Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 2

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Diskuze

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ano, myslím že Serkis dělá film přímo pro něho... a že prý je zbytečné točit několik různých adaptací stejné látky :-))

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

mm13

Kéž by to byla Disney verze... Pod Disney si představuju filmy jako Lady a Tramp, Sněhurka, Bambi. Nebo z nových třeba Auta, Nemo - byť je to i od Pixaru.

Ale takovouhle slátaninu? Já nevím, to už děcka fakt potřebujou nějakou extra nálož adrenalinu? Tohle už nejsou pohádky, takže argumentace Disneym tu ani platit nemůže...

na příspěvěk reagoval mm13

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Asi jsem na to už starej, aby mě oslovila pohádka. :)

Přestože Kipling to napsal skvěle, tady mne to zpracování přišlo až moc infantilní. CGI taky nic moc - jako efekty super, ale propracovaná fyzika tam vůbec nebyla (například těl, atd). Voda co teče po kopcích, oheň co se nešíří a hoří jak ropný pole...

A nakonec i ta Scarlett tam měla jen jeden štěk. :(

A z Balúa udělali povaleče - což sedlo k celkovému vyznění filmu, ale je to tak trochu škoda...

na příspěvěk reagoval mm13

GarfieldM

GarfieldM (hodnocení, recenze)

Marlou

Mimochodem - Nikdo neříkal,že je slepej,popálenej ne?Akelu shodil ze skály,když byl kousek vedle - To by zvládl i poloslepej.Některý věci tam nejsou správně...1080p s titulkama je nejlepší volba,místy je vidět,že jsou to triky.Poměrně slušnej Remake,škoda,že se tam víc nezpívá,jako v originále.Ta píseň tý obří opice je i v dabingu zajímavá - člověk si jí pobrukuje...Ještě Tarzana podle kreslenýho,Malou mořskou vílu atp.

Marlou

Marlou (hodnocení, recenze)

Technická kvalita filmu je výborná. To ano, ale jinak se chudák pan Kipling musí v hrobě otáčet. Maugliho přivede do vlčí smečky Baghira, tygr Šer Chan i přes svůj zjevný oční handicap dobře mířenou ranou zabije Akélu na Poradní skále, Maugli se na útěku potká s hadem Ka, kterému změnili, nikoliv na jeho žádost, pohlaví a s poněkud prostoduchým mlsným medvědem Balu a přesto, že on s pardálem Baghirou jdou neustále v Maugliho stopách, nezabrání tomu, aby Maugli ukradl Rudý květ a stal o chvíli později žhářem, na což doplatí žehem Šer Chan. Naštěstí je v džungli v pohotovosti skupina sloních hasičů, kteří zabrání nejhoršímu a Maugli si tak může po džungli běhat vesele dál. Mimochodem ta megaopice u Bandarů v Opičím městě by se dost dobře uplatnila při různých bouracích pracích.

na příspěvěk reagoval mm13, Wacoslav1, GarfieldM

Uživatel Marlou smazal svůj příspěvek.

Uživatel Marlou smazal svůj příspěvek.

Uživatel Marlou smazal svůj příspěvek.

Pierre

Pierre (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Tak já jsem myslím propůjčil ve finále všechny hlasy jí. Ale konkurence byla velká a chápu, že spousta lídíí nedá na S čerty nejsou žerty dopustit. Já jsem si přál, aby to když už by to nevyhrála Kniha Džunglí vyhrál alespoň Nekonečný příběh, škoda. Docela si mě mimochodem nálakal, asi si to taky seženu někde v originále s titulky. Ale nevím jestli to půjde už sehnat v nějáké přijatelné kvalitě.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Pierre

Tak na souboji pohádek to Jungle Book dotáhla mezi nejlepší 3, to o něčem svědčí :-) I já ji posílal hlasy, ale furt nevím je to pořád u mě mezi 4* a 5* ale asi tam nakonec ty 4* nechám což nemění nic na tom, že tenhle film určitě řadím do top 5 všeho co jsem zatím novýho v tomhle roce viděl.

na příspěvěk reagoval Pierre

Pierre

Pierre (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Já jsem plnou palbu dal. Je to neskutečný zážitek. Ta vizuální stránka filmu mě teda naprosto odrovnala, celé je to tak promakané do posledního detailu. Jednoduše nádhera.:-) Film jsem viděl s českým dabingem a i když spousta věcí určitě vynikne v originálním znění jinak, myslím si že je velmi zdařilý. 

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Tak jsem to dneska konečně shlédnul v HD a začínám ten film milovat a uvažuji, že půjdu i na plnou palbu. Bohužel v kině mi zážitek poněkud zkazil dabing. Ne, že by byl vyloženě špatný, ale v originále je tenhle film ještě větší zážitek. Zatím co z dabingem vyznívají ty písničky lehce infantilně, tak slyšet v originále Walkena jak zpívá : I wana be like you to je prostě něco a ty závěrečný titulky to je piece of art. Jak film končí a postavy se přesunou do knihy která se zavře a rozezní se krátký, ale úchvatný theme podpořený Walkenovým songem, tak jsem byl regulérně naměkko. Navíc i když je to pohádka zaměřená především na dětské publikum, tak jak už někteří zmiňují v komentářích, tak postava Šer Chána je neuvěřitelně promakaná. Není to prostě ten typický pohádkový záporák který je záporák, protože je záporný, ale má parádně promakanej charakter i když můj největší favorit je pořád Baghíra :-) Já prostě ty zvířátka miluju a ani nevadí tentokrát, že jsou cgi, protože to vypadá naprosto bohovsky. Takže fakt silně uvažuji, že zvednu na 5*, protože v původním znění je to o dost větší pecka než z dabingem. Každopádně spolu s Orlem Eddiem zatím suverénně filmový zážitek roku.

na příspěvěk reagoval Pierre

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Wow - tak tohle je Kniha džunglí - úžasný. Návrat do dětských let jak vyšitý - tetelila jsem se blahem :-) 

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

Psychor

Urcite by ta to bavilo. Je tam pasaz kde sa Maugli vykasle na medveda a cierneho pantera, spriateli sa s kanibaliztickymi domorodcami a asi tretinu filmu chodia spolu na lov.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Když vidím ty nadšené ohlasy, skutečně myslíte, že by Kniha džunglí mohla bavit i dospěláka, konkrétně hororového odborníka? Jsou tam nějaké ponuré pasáže se špetkou hororové atmosféry? Přemýšlím, že bych na tento snímek vzal svou neteř, ale mám obavu, abych se nenudil.

na příspěvěk reagoval Pilda17, Wade W.

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

Uz jsem myslel, ze sem dospelej, ze se mi pohadky nebudou líbit, ale tohle bylo pěkný :)

 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Tebe dobře jebe na tu dýni. Co je na tom úchylné ty kreténe?? Víš co, běž se léčit a mindráky si nech pro jiné, já o to rozhodně nestojím, poslouchat takové sračky. Normální člověk to bez problému pochopí, jen ty v tom zase vidíš něco jiného. S Tebou je zbytečné se bavit, nebot' ty si skutečně kokot na entou.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

 (hodnocení, recenze)

Prometheus69

To je sakra reálný. Nevíš co to tady ten blbeček nad Tebou zase zkouší?? On musí být opravdu postižený, když sem píše takové hovna, že zavolá policajty a tak. Strašný kokot, jen co je pravda.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

 (hodnocení, recenze)

Shaman1135

No vidíš, u nás bylo skoro celé kino. To si jen viděl, jak chodí rodiče s těmi prcky na záchod,

 (hodnocení, recenze)

Tak tolik dětí jsem v kině ještě neviděl a říkal si, co tu vlastně dělám, na čem to sem?? :D
Od filmu jsem čekal více, ale když opovrhnu pár věcmi, špatné to nebylo. Koukatelné.

na příspěvěk reagoval Shaman1135

shalkecz

shalkecz (hodnocení, recenze)

no kdyby mi bylo tak 12 let tak by se mi to asi mozna libilo. jinak pekne 3D, co me ale mrzi, ze Maugli nesel k lidem, zajimalo by me jak by se to vyvijelo dal :) za me tri hveudicky, prumer

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Proč nosí Mauglí ty trenýrky? Když byl vychován zvířaty, neměl by se nijak stydět za svou nahotu!!!!

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

wesser

Tušil jsem podobně hloupý důvod. Též taky je třeba obsadit blondýnu. Za mě nejhorší rozhodnutí, která naštěstí kvůli menší roli tolik nekazí výsledný dojem.

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama