Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Příběh je pravdivý. Události zobrazené v seriálu se odehrály v Minnesotě v roce 1979. Na žádost pozůstalých byla všechna jména změněna. Z úcty k zesnulým byl zbytek odvyprávěn tak, jak se stal." _____________ Sedmdesátkový ufoporno, delikátní řezničina, sociálně-kulturní polemika o tom že karma je děvka, psychedelická oslava gore zábavy, a v neposlední řadě grandiózní óda o strastech a radostech kriminality v níž krása střídá nádheru – až mi ruka z tý instantní cinefilní masturbace odumřela. No neber to šamane! Kulervoucí zážitek........ [VERDIKT: 9,4 skalpů indiánského lovce Hanzeeho z 10] ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Po 4. epizodě: Všichni jsou tam neschopný . Ed je idiot a neschopnej zepřít se svojí idotský manželce. Záporáci jsou nechopný. A dokonce i mimozemšťani jsou neschopný se pořádně ukázat. Ale teď vážně - oproti původnímu Fargu a dalším filmům od bratrů Coenových, tomu něco chybí. Je to stále kvalitně zrežirované, ale jak scénářově, tak herecky tomu chybí něco, co bych nazval lidskost. Postavy se nechovají reálně, vtipy jsou moc nepřirozený a celkově mi chybí, že nejde o postavy, které sice mají slabé stránky, ale i přesto je chápete. A taky je to trošku over-the-top s počtem zabitých postav. V původním Fargu zemřeli myslím 3 lidi, tady za poslední čtyři epizody zemřelo přinejmenším 15 (čili 5x víc). "Založeno na skutečném příběhu" nemůže oblafnout už nikoho. ()

Reklama

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál pouhého otravného válčení gangů, ale naštěstí to bylo jiné kakao. Je to spíš o seberealizaci (což lze chápat různě, že, Peggy?) a také jde o připomínku toho, že pocit rozpadu starého světa není objev posledních let, ale něco konstantního. Rodinné podniky chtě nechtě ustupují velkým hráčům a pravidla se mění. Jako by nestačilo, že člověk je tak jako tak třtinou ve větru absurdity. Stejně jako Camus, jehož Mýtus o Sisyfovi fascinovaně louská dívenka Norene při nudě v řeznictví, podtrhl úvahy o nahodilosti existence svou smrtí při autonehodě, i tady přehodí výhybku osudů jeden náraz autem za vskutku absurdních okolností. Vedle kladných hrdinů jsou tu magnetizující postavy chladnokrevných parchantů, ke kterým musíte cítit přinejmenším respekt - indián Hanzee nebo distingovaný Mike Milligan recitující Tlachapouda (mimochodem Milliganův příběh má vynikající pointu). A k tomu pečlivá iluze části Ameriky roku 1979 – ty auta, reklamy, benzínky - a fajnový soundtrack. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bráno dle seriálu, tak u mne v sympatiích vyhrává Minnesota na nad Jižní a Severní Dakotou, vlastně i nad Missouri. A proč? Díky Lou Solversonovi a jeho tchánovi Hanku Larssonovi. Zatímco hlavně Severní Dakotu reprezentuje mafiánská rodina Gerhardtů. Kronika o zločinu a intrikách na tuto sérii tady sedí. Ze seriálů Fargo jsem druhou sérii viděl jako první. ()

Bohnice05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někteří lidé tu nešetří superlativy, bohužel nemohu souhlasit. Atmosféra první série tu prostě není. Druhá série má velice zvláštní start, ale ještě podivnější a pro mne neuspokojivé finále. Zatímco v první sérii jsme se dočkali perfektní podívané se vším všudy včetně napětí, vývoje postav, zápletky a naprosto dokonalé atmosféry, druhá série se snaží být naopak mnohem víc akční a tak nějak rádoby "cool". Zabíjí se tu jako na běžícím páse, charismatického až sympatického zabijáka hraného Billem Bobem Thorntonem vystřídá nesympatický kecal, který zkrátka nezavře pusu, což se nedá říct o jeho dvou přihřátých poskocích dvojčatech, kteří ji zase neotevřou. Tahle trojice mi prostě nesedla a je to jen jedna z mnoha dalších věcí. První série si vystačila s malým počtem postav a s minimem vražd. Přesto, jak už jsem psal, atmosféra byla geniální. V druhé sérii je naopak všeho víc, ale nefunguje to tolik. Nechci ale jen hanit, podle mne rozhodně stojí za to, se i na tuto sérii podívat, ale popravdě vím, že zatímco první si klidně pustím znovu, o druhé to říct nemohu. !!! Spoiler !!! Na závěr ještě k tomu všemu musím vytknout UFO a náhled do budoucnosti, protože to sem podle mne zkrátka nepatří. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)
  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno