Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Slovensko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Režie:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrají:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj se ve svém zdravotním volnu na malebném venkově dostává společně s nalezeným psem a nezkušenou trojicí okresních policajtů k vyšetřování šesti případů sériových vražd, ve kterých ožívá stejně temné zlo jako ze starých pověstí a strašidelných legend.
Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj dává ze zdravotních důvodů sbohem velkoměstu a usazuje se na chátrající faře po svém strýci v malebném kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Na zdánlivě poklidném venkově si ale připadá opuštěný stejně jako osamělý strom za vesnicí, ke kterému ho vážou vzpomínky z dětství. Jeho návrat ke kořenům není v žádném ohledu snadný, ale postupně také propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Navíc potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování spletitých případů sériových vražd a získají příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. Plachá Naďa Hamplová, snaživý Vojta Coufal a bodrý Pepa Sláma se vyznají v temných zákoutích svérázného kraje a jsou Petrovi těmi nejlepšími parťáky při objasňování zločinů a oporou ve chvílích, kdy všem nemilosrdně ubíhá drahocenný čas... (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Cibulka_C k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2017) (S01) 

Tenhle seriál mě asi dva roky zpátky neskutečně chytnul a já jsem ho viděla asi třikrát za ten rok. 🤷🏼‍♀️ Hrozně mě bavilo si k němu udělat strašně sladkej ovocnej čaj a koukat třeba na čtyři díly v kuse, protože byla jedna vražda rozdělená do dvou… což by mi asi jeblo, kdybych se na to koukala v premiéře a musela bych týden čekat na pokračování. 🥲 Lukáš Vaculík byl úžasnej detektiv, jeho postava byla sice až moc geniální a mě to docela deprimovalo, ale mělo to alespoň spád a nějakou pořádnou zápletku, která se vlastně točila jen kolem jeho postavy. Sice mě celou dobu hrozně iritovalo, že se s postavou Terezy Kostkové kolem sebe pořád ochomítali a nakonec z toho nic nebylo. Toho psa bych rozhodně NIKDY VE SVÉM ŽIVOTĚ nepojmenovala Egon, protože sorry, ale ten pes měl vyloženě tvar obličeje na jméno…. ROZHODNĚ NE NA EGONA prostě. ☝🏻 Samotný příběhy mi přišly docela fajn a napínavý, měla jsem u toho sice pořád hlad, protože Karel Zima furt něco jedl, ale dalo se to přežít. 😁 Za mě seriál rozhodně doporučuju, nechápu, jak jsem ho mohla v jeho premiéře odignorovat, to byla životní chyba. Lukáš Vaculík je nejen totální crush materiál, ale i geniální herec nemilovníků jen tak pro informaci. 😙 ()

Série 2 (2019) (S02) 

Tahle druhá série podle mě neměla absolutně nikdy vzniknout, i když jsem si to po dokoukání té první hrozně moc přála. 🙌🏻 Je totiž mnohem nudnější a nedosahuje skoro průměru té první. Postava Lukáše Vaculíka 👉🏻 Petr Kraj byl takovej nemastnej neslanej, i když byl zase neskutečně chytrej a geniální, to jméno toho psa bych už radši nekomentovala, protože pes se jménem Egon zní tak, že nikdy žádnou vraždu nerozluští a je zralej tak možná na běhání po lese. 👍🏻 Tuhle druhou sérii jsem si pustila jednom jednou, je to neuvěřitelné, ale opravdu jsem ji viděla v premiéře a kupodivu mi ani nevadil ten týdenní rozptyl mezi díly. Samozřejmě některý epizody byly super, některý stály za jméno Egon, ale rozhodně bych to nepovažovala za nějakej propadák. 🙉 Kolem postavy Lukáše Vaculíka se už nic moc nedělo, tudíž mě ta omáčka nijak nenadchla. Takže all in all, tohle je asi spíš jen pro lidi, kteří si taky zamilovali první sérii a nutně potřebujou vidět, co se stane v té další. 😁 ()

Reklama

Reklama