Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

  • Velká Británie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje. Bitevní linie jsou vytyčeny a ve stále více znesvářeném světě čarodějů je podrobena zkoušce láska a loajalita, dokonce i mezi nejvěrnějšími přáteli a rodinou. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (811)

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Co to za slátaninu ? Na to bych se nevydržela dívat ani jako žák základní školy. Dialogy nedávají žádný smysl, naprostá dada. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Po prvním filmu Fantastických zvířat jsem se na dvojku těšil, ale nakonec to za mě bylo mírné zklamání a o hvězdičku nižší hodnocení. Vizuálně je to zdařilé, je se na co dívat, ale to bohužel není všechno. Těch postav a příběhů je tolik, že jsem se prostě místy ztrácel a je to na škodu celému filmu. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Roztahany a horší, nejvíc bavi linka Mloka, ostatní linky jsou takový odzivany... A o ničem. Easter Eggy pobaví a kolikrát jsem si připadal jako Leo z memu od Tarantina, kdy luska prsty a ukazuje na televizi. Hodně často se ale tlačilo i tady na pilu... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu filmu to hodně ztratilo na tempu. Efekty na stejné úrovni, ale z větší části již ohleděné. Pár nových prvků se tu objeví, ale už jich tu není moc. Není se co divit, dochází nápady. Zato děj je natřískaný a pro mne občas těžko vysledovatelný. Není to složité, ale zbytečně rozvětvené. Přesto jde o snímek na velmi dobré úrovni, ovšem vzhledem k opakovaným efektům pro mne již jen slabě podprůměrný. A po příchodu do Bradavic jsem dokonce na chvíli ztrácel zájem. No a protože se vykecávalo více a více, koukl jsem občas do mobilu a sem tam také něco přejel rychloposuvem. Takže tento film ode mne dostává dvacet procent za efekty a vizuál, ale zbytek je nastavovaná kaše. A ten vysvětlovaný rodokmen mi už připomínal tak trochu Cimrmany. Ale tady mne nezajímal a stejně už mi to bylo jedno. Kouknutí na třetí film silně zvažuji. ()

Aundreyka 

všechny recenze uživatele

Od prvního traileru se těším na návrat do Bradavic, těším se na všechny ty Grindelwaldovy zločiny, těším se na objasnění vztahu Newta a Lety, těším se na spoustu kouzel a hodně zvířat... A pak to tam prostě všechno chybí. Málo akce, hodně rozvláčnosti, spousta postav, na jejichž příběhy není čas a konec tak náhlý, že se to celé zakončí jedním velkým WTF. Tenhle svět miluju a už od něj něco očekávám, nejsem v "hejtu" snad jen smutná z toho, že mi nebylo naservírováno to, co bylo slibováno. Pozitivní na tom je to, že Depp není po dlouhé době karikaturou sebe sama, ale s grácií a dobře hraje, Jude Law je jako Brumbál pozoruhodně přesvědčivý a celé to je moc hezké na koukání. Tak snad do příště zapracovat víc na scénáři a vyměnit režiséra a mohlo by to být už na čtyři hvězdy. ()

drsnyPatko 

všechny recenze uživatele

Po dvouletém čekání nás tvůrci v čele s J. K. Rowling zavedli zpět do světa čar a kouzel. Tentokrát vše okořenili mnohem více odkazy na svět Harryho Pottera, který ale zároveň smysluplně dále rozvíjí. V druhém díle Fantastických zvířat je vše o dost temnější. Jsme zkrátka svědky vzestupu samotného, a dosud ne příliš známého, Grindewalda. A to za přítomnosti dobře známých postav - ať už těch z potterovských filmů (skutečný HP fanoušek tak může vrnět blahem), anebo těch z prvního dílu "zvířat". Film bych asi rozdělil na dvě části - místy utahanou první polovinu a suprově rozjetou druhou polovinu.Ta ale skončila příliš brzy, na to jak dlouho trvalo, než se pořádně rozjela. Finále je ale famózní. Každopádně, obrovským mínusem filmu je fakt ohromný množství postav. Vlastně většinu filmu se v tom všem snažíte tak nějak zorientovat. A dost možná se vám to ani nepovede. Návrat starých známých hrdinů ze sérií o Harrym Potterovi má ale své kouzlo. Postavy z prvního dílu této pentalogie se jaksi někam vytratily, což je docela škoda. Největším zážitkem je pro mě zakomponování tématu druhé světové války, ke které by za určitých okolností nemuselo dojít. A vzhledem k tomu, že děj všech pěti filmů má obsáhnout 19 let, je dost možné, že se tomuhle tématu bude kouzelnický svět věnovat mnohem více. Po zhlédnutí filmu budete z kina odcházet z celou řadou nezodpovězených otázek. Na odpovědi si ale zas nějaký ten pátek budeme muset počkat... ()

TinyMartina 

všechny recenze uživatele

Nejsem objektivní. Jsem pravověrný Potterhead a jako takového mě návrat do Bradavic s tou geniální původní hudbou natolik dojal, že na tom zbytku už v podstatě nezáleželo. Takže jo, dávám plno, prostě nemůžu jinak. A říkejte si, co chcete, ale Johny Depp a Jude Law jsou přesně ty spravný ksichty, jaký jsem si jen pro duo Grindewald - Brumbál mohla přát. ()

Brock 

všechny recenze uživatele

poprvé v životě jsem chtěl kvůli nudě odejít z kina, bohužel přítelkyně spala, tak jsem si nedovlil budit tygra :D další film z univerza HP necháme už na doma... ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele

Neskutećně nudná sračka, přišla mě špatná už jednička, ale po tomhle bych jí dal 60%. Tady vše spatně, Mlok nudnej, děj žádnej ani nebyl, jen plno zmatenejch scén, kde se jen kecalo a kecalo o hovnu a vůbec to nemělo atmosféru jedničky, zlatej New York oproti mdlý Paříži. JK je hodně na prachy, to je zřejmé a dojí krávu, co to jde. Trojku a dále si nechám rád ujít. Chci zpět dvě hodiny života ()

Kytarka 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť nadšená jsem tentokrát z kina neodcházela. Moc se mluví, málo se děje, zápletek je hodně, všechny jsou jakési polovičaté a hlavní směřování příběhu vyšumí úplně do prázdna. Už jednička mě mírně nebavila, ale tady jsem očekávala setkání s mocným zlem a trochu víc akce. Nu bohužel. Jedna hvězda by byla málo, ale tři už by byly moc. ()

bigjames 

všechny recenze uživatele

3D. No dobře, čas od času se na to docela dobře koukalo a..........a to je asi všechno. Až do závěrečných pasáží filmu se v něm prakticky nic nedělo, o nějakém ději se dá hovořit jen s nadsázkou. V několika momentech se tvůrci snažili využít nostalgie a navázat film na sérii Harryho Pottera, jejíž atmosféře se ale Fantastická Zvířata ani omylem nepřibližují. Dvě největší herecká esa snímku nevyužitá, Jude Law navíc jako Brumbál nepřesvědčivý. Hodně mi to připomínalo první díl, který byl takovým rozvážným pomalým intrem do nového světa. Čekal jsem že v pokračování to Yates rozbalí jak se sluší a patří a i trailer sliboval pořádnou podívanou, žel to bylo velmi podobné snímku z roku 2016. ()

zatkyn 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se vrátil do světa čar a kouzel. Po zcela ( pro mě ) zbytečném prvním díle, přišla do kin úžasná druhá fantastická zvířata. Už ne tolik nudných pohledu hlavního hrdiny, ale spousta ukázek kouzel a nápadů o tom, jak a co je ve světě magie možné. Samozřejmě koho by nenadchlo vidět osoby o kterých Harry jen slyšel. Jasné čtyři hvězdy, dal bych i čtyři a půl, ta druhá půlka snad přijde ve třetím díle. Děkuji J.K.R. ()

Ydiot 

všechny recenze uživatele

Efekty a parádní vizuálno pod sebou pohřbily všechno, co předchozí filmy z kouzelnického světa měly: alespoň trochu srozumitelný děj, motivaci postav, napětí, emoce, humor. Nic z toho tam najednou není. Zůstalo nádherné vizuálno, spousty ohně, výbuchů, nájezdů a hlasitých efektů. U filmů o Harry Pottterovi šlo spletitý děj ustát díky knížkám, v nichž bylo vysvětleno to, co filmový jazyk v omezeném časovém prostoru vysvětlit nemohl. První díl Fantastických zvířat byl jednoduchý, přímočarý a (zdánlivě) uzavřený, takže krásně fungoval - a po jeho úspěchu jsme teď jsme dostali dvě hodiny nastavované, dějově otevřené, poněkud nudné a chvílemi extrémně trapné vizuální parády, která nedává smysl a ke které neexistuje knižní předloha, jíž by se tápající divák mohl chytit. ()

lhrstka 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem ohromný fanda všeho co má jen špetku podobnou s HP, tak plný počet * nedám. Začátek šíleně zajímavý, napínavý, plný efektů, akce, a pak nic... a dlouho nic. V první čtvrtině jsem skoro usnul, což se mi v kině dlouho nestalo, natož u "HP". Chápu, že představení všech postav pro dalších X filmů je důležité, ale tohle nebyl můj šálek kávy. Ani humorné scénky to nezachrání. Naštěstí jsem to ale nevzdal a vydržel. Zbytek příběhu se mi líbil, efekty a i zápletka stála za pozornost. Mnoho nových postav, mezi kterými si dokážu vybrat oblíbence, takže se rozhodně máme ještě na co těšit. ZÁVĚR: Lepší jak 1? Dle mého názoru rozhodně ne! Těším se na další díly? Rozhodně ANO! 4* ()

FosaCZ 

všechny recenze uživatele

Film se jmenuje Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny, ale fantastická zvířata nemají pro příběh absolutně žádný význam (pár se jich tam na pár minut mihne) a Grindelwald žádné zločiny nespáchá (v závěru snad jeden rozjede). Něco je tady očividně špatně. ()

stepanhalama 

všechny recenze uživatele

Harry Potter je moje dětství a na návrat do Bradavic, v podobě Fantastických zvířat, jsem se moc těšil. Bohužel, jednička mě moc nebavila a na Grindewaldovy zločiny jsem původně ani nechtěl jít. Trailery, obsazení a větší propojení mě donutilo přijít do kina na pokračování. A jo, povedlo se to. Chyb to má sice víc než dost, jako například kamera, která je hlavně na začátku otřesná. Děj, který je místy chaotický. Vlastní dějovou linku, která se nedokončí do konce, dostane snad každá hlavní i vedlejší postava a finální zvrat, který mi přišel trochu přitažený za vlasy. Na druhou stranu se jedná o dobrou popcornovku, která vás znovu pohltí do světa čar a kouzel s fantastickými postavami, herci (Law a Depp jsou hodně supr), hudbou a Fantastickými zvířaty. Škoda jen, že film slouží jen jako předehra k tomu, co se má stát. ()

Oxyk 

všechny recenze uživatele

Zklamání po velmi povedeném prvním díle. V první části se nic neděje, pak se nic neděje, pak se zase nic neděje, pak bylo trošku oživení, protože jsem v kině vysypal popcorn a konec je bait na další díl. ()

anetd1 

všechny recenze uživatele

nejsem fanda, takže jsem z kina odcházela těžce unimpressed, hvězdička dohromady za hezkej pohled na stvoření a Eddieho ()

Související novinky

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Harry Potter se dočká seriálu

Harry Potter se dočká seriálu

25.01.2021

A máme tu další televizní projekt, který byl nejspíš jen otázkou času. Streamovací služba HBO Max totiž ohlásila, že chystá seriál ze světa Harryho Pottera. Má to ovšem jeden malý háček - žádný… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

30.04.2019

Studio Warner Bros. oznámilo nové datum premiéry pro třetí díl fantasy ságy Fantastická zvířata od spisovatelky J. K. Rowlingové. Snímek nakonec dorazí až 12. listopadu 2021, tudíž tři roky pro… (více)

Reklama

Reklama