Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál pouhého otravného válčení gangů, ale naštěstí to bylo jiné kakao. Je to spíš o seberealizaci (což lze chápat různě, že, Peggy?) a také jde o připomínku toho, že pocit rozpadu starého světa není objev posledních let, ale něco konstantního. Rodinné podniky chtě nechtě ustupují velkým hráčům a pravidla se mění. Jako by nestačilo, že člověk je tak jako tak třtinou ve větru absurdity. Stejně jako Camus, jehož Mýtus o Sisyfovi fascinovaně louská dívenka Norene při nudě v řeznictví, podtrhl úvahy o nahodilosti existence svou smrtí při autonehodě, i tady přehodí výhybku osudů jeden náraz autem za vskutku absurdních okolností. Vedle kladných hrdinů jsou tu magnetizující postavy chladnokrevných parchantů, ke kterým musíte cítit přinejmenším respekt - indián Hanzee nebo distingovaný Mike Milligan recitující Tlachapouda (mimochodem Milliganův příběh má vynikající pointu). A k tomu pečlivá iluze části Ameriky roku 1979 – ty auta, reklamy, benzínky - a fajnový soundtrack. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opustilo od hvězdných jmen, ale postavy, které jsou definicí autority a respektu zůstaly stejně výborné. Známá hudba téměř vymizela, ale když nastoupila, její efekt se zněkolikanásobil. Zato humor, který na Fargu tak miluji, vystoupal do absurdních výšin a celou sérii, protkanou úžasnými situacemi a náhodami táhl dopředu. ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to na 4 hvezdy. Stejne jako v prvni sezone, by prospelo zkraceni o jeden, dva dily. Jinak to je ale skvele odvypravena, cernohumorna a temna bachorka o hodnych policistech a zlych gangstrech. Retro atmosfera pribehu sedi jak prdel na hrnec, casting je spickovy a cele je to provazene dostatecnym poctem mrtvol. Takze hodne velky palec nahoru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka je podobná, ale aj veľmi rozdielna, ako prvá séria, a že je tu tento paradox je rozhodne dobre. Máme tu úplne nový príbeh v úplne inom čase, ale úvahy nad existenciou násilia okolo nás a v nás ostávajú, rovnako ako zasnežené prostredie Minnesoty a okolia. Každý si tú svoju odžitú vojnu, či už druhú svetovú, alebo Vietnam, prípadne aj tú veľmi starú, kedy prišli o svoje pôvodné územie indiáni, prináša naspäť domov a rozpútava vojnu novú. Tento kolobeh je skrátka nezastaviteľný. Povedal by som, že druhá séria tú prvú dokonca prekonáva a rovnako aj znova vynikajúci casting v ničom nezaostáva, všetci sú obsadení absolútne dokonale. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Po 4. epizodě: Všichni jsou tam neschopný . Ed je idiot a neschopnej zepřít se svojí idotský manželce. Záporáci jsou nechopný. A dokonce i mimozemšťani jsou neschopný se pořádně ukázat. Ale teď vážně - oproti původnímu Fargu a dalším filmům od bratrů Coenových, tomu něco chybí. Je to stále kvalitně zrežirované, ale jak scénářově, tak herecky tomu chybí něco, co bych nazval lidskost. Postavy se nechovají reálně, vtipy jsou moc nepřirozený a celkově mi chybí, že nejde o postavy, které sice mají slabé stránky, ale i přesto je chápete. A taky je to trošku over-the-top s počtem zabitých postav. V původním Fargu zemřeli myslím 3 lidi, tady za poslední čtyři epizody zemřelo přinejmenším 15 (čili 5x víc). "Založeno na skutečném příběhu" nemůže oblafnout už nikoho. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)
  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)

Reklama

Reklama