Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mě, popravdě, moc nebavila. Jako jo, je tam pár dílů, který maj atmosféru, ale jako celej to vejš jak 3 hvězdama hodnotit nemůžu. Chyběl mi nějakej jeden výraznější záporák a konzistentnější herecký výkony od většiny představitelů – na výbornou ovšem můžu hodnotit Nicka Offermana (asi nejlepší z celý série!) a Anguse Sampsona, v závěsu je pak indián Zahn McClarnon a i ta Kirsten Dunst. Bohužel ale, díly jsou hrozně nevyvážený, první dva tři jsem se trochu nudil, pak dlouho ne, ale ten závěr, to jsem si zase trhal vlasy. A mimochodem, nápad s rozdělenou obrazovkou je sice jednou za čas fajn, ale když se objevuje v každým díle asi miliónkrát, tak už to trošku leze na nervy. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je pro mne jakési zjevení z nebes, neboť jde o jednu z nejlepších sérií ze všech seriálů, co jsem kdy viděl. Tak jsem od druhé měl veliká očekávání, ikdyž jsem dopředu počítal, že první určitě nepřekoná. A ano, nestalo a k tomu jsem trochu zklamán. Počítal jsem zase s pětihvězdičkovou záležitostí, ale došlo jen na 4. Především za to může pomalý začátek, až od 5. epizody mě to chytlo a poslední epizoda je docela zbytečná, protože to málo co v ní je, šlo dát do deváté, což bylo takové finále a byl to fakt Masakr v Sioux Falls. Další mínus vidím v postavách. První řada měla démonického BBT, coby Lorna Malva, kterého jste, ikdyž byl zápornou postavou, měli rádi. Tady jsou skvěle vykreslené jen kladné postavy. I přesto jde o solidní seriál, který stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

johnywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve srovnání s naprosto úžasnou první sezonou mě ta druhá tolik nenadchla, avšak kvality a potenciál na to má. Zatímco příběh Malva a Nygaarda byl spíše komorní záležitostí, vyšetřování Lou Solversona a válka gangů přerostla do obrovských rozměrů, kde si tolik nezamilujete všechny potřebné postavy. Stále nechápu celou záležitost kolem UFO a možná i proto mám z druhé řady zvláštní pocit. Velice mě potěšil Nick Offerman, který pro sebe ukradne veškerou pozornost, když k tomu dostane prostor. Celkově jde tedy o důstojný Coenovský příběh a nebýt mých pár osobních výhrad, dal bych plný počet. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatim co 1. serka nabizela hromadu bizardnich,cernohumornych situaci tak ta druha spise jede v tvrde nekompromisni,krvave bachorce o vyvrazdeni pulky Americkeho severu.S opet vytecnou kamerou,retro stylem a skvelymi hereckymi vykony.Asi to bude znit trosku rasisticky ale naprosto vladnou indian, cernoch..a Kirsten Dunst o ktere bych nkdy nerekl ze je dobra herecka.. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mapuje události zmíněné už v 1. řadě, a skrze jednu postavu se tak vracíme o několik desítek let zpět do minulosti. Propojenost s první řadou je větší, než by se mohlo na první pohled zdát, a pro plné pochopení všech pojítek je v tomto případě i nutné zapátrat na internetu, v koho se transformoval Hanzee atp. Vyjma přepálené linky s UFO, která stejně vyzní tak nějak do ztracena a chválabohu není řešena na velkém prostoru, si i druhá řada Farga drží onen absurdní nádech, kdy postavy odjíždějí se sestřeleným vrahem na kapotě, boty zůstávají na stromě...Podobně jako v první řadě, se i do druhé řady podařilo získat výborné obsazení, které zkušeně ztvárňuje více či méně ulítlé typy postav. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)
  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)

Reklama

Reklama