Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 5
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (297)

Jacinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych to nějak shrnula, pro mě byla i třetí řada lepší. Příliš mnoho klišé, patosu, nelogičností.. ani ty osmdesátky z toho tolik nečišely, i když odkazy vlály všude. Vecna je fakt jak chodící panák, všichni žvaní,místo aby zabíjeli šílené monstrum. Některé postavy jsou absolutně zbytečné. Nesdílím sdejší nadšení ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

He's not going to stop. Ever. Not until he's taken everything. And everyone. Zážitok na celý život, ktorý ani nemá zmysel nejako obšírnejšie komentovať. Všetko tu v rámci emócií funguje epicky a Dufferovci si už istotne zaistili to, že na nich svet nikdy nezabudne. To, ako do seba všetko od prvej po túto sériu excelentne zapadá, je dychberúce. ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtá séria STRANGER THINGS je zo všetkých zatiaľ najkomplikovanejšia a najprekombinovanejšia. S komplikovanosťou ja osobne problém nemám, no to, čo naozaj neobľubujem je, keď sa príbeh odohráva na veľa miestach, len preto, aby pôsobil zaujímavejšie. A práve to je prípad štvrtej série... Z počiatku začína celkom obyčajne, teda až kým sa nestane prvá vražda. Potom dej začína naberať správny spád a hlavní hrdinovia sú v čím ďalej tým väčšom nebezpečenstve. Keby, že tvorcovia ponechajú iba túto dejovú líniu, tak by bola táto séria výborná, no nie, oni sa rozhodli vsunúť strateného Hoppera takmer do každej epizódy. Úplne v pohode by bolo, keby preňho spravili jednu osobitnú epizódu, ktorá by nasledovala potom, ako ho Joyce s Murrayom zachránili, takže by vlastne vysvetlila, čo sa s ním celú tú dobu dialo. V konečnom dôsledku som nemal problém ani s tým, že táto séria má viac ako sedem dejových línií, pretože tvorcovia sa pekne pohrali so strihom a kamerou, a tým vlastne všetky tieto dejové línie poprepájali. Áno, práca s kamerou sa im vydarila perfektne, ale s tým sa dalo počítať, ak má človek rozpočet 30 miliónov na epizódu! No, nemienim príliš odbiehať od témy, takže sa vrátim k príbehu. Po vynikajúcej siedmej epizóde prišla pomalšia ôsma a po nej neskutočne naťahovaná deviata, no nemám tým na mysli, že by sa vliekla, ale jednoducho to, že vôbec nemusela byť taká dlhá, ale na druhej strane, potešila ma METALLICA. No, to, čo ma najviac zarazilo, je to, že táto séria má otvorený koniec, a vlastne celá posledná epizóda nás iba pripravovala na záverečný cliffhanger, a to ma teda vôbec nepotešilo. Podľa mňa mohla štvrtá séria skončiť už pri siedmej epizóde, a posledné dve sa mohli kľudne nechať na záverečnú, piatu sériu. Viem, že priemer pre "Season 4“ mi vyšiel na 5*, no určite taký pocit nemám, takže preto som sa rozhodol dať o jednu hviezdu menej. Jediné, čo mi teraz zostáva, je čakať na veľkolepé finále tohto svetového fenoménu. "A war is coming to Hawkins." ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bratři Dufferové jsou borci! Po tříleté odmlce přijít s tak úžasnou předposlední řadou, která místy dýchá na první řadu co se týče kvality, to jsem nečekal ani v těch nejrůžovějších snech. Velice se mi zamlouvalo rozdělení příběhu na 4 jednotlivé dílčí zápletky (Hopper v Rusku, skupina v Hawkinsu, v Kalifornii a v neposlední řadě linka s El), na konci to do sebe zapadlo jako bezchybná skládačka. Jinak technicky naprosto dokonalé dílo, tady jsem pochopil, že ty peníze se během produkce nikam neztratily, vidíte na tom samotném výsledku každičký dolar. Představení nových postav též na jedničku, Eddie musel přirůst k srdci obřímu množství zarytých fandů. A Vecna mě též kladně překvapil! Tak hrůzu nahánějícího záporáka tento seriál potřeboval nutně jako sůl (plus kvituji, že použili masky a make-up na úkor CGI)! Seriál příjemně gradoval, čtvrtý díl mě jako většinu absolutně odrovnal, jinak první číst vyložila pro dvojdílné finále karty na stůl fakticky bezchybně. A jsme, dámy a pánové, u samotného finále! Taková 4hodinová jízda, kde není nouze o napětí, strach a i emoce, nenechala chladným asi nikoho. Jasně, místy to mohlo působit s mírným nádechem klišé, na druhou stranu, tohle přesně jsme chtěli vidět! Na pátou řadu se těším jako malé děcko a v koutku duše doufám, že ta časová odmlka bude kratší. Čtvrtá řada si ode mě odnáší naprosto zasloužených 9/10 P.S. Kate Bush absolutně překopala žebříčky poslouchaných songů! ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najhoršie na tom celom je, že piatu sériu tejto bezduchej zlátaniny (áno, až tam to spadlo) nebudem vedieť odignorovať. Už teraz sa bojím, s čím všetkým "úžasným" ešte prídu... Konkrétnejšie? Nuž, hlavne to celé prestalo byť o rozprávaní nejakého (akéhokoľvek) príbehu a stala sa z pojebaná frančíza, kedy namiesto seriálu točia (a náznaky tohto nešváru badať už v tretej sérii) len ďalšie zastávky v TV LUNAPARKU nazvanom "Stranger Things". Pritom - čo to je, seriál o piatich sériách? To fakt nešlo lepšie? ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • V úvodu scény odehrávající se v Kalifornii slyšíme u Eleven (Millie Bobby Brown) píseň „California Dreamin'“ od skupiny The Beach Boys. (Karlosik_4)
  • Během hraní v garáži vidíme odkazy na anglické heavymetalové skupiny Motörhead a Iron Maiden. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama