Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (306)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tomu se říká únava materiálu. Podle závěrečných titulků bych sice mohl říct, že čtvrtí Postradatelní jsou patrně nejlepší bulharský akční film, který jsem viděl, ale to už by nebylo ani chytání se stébla. Je to křeč, do které se Stallonovi očividně nechtělo, na kterou bylo málo peněz (triky jsou opravdu ošklivé) i nápadů a která snad nemohla bavit ani štáb. Pár dobrých momentů se najde, ale po všech stránkách vynikající první díl i ta ztřeštěná komedie, která následovala, a vlastně i ta nemastná neslaná trojka jsou o několik úrovní výš. Bohužel. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem napsal, tenhle koncept s partou zestárlých akčních hrdinů se dal vydojit jen jednou. Obě pokračování u mě balancovaly mezi dvěma a třemi hvězdičkami, ale nakonec jsem se rozhodl být milosrdný. Tohle už mě opravdu nebavilo ani trochu. Některých zbědovaných herců je člověku lidsky líto (Lundgren), na některé se nedá koukat (Stallone to pochopil, Couture bohužel ne), další se nedají poslouchat (Scipio), po trikové stránce je to hrozné, takže jedna za Megan, druhá za Levy Tran a půlka za to, že Expend4bles zase jednou umožnili spoustě Bulharů vydělat nějaké peníze. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Čtvrté a možná poslední pokračování (I když kdo ví) expendables dopadlo spíše jen (pod)průměrně - akce je sice fajn, ale příběhové žádný zázrak. Ti co byli dříve zamilovaní do Megan Fox tak si určitě pár záběru doslova užijou. Prim tu hraje spíše Statham, což mi nevadí a mimo jiné se tu objeví i několik nových postav. Sly si tu své odehrál a zvrat s ním byl lehce předvídatelný, ale na konci docela vtipně objasněný. Pokud jde tedy o rozlučku s bandou akčních hrdinů, kteří byli na vrcholu svých sil v 80tých a 90tých letech a dneska jsou už v důchodovém věku (čas nezastavíš), tak to dopadlo spíše jako takové menší zklamaní - 5/10. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po druhém, a zároveň i posledním jakž takž soudném dílu Postradatelných to jde s celou sérií evidentně od desíti k prdeli. Trojka byla na hranici neurovegetativního výsměchu příčetné scenáristice i dialogové a dějové sysluplnosti, ovšem toto už definitivně udělalo z Expendables totální Expendebils. Na všech třech hlavních tahounech – Slájovi, Jasoňovi i Dolfim - je zřetelně znát, že patrně neuváženě podepsali další povinná pokračování už někdy u dvojky, jsou zjevně nasraní, a je to na nich znát, že je uvrhli do až tak špatně porežírované a laciné scénáristické lobotomie, a navíc donutili pózovat s takovými neumětelskými instamrdkami a bulvárními hovnocuci, jakými bezesporu jsou odporně zbotoxovaná prkenná velepiča Megan Lišková, huhňavý, otylý a zcela ochrnutý negrorecitátor Padesátigroš nebo ta zoufale trapná parodie na Banderasovic Toníčka. Satanžel to moc nevytrhly ani věhlasné rachitické ťamanské mlátičky Antonín Já a Auwajs, které zoufale berou každý sebevíc ponižující holyúdský štěk jen proto, aby doma nemuseli okopávat rýžoviště, protože moc prostoru ke svým obvyklým gumovým o-pičárnám v tomhle řídkém průjmu nedostaly. Takže velmi smutný funus franšízy a něco, co moderní filmově teoretická věda odborně exaktně definuje jako „vypatlaný holofilm“. Vážně se obávám, že pokud držitel práv nedejsatan dopustí další pokračování, bude toto již plně na úrovni reinkarnací Dickboxerů, tedy mentální moulinex pro lopaty a vězně. Prostě nezbývá než si zase jednou upřímně pogratulovat, že jsem udržel toho nostalgického akčního kokota v sobě na řetězu a nelezl na to do kina vykrmovat holandské monopolní nenažrance, na oslavu čehož ihned po dopsání tohoto zvratku rituálně spálím falešnou dvousetkorunu. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další pokračování i když to čekání bylo skoro deset let. A nakonec jsem docela smutný z toho, že jsem se dočkal. Čtvrtý díl téhle série je možná ve výsledku horší, jak kdyby nakonec nikdy nevznikl. Tohle totiž předešlé tři díly připomíná jen hodně vzdáleně a ten nezájem všech zúčastněných je vidět na každém kroku. Nic z toho co se děje před kamerou vlastně nefunguje, bohužel ani one-linery, a přídavek Tony Jaa a Iko Uwaise nezvládnou nahradit laciné pokračování, kde se trápí i Jason Statham. To že to celé je i na poměry série úplně pitomé, postrádá hlavu a patu a vypadá to hůř jak digitální akční kreace amatérských filmařů na YouTube. Tohle se prostě sakra nepovedlo a není tam nic, proč by tenhle díl stál za to vidět. PS: Když jsem viděl na místě autora scénáře Kurta Wimmera, až jsem musel zamáčknout slzu kam to po nadějném Equilibriu a pár relativně slušných béčkách dotáhl. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Jméno Yoda, které zazní v 8. minutě, odkazuje filmovou sérii Star Wars. (Duoscop)
  • Producenti filmu slíbili návrat Bruce Willise (Church) k této akční sérii. Nakonec k tomu kvůli jeho zdraví nedošlo. (VSVB)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama