Reklama

Reklama

Britannia

(seriál)
  • USA Britannia
Trailer
USA / Velká Británie, (2018–2021), 20 h 9 min (Minutáž: 41–70 min)

Hudba:

Neil Davidge

Hrají:

Ian McDiarmid, Kelly Reilly, David Morrissey, Eleanor Worthington-Cox, Nikolaj Lie Kaas, Julian Rhind-Tutt, Stanley Weber, Zoë Wanamaker, Hugo Speer (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Když Římané napadnou v roce 43 před naším letopočtem Británii, Kerra (Kelly Reillyová), dcera krále Kantiů, a její úhlavní rivalka, královna Antedia (Zoë Wanamakerová), musí zapomenout na své dřívější neshody a čelit útočníkům společně. Římané, v čele s generálem Aulem Plautiem (David Morrissey), jsou odhodláni uspět tam, kde se to Juliovi Caesarovi nepodařilo, a dobýt tuto mýtickou zemi ležící ve vzdáleném koutě Římské říše. Aulus je silný a nezlomný vůdce, ale skrývá hluboké tajemství, které ohrožuje jeho misi. Když se kmeny a Druidové sjednotí v boji proti Římanům, Kerra je nucena obstát v nejdůležitější roli svého života, zatímco stane v čele odporu proti ohromné síle Římské armády. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suverénne najhorší seriál či film týkajúci sa starej doby britského polostrova. A tak majestátne to znie, že Britannia. Dostane sa vám len pár trochu pekných herečiek (sú to Angličanky, nečakajte veľa) a tak dvaja traja Rimania, inak je to zhluk divochov, šamanov a polobláznov. A že s históriou to nemá nič spoločné je všeobecne zjavné, avšak také chyby nevyrobí ani cigán opakujúci po pätnásty krát tretí ročník základky. Užívateľ regentor to opísal dobre, avšak snáď najhoršie je, že Caesar vedie svoje vojsko k Británii v roku 43 pred Kristom, kedy bol už rok mŕtvy... ()

Majzlík 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se vážně nepovedlo - špatní a nesympatičtí herci, divné kostýmy a spousta nesmyslů. Pokáždé když byl záběr na keltskou "pevnost" v lomu Velká Amerika, tak jsem se musel chechtat. Jasně - každej přece ví, že nejlíp se utočníkovi ubráníte, když zalezete do jámy. :-) Po Soumraku Templářů další velkej průser od HBO. Po 4. díle jsem to vzdal. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to taková blbinka, co se o historii otřela jen naprosto a úplně minimálně, ale who cares, když se na to tak dobře kouká, navíc se mi to trefilo do současnýho rozpoložení, kdy si po zhlédnutí jednotlivých epizod pouštím do uší Omnii nebo Heilung. Zkrátka pokud vás baví všechny tyhle keltský a druidský radovánky, tady vpravdě ve slušně naspeedovaném a halucinogenním podání, směle do toho. David Morrissey ruluje celej ansábl (to on měl být novým Doctor Who, you twats in BBC!), na Kelly Reilly se zas dobře kouká (byť o ní máte obavy, aby si tím lukem a šípem nevystřela oko). A to, že se to natáčelo i v ČR, je spíš mínusem, ač je Český ráj ráj to na pohled, přeci jen moc britsky nevypadá (ať už to znamená cokoliv). Whatever, zase po čase můžu napsat: moje osobní guilty pleasure. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chcelo to byť niečo ako "anarchy in the old Britannia", nespútané a krvavo zábavné. Vyšla z toho zlátanina veľmi nesúrodých kvalít. Rozhodne to má super pasáže, hlavne všetko mystické, spojené s barbarskými rituálmi, všetky tie vízie, haluze na pokraji fantasy, stĺpy z lebiek, spomalené krkavce, vykostení nebožtíci, Stonehenge-like svätyne, neúprosné proroctvá, pošta odovzdávaná cez odseknuté hlavy a najmä skvelý šialený odpadlícky druid Nikolaj Lie Kaas. Takisto je v tom istý epický náboj a šťavnaté akčné scény. No a potom sú tam moderné úlety v dialógoch, gestikulácii a celkovom vystupovaní postáv (na galského bojovníka tam posmešne hovoria po francúzsky "monsieur"), priveľa ženských postáv (okrem Kelly Reilly sú všetky zbytočné, alebo prinajmenšom šialene otravné, najviac Zoe Wanamaker, celá jej postava mala byť ozdobou seriálu a nechcene skĺzla k trápnosti) a miestami aj nudná vata (celá siedma časť s rôznymi dvojicami v jednej opustenej dedine je obrovské WTF). Aby som to zhrnul - väčšinou som sa bavil (občas spôsobom "na čo všetko ešte budú mať tvorcovia drzosť") a nie je to zabitý čas, ale na druhú sezónu (ku ktorej záver mocne smeruje) sa nebudem nedočkavo triasť. ()

incognito 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná "historická" fantasy záležitost. První série je dost dobrá. Magie a druidská mytologie je drsná, krvavá a tak jako správně "děsivá". Druhá série přidává na humoru tam, kde by podle mě neměl být. A scény, které by měly působit s napětím vychází na prázdno. Vyvolená ve druhé sérii je tak otravná, že je až s podivem, že nějaká vyvolená ještě vůbec žije :-) ()

Galerie (537)

Zajímavosti (4)

  • Přibližně v čase 6:05 je v původním znění velice dobře slyšet, že Galové skandují česky: „Ať žije král!“. (Daertelon)
  • Oproti první sérii, která se natáčela v České republice, se filmovalo pouze na území Velké Británie. (Yardak)
  • Historický seriál sa v České republike natáča od júna 2016, zábery vznikali v lome Veľká Amerika, tiež v neďalekej obci Mořinka, kde vyrástla kópia Stonehenge. Filmári sa pohybovali tiež v Českom raji a samozrejme v barrandovských ateliéroch. Filmový štáb bolo možné stretnúť aj pri Prahe neďaleko rieky Šembera. (sx19)

Související novinky

59. Zlín Film Festival se blíží

59. Zlín Film Festival se blíží

13.05.2019

59. ročník festivalu představí letos na 280 filmových snímků z 51 zemí světa. Hlavní téma bude s ohledem na sté výročí narození cestovatele Miroslava Zikmunda zaměřeno na objevování a poznávání.… (více)

Reklama

Reklama