Reklama

Reklama

Gomora

(seriál)
  • Itálie Gomorra - La serie (více)
Trailer
Itálie / Německo, (2014–2021), 48 h 20 min (Minutáž: 42–57 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mokadelic

Hrají:

Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio De Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli, Carmine Monaco, Lino Musella, Marco Palvetti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Gomora, seriálová adaptace úspěšného románu Roberta Saviana, nás zavádí do temných a nebezpečných uliček Neapole, kde se nachází centrum zločinecké organizace Camorry. Poté co je Pietro Savastano, jeden z největších a nejobávanějších kmotrů neapolské mafie, zajat a poslán za mříže, jeho prává ruka, třicetiletý Ciro Di Marzio, spatřuje svou příležitost v tom, že se konečně stane novým vůdcem. Jeho čas však ještě nedozrál. Zatímco je Pietro ve vězení, velení zpočátku přebírá jeho manželka Imma, protože jejich syn Genny - Pietrův právoplatný dědic - se v Hondurasu zaučuje v "řemesle". Soupeřící klan vedený Salvatorem Contem mezitím spřádá plány, jak zneškodnit Savastanovy jednou provždy. Válka o převzetí kontroly nad "systémem" právě vypukla, a to na území, které stále bojuje, aby nadvládě zločinu a bezpráví nepodlehlo. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (156)

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sollima je naprostý frajer a já si jen říkám, že to nemůže být normální, aby se nepohyboval v okruhu mafie. Rozhodně si zasluhuje být sledován, jak již ukázal v celovečerní Seburra a jsem zvědavý, kdy po něm sáhne Hollywood. Snad nejautentičtější zachycení fungovaní mafie, jaké může divák vidět. Scénářem s výborně napsanými postavami zadělává od začátku na výborné drama, plné zvratů a drsné akce. Celé to působí tak realisticky, jako by snad ani nešlo o seriál. Nemůžu si vzpomenout, co bych mohl vytknout. Podrobnější popis každé série jsem napsal pod danou sérii.......Malinko opět něco jiného. Rozhodně zajímavé pojetí prolínání časových linií a postupné skládání střípku. Možná se občas tvůrci nevyvarují zdlouhavějšího natahování zápletky, na druhou stranu mě osobní rovina a budovaní charakterů postav bavilo. Ve finále samotný případ není tak vyhrocený, tolik wou jako v předchozích sérií a někteří diváci budou remcat. Já osobně jsem spokojen, byť je asi zatím třetí série „nejslabší“, pořád se jedná o vysoce nadprůměrnou žánrovku…….95% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vydrzal som sledovat tri diely. Mam z toho rovnake pocity ako gudaulin. Je to spickovo natocene. Hlavne akcia. Prestrelky su krvave a vynaliezavo nasnimane. Fakt lahoda. Bohuzial ma vôbec nezaujali postavy a ani ziadny charizmaticky herec sa v obsadeni nenachadza. Je sice pekne, ze sa z tych dementov serial nesnazi robit hrdinov, ale zaroven ma ani nelaka myslienka, ze by som mal sledovat ich osudy niekolko serii. Ako film by to bolo ovela prijatelnejsie a asi by som isiel s hodnotenim aj vyssie. Tri diely mi uplne stacili a je mi jedno ako to bude donekonecna pokracovat dalej. 6/10. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě opravdu nejsilnější seriál o italské mafii všech dob...Chobotnice s Catanim byla hodně dobrá, ale Camorra Neapole je prostě lepší...Ta atmosféra je prostě šílená, postavy jsou dokonalé a děj...no prostě asi, ze života...A Ciro a Genny jsou jako dvojice nejdřív spojenců, pak nepřátel a posléze zase respekt mezi sebou, no prostě neuvěřitelně silný seroš...Lepší jsem dlouho neviděla...Za mě 90% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Většinou hodnotím po sériích, ale tady jsem to všechno vzal tak nějak jedním vrzem. Jo, docela mě to nadchlo... ze začátku víc než ke konci, protože pak se už všechno skoro tak nějak opakovalo. Ale to je jedno - kladem je to, že je to hodně realistické, násilné a mafiánské. Místama mi to hodně připomínalo Nula nula nula a hle, on to má na svědomí také Stefano Sollima, Leonardo Fasoli a Roberto Saviano. K ději: pořád se to točí kolem velkejch prachů, ale stejně jsme pořád ve čtvrtích, kde to vypadá jak někde v chudinském ghettu nebo na sídlišti Chánov. Soupeří se tam v ovládání míst, kterejm bych se já zdaleka vyhnul. Ono i to lepší prostředí pro smetánku není zrovna moje představa luxusu. K Itálii a Italům najednou cítím tak trochu pohrdání, že ten jejich stát vlastně stojí za hovno. A asi proto se jim tam tak dobře hraje na mafiány. Ale to nic nemění na tom, že i když to postupně začíná skomírat, pořád to je seroš, kterej mě chytnul a užil jsem si ho. Ještě pár poznámek: každej je tady černovlasej a tím myslím opravdu každej - náznak blonďáka potkáme jen, když se tam objeví Rusové. Italské ženy nejsou pěkné a nikdy se nesmějí. Oni všichni jsou tady neustále vážní jak tvrdej chleba na topení. Kvízová otázka na konec: kolikrát si myslíte, že jsem si říkal: "karta se obrací"? Odpověď: sám nevím, protože to bylo furt. Sliby, důvěra, zrada a furt dokola. Marco D'Amore mi do role moc neseděl a navíc začal postupně přibírat na váze a chovat se pitomě... celé to postupně trochu zhlouplo, hlavně v páté sérii. Bylo to dobré, ale jednou stačilo. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Videl jsem jen prvni serii, ale casem se dostane i na dalsi... Z prvnich dilu jsem byl trochu zklamany. Do toho zatceni Pietra Savastana, ktereho jsem vnimal jako nejzajimavejsi postavu, uz moc prostoru nedostala. Mlady Genny se mi do role vudce mafie moc nehodil, ale po prijezdu z Hondurasu sel do sebe.-). Druha polovina nabira na obratkach a cele se to rozjede az do slusneho finale. Herecke vykony dobre. Po technicke strance vyborne zpracovane. Vytecne lokality, atmosfera... ()

Galerie (957)

Zajímavosti (20)

  • V scéne, kde Malammore (Fabio De Caro) sleduje z výšky sídliskového balkóna opätovný rozbeh drogových obchodov dona Pietra (Fortunato Cerlino), hrá skladba od talianskeho rapera Enza Donga s názvom „Secondigliano Regna“. (Patrik200s)
  • V úvodnej scéne si Gennaro pri jazde autom s Cirom (Marco D'Amore) spieva pesničku z rádia. Jedná sa o skladbu s názvom „Fin Quanno Vai 'Ncielo“ od talianskej rapovej skupiny Co'Sang. (Patrik200s)
  • S priemerom 700 000 divákov na jednu z dvanástich epizód prvej série sa Gomora stala dovtedy najúspešnejším seriálom vysielaným na tamojšom televíznom kanáli Sky Italia. S priemerom 950 000 divákov na epizódu takisto zlomila rekord ako nefrancúzsky európsky debut na francúzskej televíznej stanici Canal+. (Sufferer)

Související novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Itálie na nic nečeká

Itálie na nic nečeká

29.06.2014

Především díky senzačnímu mezinárodnímu úspěchu Velké nádhery se dostává italské filmové produkci v posledním roce velké pozornosti, důvěry sponzorů a zástupci domácí scény se snaží, aby tento úspěch… (více)

Reklama

Reklama