Reklama

Reklama

Dominion

(seriál)
  • USA Dominion
USA, (2014–2015), 15 h 33 min (Minutáž: 41–67 min)

Tvůrci:

Vaun Wilmott

Hrají:

Christopher Egan, Tom Wisdom, Roxanne McKee, Luke Allen-Gale, Anthony Head, Kim Engelbrecht, Shivani Ghai, Carl Beukes, Alan Dale, Rosalind Halstead (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(21)

Když se před pětadvaceti lety znenadání ztratil Bůh a nikdo mu nemohl přijít na stopu, andělé usoudili, že za zmizení Stvořitele mohou lidé. A tak pod vedením archanděla Gabriela zahájili proti lidstvu válečné tažení. Část archandělů sice s válkou proti lidem nesouhlasila, ale většina podpořila Gabriela, tudíž se zdálo, že osud lidského rodu je zpečetěn. Naštěstí se Gabrielův bratr Michael, nejsilnější z archandělů, rozhodl pro záchranu lidstva, a tak se s jeho pomocí mohla část lidí stáhnout do pevností vybudovaných z větších měst a odtamtud klást andělům odpor. Brzy začaly mezi lidmi kolovat legendy o jakémsi chlapci, kterého archanděl Michael zachránil a který se podle věštby stane pro lidstvo jedinou nadějí. "Vyvolený" má na svém těle tajné znamení, poslední Boží vzkaz. (AMC Czech)

(více)

Recenze (73)

erased 

všechny recenze uživatele

Opatrná očekávání po "pilotní" Legii byla samozřejmě na místě, a přiznám se, že i přes nadšeni do zpracovávané látky jsem se jen stěží přenášel přes předsudky o budoucích kvalitách série. K mému překvapení se ale mé střízlivé naděje naplnily téměř naplno. Oproti většině jiných seriálů se totiž biblický děj ve Vega vyvíjí překvapivě rychle, a přestože ne všechny linky jsou právě vrcholem scénáristické invence, právě ta stále se měnící situace spolu s podobně svižným vývojem postav mě na konci série zanechala v téměř bezvýhradném nadšení, který nějak víc narušoval jen nemístný Gabrielův harém a jeho občasné přepálené přehrávání. Na protější straně barikády však stojí jeden z nejsympatičtějších seriálových hrdinů, Michael, který možná občas prázdným výrazem zbytečně připomíná Nea, ale je v této neměnící se poloze tak badass, že jsem se jeho účasti na obrazovce nemohl nabažit. Ani zbytek osazenstva pak není úplně k zahození, ale to hlavní, z čeho seriál těží je samozřejmě příběh. Ten bohudík není tak jednoduchý a nudný, jak se může z úvodu zdát, a lidské i nebeské pletichaření, ač už sto a jednou viděno i jinde, je tak akorát komplikované a zábavné, aby si udrželo mou pozornost a nikdy zvlášť nenudilo. Takže jsem se přece jen konečně dočkal vysněného povedeného zpracování konce světa rukou Boží. Aleluja! Druhá série pokračuje ve vyjetých kolejích více než obstojně. Noví aktéři v konfliktu stejně jako nová odhalení o vzatzích andělů osvěžili příběh a vývoj vyvoleného konečně navozuje velkolepější dojem. Škoda je jen docela levně zavánějících románků ústředního páru a především jejich ukončení, především ale přímo nakrkne snová epizoda. Obzvlášť protože na ni dojde až těsně před koncem série a ani parádní závěrečné odhalení nedokáže rozporuplné dojmy úplně napravit. Což se už bohužel nepovede, protože spolu se zapojením Lucifera do post-apokalyptických událostí došlo na zrušení série. Obrovská škoda. ()

Thery 

všechny recenze uživatele

Moc často se mi nestává, abych se seriálem skončila uprostřed série, natož uprostřed dílu, ale Dominion už nešel vydržet. Andělskou tématiku mám moc ráda a tak jsem se hodně těšila, ale místo fantasy akčňáku jsem viděla nudnou okecávačku. O to víc mě to mrzí, že mám ráda dost herců, kteří se zde objevily. Netvrdím, že se to časem nerozjede, ale dle mého nemá cenu mučit se při těch prvních dílech s tím, že to možná bude lepší ()

Reklama

matini 

všechny recenze uživatele

Nápad na seriál s anděly byl celkem zajímavý, jen se jim ho nepodařilo dotáhnout do zdárného konce. Prostředí kde se seriál odehrává vypadá zvenku často jako kasino, uvnitř se navrací do období antiky. Ano spousta dalších zřícených nebo opuštěných budov, které nám mají říct, že lidstvo je pěkně v háji. A proto by člověk čekal, že se lidstvo bude snažit s danou hrozbou něco udělat. Ale místo toho, aby řešili Gabriela, raději řeší politiku a boj o moc. Postavy jsou nezajímavé, nudné a často dost otravné. Dá se to shrnout pár slovy: "naprosto nevyužitý potenciál". ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Tak po prvých 2 epizódach zatiaľ celkom spokojný..Hlavný hrdinovia mne prídu nesympatický.MIchael neviem , nepríde mi ako pán ktorý zachránil ľudstvo a vo Vege je vlastne ako obyčajný občan.Tak nakoniec som tomu šancu dal a práve dopozeral prvú sériu.Musím povedať že sa to vlastne celkom dobre rozbehlo , pozerá sa nato celkom dobre.Súboje celkom pohodička.Hl hrdinovia po 2 diely neviem zrazu sympatický a celkom sa im aj dá fandiť. Určite seriál potiahnem samozrejme je to skôr také na pohodku . ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Další typický sci-fi seriál od Syfy - takže pokud máte vysoká očekávání, spadnete z nebe dosti tvrdě na zem. Pokud vás však bavila produkce z posledních pár let této televize, tak dostanete standartní produkt, který vás rozhodně neurazí. Já se hlavně bavím americkým přízvukem Anthonyho Stewarta Heada a to mi zatím stačí... Stejně však jako u nedávného Helixu se na případnou druhou sérii zjevně nepodívám, ale aspoň tu první sérku dokoukám (archanděl Gabriel je celkem zajímavá postava...). ()

Galerie (256)

Zajímavosti (2)

  • Seriál byl vytvořen na základě jednotlivých charakterů z filmu Legie (2010). (Nathanielmon)

Reklama

Reklama