Reklama

Reklama

Labyrint - Série 2

(série)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, 2017, 6 h 45 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Jan Hájek, Tatiana Dyková, Zuzana Kajnarová, Michal Dalecký, Miroslav Donutil, Jiří Dvořák, Radomír Švec, Alois Švehlík, Viktor Preiss (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V druhé řadě kriminálního seriálu režiséra Jiřího Stracha podle scénáře Petra Hudského bude tým majora Remeše řešit další rozsáhlý a komplikovaný případ série vražd. Detektivové nacházejí v lese nedaleko Brna tělo mladé atraktivní dívky, která zemřela obzvlášť brutálním a trýznivým způsobem. Vyšetřování její smrti je dostává do labyrintu napínavých událostí a přivádí je ke skupině lidí, kteří se ničeho nebojí a nic je nezastaví. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově poměrně povedená krimi mini-série, ale na původní filmy to prostě nemá. Tajemno vystřídá série nudných dialogů a ze záhadných zločinů zůstanou prachsprosté vraždy, které jen málo připomínají původní styl a koncepci zločinů z prvních filmů. Celá záležitost si ovšem drží svojí kvalitu, především díky skvělému obsazení i vedlejších postav, které celý seriál pozvedají i přes některé trhliny ve scénáři. Co bych asi nejvíce vytkl je již výše zmíněná absence tajemna, mystika a minulost odsouzena hrát druhé housle za stínem lobistů a moderních úkladů mocnářů, kteří plní funkci tajného a tajemného bratrstva spíš jen jako druhotnou povinnost. U pana režiséra Stracha vždycky tak trochu čekám, že se budu bát a budu googlit okolnosti historických vražd a nebo méně známých událostí, ovšem v této druhé části mi chyběly tyto záležitosti obě, nebál jsem se u žádné scény a historie a tajemno se zde taky prakticky neobjeví. Naproti tomu mě velmi zaujala originální přemyslovská myšlenka následníka a s tím spojená celá zápletka, která měla být dle mého názoru zapletena trošku jinak. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehodnotím druhou sérii jako rapidní pokles z důvodu toho, abych zapadl mezi veřejný průměr. Dívám se na ni z čistě subjektivního pohledu a právě díky tomu se můžu s naprosto čistým svědomím ztotožnit s pádem kvality. Přemnožené dějové linky se v závěru sice pěkně spojily dohromady, vycítil jsem ovšem nucený spád, který byl na jednu stranu již nějakou dobu očividný, na druhou vskutku zbytečný. Náhrada skvělého Stanislava Majera prapodivným slizounem Hájkem a mou neoblíbenkyní Vilhelmovou také moc nenahrála do karet. Ještě že to letošní pokračování opět vytáhlo vzhůru. ()

Reklama

markotter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O dost slabší. Sice příběh nebyl tak komplikovaný, ale o to víc mu musely pomáhat různé berličky. Některé dějové linie (třeba ta s Křížem lobbistou skoro zbytečná, spíš to byla taková vata pro vyplnění). Oproti 1. sérii taky o hodně víc ochotníků v čele s Donutilem. Namátkou třeba mladý Donutil, Vrzalová a naprosto nehodící se k roli kriminalistky Vilhelmová. Ale dokoukal jsem to, no. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první, skvělé, sérii celkem propad. Uznávám, že jsem nečekal takové rozuzlení. Jen jsem se neubránil pocitu, že by se to hodilo více do sérií Ďáblova lest a Ztracená brána. Ps. obsazení hájka a Vilhelmové mi naprosto nesedělo. Shlédl jsem nyní 3. sérii a nechápu, že všechny tři měli stejný tvůrčí tým. Dvojka je jednoznačně statická a průměrná, což je u tak schopného týmu zvláštní. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zvláštní, že druhý scénárista druhé řady, David Ziegelbauer, zde není uveden, kdo za tenhle mišmaš tedy může? :-) Ano, vážení, příliš všeho, smrtí, patetických frází i kožených obličejů výborných herců. Historie jako volitelný doplněk. Můžete si odskočit uvařit kafe a nepotřebujete reklamu, stejně jste pak rádi za rekapitulaci předchozích dílů. Největším kladem druhé řady je JAN HÁJEK, svým charismatem s přehledem převálcoval všechny ostatní. Jiří Strach mysteriózno točit může, ale nesmí evokovat šití horkou jehlou, bohužel bych se nebránil ani označení "brak." Co Krev démona, Jirko? Tohle je za pade. :-( ()

Galerie (133)

Zajímavosti (13)

  • Filmovalo se v lokalitách: Ostrava, Brno, zámek Hoštice, Nebovidy, Kuřim, hrad Špilberk, Moravské Knínice, Hájky, Brněnská přehrada, Fakultní nemocnice Brno. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Opata klášterní knihovny hraje Jaroslav Kuneš, který je však v závěrečných titulcích chybně uveden jako Jaroslav Kunš. (pávek)
  • Natáčelo se v Brně, Vranově, Říčanech u Brna, klášteru Hradisko v Olomouci, zřícenině hradu Templštejn, Ivančicích, na mostě přes řeku Jihlava v Dukovanech, vojenské nemocnici v Olomouci. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama