Reklama

Reklama

Volejte Saulovi - Série 5

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 8 h 46 min (Minutáž: 45–60 min)

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Giancarlo Esposito, Ben Bela Böhm, Stefan Kapičič, Tony Dalton, Roland Buck III (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V páté řadě seriálu Better Call Saul, která obsahuje deset epizod, povede rozhodnutí Jimmyho McGilla, že v kůži Saula Goodmana bude dále působit jako advokát, k nečekaným a neobvyklým změnám v jeho okolí. V dalších rolích: Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Jonathan Banks, Michael Mando, Giancarlo Esposito, Patrick Fabian a Tony Dalton. Během prvních čtyř řad byl seriál Better Call Saul dvaatřicetkrát navržen na Cenu Emmy, třikrát na Golden Globe a třikrát na Cenu kritiky. Kromě toho získal mnoho dalších ocenění. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (53)

Blondsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bál jsem se, že můj entuziasmus nevydrží do konce. A on vydržel. Kombinace práva, Narcos a Breaking bad tomu nehorázně sedí a já se nemůžu dočkat, jak završí Saulovu minulost a důsledky Breaking bad. A já vlastně nevím, na co se těším víc. Protože záporák Lalo tomu dodal sakra šťávu. Bravisimo Vincente! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Pátá série aneb z 0 na 100 během tří epizod. Zatímco čtvrtá série ještě stále byla jakž takž dohra toho, kde se vzal a co přecházelo Saulu Goodmanovi - tedy pasáž, která byť scénářem i režií vysoce kvalitní, mě tempem a dějem fakt nijak zvlášť nebavila, počínaje pátou sérií se najíždí na těžký Breaking Bad vibes, zejména z pozdějších infarktových řad, a najednou to celé dává zase o něco větší smysl. Užíval bych si od Gilligana a Goulda spin-off o mexických kartelech s Lalem a spol. víc? Asi jo. Na druhou stranu ta zločinná sféra v kontrastu s čím dál zajímavější postavou Kim Wexkler má taky něco do sebe, a byť panáček Saul v centru všeho dění není zdaleka tak cool figurka, jako byl svého času Heisenberg, je to paradoxně skvělý výkon Boba Odenkirka, který to celé zdánlivě nesourodé vyprávění pojí krásně dohromady. Fakt si to užívám a nájezd na šestou závěrečnou sérii je tu více než slibný. 9/10 ()

Reklama

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od série k sérii lepšie a lepšie, čím sme bližšie ku koncu seriálu, resp. k začiatku a udalostiam BB. Zatiaľ čo v prvých sériách bolo napojenie seriálu na univerzum čitateľné viacmenej len z formálneho hľadiska, postupné zapojenie starých známych mu dodáva tú pravú šťavu a už sa neviem dočkať definitívnej premeny Jimmyho na Saula se vším všudy. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drží si to stále dobrou úroveň. Uff! Kartelová odbočka se neúprosně spojuje s osudem Jimmyho, což je překvapivě napínavé a netuctové. Nažehlení právníci už zcela ustoupili do pozadí, ba zdá se, že svět Chucka a prvních třech sérií mizí i ze života Kim. Samozřejmě je to stále rozvleklé, nic se na konci nevyřeší, ale ať! Je to zábava! Ta svatba!! A velikým objevem je Lalo Salamanca, souhlasím s recenzenty, že tak trochu nechává hrát ostatní herce druhé housle. Je perfektní. Brrr. Pět *, kdyby to nebylo chvílemi tak málo věrohodné a přitažené za vlasy (klient neřešící podraz od partnera vlastního právníka, nevěrohodné mrhání miliony a ničení vlastního majetku drogovým bossem Fringem atd.). Inu zase ****. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysoká škola rozprávania. Funguje tu všetko. Všetko je správne zmotivované a postavy majú správne nuansy. Oficiálne je pre mňa Breaking Bad (ktorý mám strašne moc rád) prekonaný. Takto by sa mali robiť seriály. Gould a Giligan nesklamali. Kim je najlepšia ženská postava za posledných 20 rokov a ten feeling, ktorý z toho ide ma dokáže každý krát zas a znova odrovnať. 5.séria - 100% ()

Galerie (166)

Zajímavosti (12)

  • V průběhu toho, co Kim (Rhea Seehorn) řídí své auto v poušti, je záběr kamery namířen na budíky automobilu. Jak tachometr, tak otáčkoměr ale ukazují hodnotu 0, protože při této scéně byl ve skutečnosti automobil táhnut na přívěsu, kvůli zajištění bezpečnosti herečky. (Velicek)
  • Na podcastu „Better Call Saul Insider“ Peter Gould uvedl, že Sobchakovo vystoupení v této epizodě bylo původně zamýšleno pro jinou postavu, ale scéna musela být přepsána kvůli konfliktům v plánování. (Petrmachovec)

Reklama

Reklama