Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna Farga mě překvapila víc, než jsem čekal. Předpokládal jsem, že mi budou velice chybět tahouni první řady Lorne Malvo a Lester Nygaard, ale opak byl pravdou. Tvůrci se vrátili v čase, zapojili taťku Loua, tragikomickou dvojici Blumquistových, terminátora Ohanzeeho Denta a s nadšením se vrhli do války dvou mafiánských rodin. Ani tentokrát nezapomněli na vytvoření skvělé atmosféry, napětí, brutální akce a celé řady situací, v nichž umíraly postavy úplně zbytečně a jen kvůli lidské blbosti. Problém jsem měl jen s výskytem UFO, na druhou stranu jsem byl naprosto nadšený provázáním obou řad seriálu. Parádní seriálový počin! ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mapuje události zmíněné už v 1. řadě, a skrze jednu postavu se tak vracíme o několik desítek let zpět do minulosti. Propojenost s první řadou je větší, než by se mohlo na první pohled zdát, a pro plné pochopení všech pojítek je v tomto případě i nutné zapátrat na internetu, v koho se transformoval Hanzee atp. Vyjma přepálené linky s UFO, která stejně vyzní tak nějak do ztracena a chválabohu není řešena na velkém prostoru, si i druhá řada Farga drží onen absurdní nádech, kdy postavy odjíždějí se sestřeleným vrahem na kapotě, boty zůstávají na stromě...Podobně jako v první řadě, se i do druhé řady podařilo získat výborné obsazení, které zkušeně ztvárňuje více či méně ulítlé typy postav. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série pro mě byla oproti první hořkou pilulkou zklamání. Hloupost hlavních protagonistů narostla do obludných rozměrů, bohužel vtipu pomálu, zato jsme se dočkali mnoha nudných pasáží o ničem. Peg se svým manželem mě neskutečně iritovali a strašně jsem jim přála, aby nepřežili a nemohli tak zplodit dalšího blbého potomka, i když jsem v skrytu duše tušila, že v jejich případě bude spíš platit známé přísloví o štěstí a o rozumu .Ke konci už jsem se přistihla, že nepokrytě fandím indiánovi, který jako jediný měl všech pět pohromadě. 50% ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další série? Proč a o čem už? - O to větší překvapení (!) - Jiný silný příběh. Od rozjezdu stále lepší a dokonalejší i v detailech. Nevadí absence tak silné postavy, jakou byl Billy Bob Thornton v první řadě. Ač bratři Coenové jsou znovu jen producenti, režisér Noah Hawley (producent filmu Fargo) drží styl parádně. Soundtrack super. ...PS "Na to, aby jsme si říkali pravdu je nás málo." ()

Bohnice05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někteří lidé tu nešetří superlativy, bohužel nemohu souhlasit. Atmosféra první série tu prostě není. Druhá série má velice zvláštní start, ale ještě podivnější a pro mne neuspokojivé finále. Zatímco v první sérii jsme se dočkali perfektní podívané se vším všudy včetně napětí, vývoje postav, zápletky a naprosto dokonalé atmosféry, druhá série se snaží být naopak mnohem víc akční a tak nějak rádoby "cool". Zabíjí se tu jako na běžícím páse, charismatického až sympatického zabijáka hraného Billem Bobem Thorntonem vystřídá nesympatický kecal, který zkrátka nezavře pusu, což se nedá říct o jeho dvou přihřátých poskocích dvojčatech, kteří ji zase neotevřou. Tahle trojice mi prostě nesedla a je to jen jedna z mnoha dalších věcí. První série si vystačila s malým počtem postav a s minimem vražd. Přesto, jak už jsem psal, atmosféra byla geniální. V druhé sérii je naopak všeho víc, ale nefunguje to tolik. Nechci ale jen hanit, podle mne rozhodně stojí za to, se i na tuto sérii podívat, ale popravdě vím, že zatímco první si klidně pustím znovu, o druhé to říct nemohu. !!! Spoiler !!! Na závěr ještě k tomu všemu musím vytknout UFO a náhled do budoucnosti, protože to sem podle mne zkrátka nepatří. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)
  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)

Reklama

Reklama