Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERy! Vrchol prišiel v osmej epizóde. V tom momente, keď nádejný plán stroskotá ešte než vôbec začal, keď sa Fisk rozhodne vyjsť na svetlo sveta a Hell's Kitchen ovládnuť aj legálne, vtedy mi došlo, čo je najväčšou devízou seriálového Daredevila: záporné postavy. V tých kladných problém nie je. To len Fisk a jeho partička sú omnoho zaujímavejší, lepšie napísaní, aj zahraní. Drew Goddard ma dvakrát prekvapil; Prvý raz v epizóde so slepým majstrom, vyriešením celej akcie (a témy) mimo záber. Druhý vo finále 11tej časti, tou vecou - zvratom. Pretože takto sa to nerobí. Ak má mať hrdina tajomstvo, dozvieme sa ho na začiatku a potom sa čaká. Goddard nám prezradil prvú časť skladačky (Karen) dve hodiny pred koncom série, a ešte neskôr, že o tom vôbec vedel niekto ďalší. Originálne a na príbeh dbajúce, viac než na nažhavenosť divákov a držanie ich pri obrazovkách. A s Karen to malo dve strany, že ano, takže na jednu som zostal obarený pozerať, čo to holka povedala a následne urobila ; na druhú ma Wesleyho smrť nasrala, pretože už tam viac proste nebude. A on a jeho vzťah s Fiskom, vzťah Fiska s priateľkou, matkou, jeho vnútorná rozorvanosť, hnev, sklamanie a nenávisť, to je to, čo robí tento seriál výnimočným. Už len mať gule nato, nazvať to celé Kingpin. 85% [komentár z roku 2016] ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Vynikající komiksový seriál a na rozdíl od Luka Cage, Daredevil zasáhne širší spektrum diváků, je to takový startovní seriál, který se nesnaží nijak komplikovaně vytvářet děj a tomu právě jde na jedničku. Seriál, se hodně drží komiksové předlohy a tam kde odbočí, to neni nijak na škodu naopak, je to vítaná změna, tyhle změny u Marvel seriálů/filmů vítám. První série, má i docela dost humoru a jízlivého vtipu (Foggy je génius) a seriál, má dvě části tu právnickou/novinářskou a pak tu hrdinskou, takže se dostalo jak na akci, tak i na drama. A co si budeme povídat, Charlie Cox jako Matt Murdock / Daredevil, je perfektní, byť má občas takový šťěněčí pohled. Pro Vincent D'Onofrio, je tohle osudová role, asi těžko by se našel lepší Wilson Fisk, Vincent D'Onofrio svoji postavu pojal (tak jak to bývá u většiny jeho postav) hodně osobitě, a spojuje v sobě svaly, moc a zároveň inteligenci, on je Daredevilova nemesis číslo jedna. Akce je zde výborná, hezky se na ni kouká a záporáci sou hodně snaživý. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hell yeaaaah !! Nebo možná doslova "hell´s kitchen yeaaaah". Ať tak či onak, podařilo se mi první sérii seriálu Daredevil shlédnout v rámci víkendu, což svědčí o dvou základních faktech. Seriál je jednak prudce návykový a jednak se u mě zřejmě objevuje nějaká seriózní psychóza a měl bych vyhledat pomoc odborníka. Pokud to ale vezmu vážně, tak jsem byl nadšen tím, že se jedná o komiksovou záležitost s reálnými parametry, hlavní hrdina je člověk z masa a kostí a když spadne z třímetrové výšky, dopadne jako normální smrtelník. Je to tedy spíše klasická kriminálka s promakaným příběhem a nejskvělejším záporákem - jedním slovem paráda..ihned jdu na sérii číslo 2.................moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář píšu jako člověk v podstatě nijak zasažený Daredevilovským komiksem a do této chvíle jsem se s ním poprvé a naposled setkal jen díky Affleckovi. Od té doby jsem jen věděl, že je Daredevil slepý právník, jehož smysly jsou velmi vytříbené a kope do zadku zlouny. O tom, že tady skvělý Vincent D'Onofrio vlastně ztvárňuje Kingpina, o nějž jsem jen také věděl, že je zloun, ale ani jsem netušil, že patří do světa Daredevila, jsem se dozvěděl až od kolegy v práci :) Teprve od té chvíle mi totiž začal seriál dávat smysl - nikde jsem totiž nepochytil tu poměrně důležitou informaci, že jde o jakýsi origin, tedy zobrazení zrodu Daredevila a Kingpina. Asi bych pak vnímal seriál trochu jinak. Bohužel do 10. dílu jsem tohle netušil a značně se tedy nudil a říkal si, co je tohle zase za televizní pitomost. Hrdina má nějaký laciný černý obleček, permanentně dostává na držku (začínalo mi to spíše připomínat Kick-Ass v amatérštině Daredevilova konání), hrabe se ve své minulosti a prožívá vnitřní boj "jsem dobrý x jsem zlý" - tyhle psychologický žvásty a rozpolcenost mi prostě do komiksových filmů nepasují a značně mě serou (štvaní je příliš mírné označení). Teprve tak od 10. nebo 11. dílu začíná mít seriál grády, něco se začíná dít. V celém seriálu je ale i tak nejlepší právě Fisk/Kingpin D'Onofrio, jednoznačně nejlepší herec a postava seriálu. Malé bezvýznamné plus také patří Netflixu, který vypustil první sérii najednou celou a velké díky patří všem, co se podíleli na titulcích. Muset na každý díl čekat vždy minimálně týden, sérii bych jednoznačně nedokoukal. Uvidíme, co pokračování. Dvě hvězdy na celou sérii, poslední díly byly značně lepší, ale tu většinu nudy a nezajímavosti převážit na *** nedokáží. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 89% .Bolo na čase aby sa aj Marvelacky Daredevil pomohol dopredu. A je to pekný posun od filmového spracovanie s Affleckom. Seriálový Daredevil vsádza rovnako ako Nolanov Batman na reálnejšie spracovanie, čo je hlavný dôvod prečo ma to bavilo. Charile Cox (ale aj ostatný) fajn zapadli a sledovať zrod slepého hrdinu, ktorý v noci bojuje ako maskovaný nindža proti zločinu a cez deň zas háji občanov ako právnik bol v podstate dvojitý zážitok. Akciu sa nadmieru vydarila, úvodné titulky, hudba, príbeh, postavy a hlavne záporák (Wilson Fisk / Kingpin) príjemne prekvapili. Som zvedavý ako chlapíci od Marvelu zakomponujú ostatné známejšie postavy (Elektra, Punisher) po bok Daredevila. Oblúbený soundtrack: Main Title, Fogwell's Gym. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • Tato epizoda byla částečně natočena na Whitestone Bowling Lanes v Flushing v New Yorku. (Epistemolog)
  • Za stolem novináře Bena Uricha je zarámovaný obrázek „Bitva o NY“, která zmiňuje boj Avengers (2012) proti Lokimu a jeho armádě Chitauri. (Epistemolog)
  • Citace z Bible, kterou otec Lantom (Peter McRobbie) používá při poradenství Mattovi, je Přísloví 25:26: „Jako zmatený pramen nebo znečištěná studna jsou spravedliví, kteří dávají přednost bezbožným.“ (Epistemolog)

Reklama

Reklama