Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (38)

  • Spoiler: Film má kromě oficiálního konce natočeny celkem tři alternativní závěry: V prvním z nich se Evan (Ashton Kutcher) na ulici náhodně potká s Kayleigh (Amy Smart), oba se na sebe zadívají a Evan ji pozve na kávu. V podobné druhé verzi se Evan na ulici za Kayleigh otočí, zaváhá a pak se za ní vydá. Třetí závěr vrcholí Evanovým přesunem v čase do vteřin před svým vlastním porodem a dobrovolně se v matčině břichu přiškrtí pupeční šňůrou, čímž vlastně spáchá sebevraždu. Ve filmu je ale nakonec použita varianta, v níž se Evan a Kayleigh sice na ulici potkají, ale otočí se postupně, takže si jeden druhého nevšimne. Nakonec jdou dál každý svou cestou. (curfew77)
  • Spoiler: Scéna, ve které Evan (Ashton Kutcher) nemá ruce, byla natočena následovně: nejdřív byl pořízen záběr prázdné postele a pak herec v zelených rukavicích, které byly později vymazány. Důležité bylo tuto scénu zrealizovat téměř identicky včetně pohybu kamery. Kvůli nízkému rozpočtu se muselo točit "z ruky", takže realizace této pasáže byla mimořádně náročná. (don corleone)
  • Spoiler: Na záver filmu, po ktorom sa Evan prebudí v psychiatrickej liečebni, nasleduje rýchly sled snímok ľuďí s grimasami. Jedným z nich je i režisér Eric Bress. (Peter-1307)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama