopadu

The Batman se začne natáčet v listopadu

06.01.2019

Chystaná sólovka s Batmanem od režiséra série Planeta opic Matta Reevese The Batman se zatím vyznačuje tím, že kolem ní panuje naprosté ticho. Částečně za to může fakt, že se Reeves filmu chopil… (více)

Reklama

Reklama